Should I Install a 2nd AV

Discussion in 'other anti-virus software' started by Albinoni, Jul 8, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Albinoni

    Albinoni Registered Member

    Joined:
    Feb 17, 2005
    Posts:
    709
    Location:
    Perth, Western Australia
    I am already running NOD32 V2.0 with Blackspears settings etc, also I've got ZA Pro, SuperAntispyware, Spyware Blaster and Spyware Guard on my system. Do you think its worth for me to install another AV but one that's not real time protection eg BD Free edition or leave it.

    I have noticed though BD Free Edition is not supported by Vista.
     
  2. HURST

    HURST Registered Member

    Joined:
    Jul 20, 2007
    Posts:
    1,419
    Only NOD32 real-time, right?

    Feel free to add as many on-demand scanners as you wan't, but I don't think you need any more that what you already have.
    Maybe try CureIt as a second (or 5th) opinion every couple of months, or when an infection is found.
     
  3. pykko

    pykko Registered Member

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Posts:
    2,236
    Location:
    Romania...and walking to heaven
    Well, install only an antivirus that does not offer a real-time module as BitDefender free edition does.
    Any other 2nd AV may conflict with your current AV even if the real-time protection is disabled.
     
  4. jrmhng

    jrmhng Registered Member

    Joined:
    Nov 4, 2007
    Posts:
    1,268
    Location:
    Australia
    Yes try not to have more than 1 black list scanner on at the same time. Can cause conflicts and there are diminishing returns. Try virtualization software if you want more protection.
     
  5. Albinoni

    Albinoni Registered Member

    Joined:
    Feb 17, 2005
    Posts:
    709
    Location:
    Perth, Western Australia
    Is CureIt On Demand and not Real Time ?
     
  6. Someone

    Someone Registered Member

    Joined:
    Jan 18, 2008
    Posts:
    1,106
    Hi

    I think you've got more than enough signature scanners.

    If you want more protection consider behavioural blockers/policy sandbox/virtualisation.
     
  7. jrmhng

    jrmhng Registered Member

    Joined:
    Nov 4, 2007
    Posts:
    1,268
    Location:
    Australia
    Cureit is on demand. However it does not update itself. This means that everytime you want to scan, you need to download the newest exe file from the Dr Web website.
     
  8. twl845

    twl845 Registered Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Posts:
    4,186
    Location:
    USA
    As said already, you've got enough protection. You reach a point where it's overkill. A second AV on demand isn't necessary. If at some unlikely point you think you might benefit from a scan with a different AV, you can always do one from a free AV. The only suggestion I have is to add Sandboxie and or Returnil.
     
  9. Someone

    Someone Registered Member

    Joined:
    Jan 18, 2008
    Posts:
    1,106
    Hi

    I think you can get rid of Spyware Blaster and Spyware Guard.
     
  10. Dark Shadow

    Dark Shadow Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Posts:
    4,553
    Location:
    USA
    IMO,You can add Sanboxie to your Eset and lose every thing Else in your sig and for good measures, throw In returnil or ShadowDefender.
     
    Last edited: Jul 8, 2008
  11. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    any reason why you havent upgraded to nod32 3.0 yet?
     
  12. jrmhng

    jrmhng Registered Member

    Joined:
    Nov 4, 2007
    Posts:
    1,268
    Location:
    Australia
    I'll second that.
     
  13. Fajo

    Fajo Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2008
    Posts:
    1,812
    if you really want a 2nd av scan you could always use one of the free online ones. that many of the AV providers out there offer for free.

    have you seen the Eset forums lately....... there is many reason's why people stay with 2.7 and also why many are leaving it also.
     
  14. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    erm partly i have.
    but then again it worked pretty dam well last time it tryed version 3 as a trial.
    beating 2.7 is a hard feat thou. 2.7 works very very well.
     
  15. Fajo

    Fajo Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2008
    Posts:
    1,812
    a lot of people are having 100% cpu lock up on boot to the point the computer is unusable for hours on end. others are having problems with BSOD's a lot have reverted to 2.7 but also a lot have left altogether. Unfortunately I may also be one as Im having problems with 100 cpu lock up and 3 months no fix.

    so a lot of people are staying out of the 3.0 and sticking with the 2.0 or 2.7.
     
  16. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    strange. i only got hih cpu for a like 30 seconds when downloading a file being scanned by advanced heristics.
    no 100percent cpu usage on boot on eiether 1.my computer runnin vista or 2. my virtual machihe running windows 2000 pro.
    im sure the issue will be solved soon.
    if alot of people are affected as you say it should be fixed soon.
     
  17. Fajo

    Fajo Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2008
    Posts:
    1,812
    don't take my word for it look at the forum. :D
     
  18. Diver

    Diver Registered Member

    Joined:
    Feb 6, 2005
    Posts:
    1,444
    Location:
    Deep Underwater
    As an answer to the original question, in a word, no.
     
  19. larryb52

    larryb52 Registered Member

    Joined:
    Feb 16, 2006
    Posts:
    1,126
    no more, you have more than enough IMHO...
     
  20. Woody777

    Woody777 Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2006
    Posts:
    484
    You might try Drive Sentry. iTS a HIPS & scanner that works really well with nod32. aT LEAST IT DOES FOR ME.
     
  21. Albinoni

    Albinoni Registered Member

    Joined:
    Feb 17, 2005
    Posts:
    709
    Location:
    Perth, Western Australia
    Here's my reason. I prefer having a sperate stand alone AV with a stand alone firewall i.e ZA Pro. So two seperate security programs, plus also got seperate AntiSpyware Security Software.

    NOD32 V 3.0 may be a very good AV etc but on my personal opinon I think ZA Pro might be a better FW, well I could be wrong here.

    On the other note I've got Blackspears settings on my V2, I dont think there is Blackspears settings for V3.0 as yet.
     
  22. emperordarius

    emperordarius Registered Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Posts:
    1,218
    Location:
    Who cares
    NOD32 + BitDefender Free seems a good combination. Just hope that some virus doesn't crash your NOD32 , and if it does, it gets detected by BitDefender.
     
  23. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    Hey Albinoni,
    nod32 3.0 has two versions, antivirus only and secuirty suite. so you can download EAV(eset antivirus 3.0) and still keep your other layers.
    EAV3.0 blackspear settings here
     
  24. Albinoni

    Albinoni Registered Member

    Joined:
    Feb 17, 2005
    Posts:
    709
    Location:
    Perth, Western Australia
    Ohh honestly I never knew there was a V3.0 stand alone AV from NOD32 and always thought that V 3 was just purely a SS.

    Can I do an upgrade or do I need to fully uninstall and re-install V2.

    Thanks
     
  25. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    its best to do the following:
    1.make sure you have your username and password at hand.
    2. download EAV3.0 from here
    3. uninstall nod32 2.7,reboot when it asks you to.
    4. install EAV3.0 and then follow the blackspeak settings guide (if you wish to)here
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.