Slow Internet due to startup scanner ???

Discussion in 'ESET Smart Security' started by The PIT, Jun 8, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. The PIT

    The PIT Registered Member

    Joined:
    Sep 4, 2008
    Posts:
    185
    Under XP and Vista 64 bit with the latest firewall Firefox suddenly slows down while IE would be fine. Anyway today I noticed that the Eset smart security was doing something when the slow down started. I ran the mouse over it and it mentioned startup scanner which seemed strange as the pc had been on foru four hours.
    Now as soon as this finished Firefox became usable again.
    The problem doesn't occur with version 3 of smart security only 4
     
  2. eezdva

    eezdva Registered Member

    Joined:
    Mar 8, 2008
    Posts:
    179
    Hi the start up scan occurs when you start up the PC and when new updates and downloaded.

    I agree that the start up scans are a somewhat too heavy and take too long.

    Like my PC is up and running but because of the scan I have to wait longer till it's finished.
     
  3. Temp Member

    Temp Member Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Posts:
    263
    Location:
    Glasgow
    I posted this so will copy it here :

    Same as with Vista+SP2.

    I do not think ESET will ever fix issues of the Web+HTTP Scanner slowing down WWW.

    The issue was brushed aside due to the Firewall issues now finally fixed.

    Solution to get Web fast again is disable them 2 settings (think 1 disables the other anyhow)
     
  4. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    Do not create duplicates of your posts as we won't post replies to the very same post in different threads.
     
  5. Temp Member

    Temp Member Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Posts:
    263
    Location:
    Glasgow
    Well how do I answer/try to help 2 different peeps with 2 different threads with similar issues which I know/believe are caused by the same ESS issues ?

    It ain't me asking for the help because I know from past experience I will not get it, this issue is as old as bu8ggy V4.
     
Thread Status:
Not open for further replies.