Simplewall-Firewall

Discussion in 'other firewalls' started by co22, Oct 25, 2016.

  1. WildByDesign

    WildByDesign Registered Member

    Joined:
    Sep 24, 2013
    Posts:
    2,531
    Location:
    Toronto, Canada
    One other question that I had is whether or not there is a "logging only" type of mode in which connections are not actually blocked, but simply logged. This would mainly be for creating some rules in the beginning for me. Does simplewall have something like this?
     
  2. co22

    co22 Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Posts:
    346
    Location:
    router
    no don't have only log mode and allow everything(block selected mode should have such option:doubt:). but have dropped packet notification which prompt you so you can create rule for app.
    you can create custom rule in setting.if its ip then even no need GUI of simplewall to be running.
    but if you create host rule like www.google.com
    the GUI should be running to block request
     
  3. WildByDesign

    WildByDesign Registered Member

    Joined:
    Sep 24, 2013
    Posts:
    2,531
    Location:
    Toronto, Canada
    @co22 OK, that dropped packet notification should be sufficient. Thank you! :thumb:
     
  4. henrypp

    henrypp Registered Member

    Joined:
    Jul 27, 2017
    Posts:
    38
    Location:
    Nowhere
    lol
     
  5. Fad

    Fad Registered Member

    Joined:
    Feb 25, 2009
    Posts:
    424
    Location:
    England
    Now over 6 months with SimpleWall, I have been quiet because there are no problems. v2.2.2

    One suggestion/question:

    Can there be an option to make the "Exit" button minimize to tray - and not really Exit the program ?
     
  6. Mr.X

    Mr.X Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Posts:
    3,324
    Location:
    Mexico
    There's already one. Just click "x" top right corner main interface or "_" (minimize).
     
  7. Fad

    Fad Registered Member

    Joined:
    Feb 25, 2009
    Posts:
    424
    Location:
    England
    That`s what I always forget and every time click the exit button - it seems I can`t remember to do it, even after such a long time ;)

    Applications often have the option to "Exit to tray" and so asked if it would be a possiblity.
     
  8. Deletedmessiah

    Deletedmessiah Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2018
    Posts:
    46
    Location:
    Outer space
    Is latest stable version 2.1.4 working well with Spring Creator's update?

    Personally I'd remove the Exit button from the main menu altogether and put it inside "File" option. But I'm fine with your idea too. Close instead of exit.
     
  9. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    7,223
    simplewall v2.2.3 beta (16 April 2018)
    https://www.henrypp.org/product/simplewall
    Download
    Changelog
    sha256 checksum
    • added drop settings to default feature
    • changed log format to csv (comma-separated values) table
    • changed install/uninstall filters button icon
    • notifications: instant timer applying in notification window
    • notifications: cosmetics ui (issue #150)
    • notifications: restored "disable notifications for this app" button
    • notifications: fixed notification buttons behavior
    • notifications: removed timeout threshold
    • changed current locale version calculation method (more precision)
    • removed special rules highlighting (they have own group for it)
    • updated to the latest pugixml 1.9
    • cosmetics update engine
    • fixed ui bugs
    • fixed bugs
     
  10. Fad

    Fad Registered Member

    Joined:
    Feb 25, 2009
    Posts:
    424
    Location:
    England
    Thanks @mood for the update info.

    Can anyone decipher this line ?

    "added drop settings to default feature"
     
  11. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    7,223
    Perhaps this means that settings can be dropped reverted to default settings.
     
  12. Fad

    Fad Registered Member

    Joined:
    Feb 25, 2009
    Posts:
    424
    Location:
    England
    I think that`s most certainly it - I was having some kind of dyslexic moment before and couldn`t see beyond the words.

    Thanks.
     
  13. Mr.X

    Mr.X Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Posts:
    3,324
    Location:
    Mexico
    You were not alone (chuckles).
     
  14. Deletedmessiah

    Deletedmessiah Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2018
    Posts:
    46
    Location:
    Outer space
  15. henrypp

    henrypp Registered Member

    Joined:
    Jul 27, 2017
    Posts:
    38
    Location:
    Nowhere
    lol
     
  16. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    7,223
    simplewall v2.2.4 beta (3 May 2018)
    https://www.henrypp.org/product/simplewall
    Download
    Changelog
    sha256 checksum
     
  17. anonskii

    anonskii Registered Member

    Joined:
    Dec 16, 2016
    Posts:
    12
    Location:
    Turkey
    excellent alternative to windows firewall
     
  18. drhu22

    drhu22 Registered Member

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Posts:
    371
    Thanks Henry for all your work on a great free program!
    One question, and it must be something dumb that I'm missing... but when I click to allow something, it remains unchecked on the list and I still have to check it after allowing it on the popup. Is that normal?
     
  19. Deletedmessiah

    Deletedmessiah Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2018
    Posts:
    46
    Location:
    Outer space
    That shouldn't happen. Looks like a bug. Are you using stable or beta version?
     
  20. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    7,223
  21. drhu22

    drhu22 Registered Member

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Posts:
    371
    Thanks for replying Deletedmessiah... Ive been keeping up up to date with most new releases reported here stable and sometimes beta. It must be some tweak or other program that's interfering im guessing. OsArmor comes to mind, but that would have been mentioned here, hmmm..... maybe a clean reinstall is in order............................................................ nope that didnt do it.

    Could not disabling WF have anything to do with it? just guessing
     
    Last edited: May 4, 2018
  22. Deletedmessiah

    Deletedmessiah Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2018
    Posts:
    46
    Location:
    Outer space
    I think its a bug. Its a GUI related issue and I don't think OSarmor or other security apps would conflict with GUI related issues. But don't take my word 100% on this. It maybe Osarmor. Try disabling Osarmor and see if it helps.
    I'm not sure on this since I still use Windows 8.1 but I think you can't disable Windows Firewall on newer Windows 10 builds. Correct me if I'm wrong here.
     
  23. drhu22

    drhu22 Registered Member

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Posts:
    371
    I think its a bug. Its a GUI related issue and I don't think OSarmor or other security apps would conflict with GUI related issues. But don't take my word 100% on this. It maybe Osarmor. Try disabling Osarmor and see if it helps.
    I'm not sure on this since I still use Windows 8.1 but I think you can't disable Windows Firewall on newer Windows 10 builds. Correct me if I'm wrong here.[/QUOTE]

    Okay... I just realised I had turned OSA service off a while ago to install something (I forget what), so it's not that. Sandboxie wouldnt mess with non sandboxed apps would it? Im sure its not security apps as Ive tried different ones since using Simplewall.

    Anyways, I'm on W 8.1 64b, with Windows services, and network & system features pared down quite a bit. Also, there are no related windows application events that Ive seen. Any disabled services that might be suspect?
     
    Last edited: May 4, 2018
  24. Deletedmessiah

    Deletedmessiah Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2018
    Posts:
    46
    Location:
    Outer space
    Yes, I don't think Sandboxie messes with non sandbox apps. Probably its because of some service disabled like you mentioned.
     
    Last edited: May 5, 2018
  25. drhu22

    drhu22 Registered Member

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Posts:
    371
    Yes, I don't think Sandboxie messes with non sandbox apps. Probably its because of some service disabled like you mentioned.[/QUOTE]

    Any idea which of these might be the guilty party?
    https://s18.postimg.cc/68plnz0cp/services.png
    (I hope Im not crossing any lines but I would welcome opinions if any of these are ill advised for basic computer use)

    Here are blocked network services in Simplewall
    https://s18.postimg.cc/uevnlipfd/d_network.png

    Thanks for your replies Deletedmessiah... sorry I'm not directing all of this just at you.
     
    Last edited: May 5, 2018
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.