Secunia PSI 2.0 BETA (build 1.9.0.3007)

Discussion in 'other software & services' started by Dermot7, Sep 3, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dermot7

    Dermot7 Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Posts:
    3,196
    Location:
    Surrey, England.
  2. funkydude

    funkydude Registered Member

    Joined:
    Apr 5, 2004
    Posts:
    6,852
    That looks seriously sweet, it's like what Microsoft would never let Windows Update become.
     
  3. crofttk

    crofttk Registered Member

    Joined:
    May 15, 2004
    Posts:
    1,976
    Location:
    Eastern PA, USA
    Since the weekend is at hand, I'm giving it a whirl now.

    Thanks for the heads up!
     
  4. Dermot7

    Dermot7 Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Posts:
    3,196
    Location:
    Surrey, England.
    crofttk.....you're welcome! :D
    I also tried earlier pre-release version ...PSI TP 2.0, but don't use the auto-patch
    feature, but see it could be good for keeping inexperienced/unaware/lazy users
    systems patched(if it works properly). Also noticed it uses about 50MB of RAM even on system idle, and it seems to add a lot of temporary files to IE on completing a scan. But, overall, I feel it's good to use regularly, for another opinion, maybe a little the same way I use e.g. Belarc Advisor.
     
    Last edited: Sep 3, 2010
  5. JRViejo

    JRViejo Global Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    20,917
    Location:
    U.S.A.
     
  6. dw426

    dw426 Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Posts:
    5,543
    That looks great. I had issues with their last stable release and had to sadly drop it. It looks like I'm coming back though..*fingers crossed*
     
  7. funkydude

    funkydude Registered Member

    Joined:
    Apr 5, 2004
    Posts:
    6,852
    I hope to god they completely ditch flash, using flash to create some graphs made me facepalm.
     
  8. TairikuOkami

    TairikuOkami Registered Member

    Joined:
    Oct 10, 2005
    Posts:
    2,508
    Location:
    Slovakia
    Pity, but my mine was not able to connect and to retrieve data. I got no popup from firewall, nor it worked, when I disabled outgoing blocking. Screen.
     
  9. fsr

    fsr Registered Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Posts:
    190
    Ya same here, unable to connect to server - back to 1.5.0.2
     
  10. dw426

    dw426 Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Posts:
    5,543
    It's working good here so far. As far as Flash is concerned, eh, I'm not worried about Secunia's program using Flash. It's not like a website where it could be malicious. Then again, who knows these days.
     
  11. TairikuOkami

    TairikuOkami Registered Member

    Joined:
    Oct 10, 2005
    Posts:
    2,508
    Location:
    Slovakia
    I have just realized, that I do not have flash, maybe that is why it is not working. fsr do you have flash?
     
  12. funkydude

    funkydude Registered Member

    Joined:
    Apr 5, 2004
    Posts:
    6,852
    It's more about, eventually, not installing it on my system at all. Having a program require it is silly.
     
  13. dw426

    dw426 Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Posts:
    5,543
    Point taken, but I'm afraid, if you want to use a majority of the web, Flash is sitting put for quite some time. They could have used Java maybe, but then the same security vulnerability/extra program you don't want argument applies as well.
     
  14. fsr

    fsr Registered Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Posts:
    190
    Yes i have flash and i have already reported issue, aparently no easy solution for me. BTW PSI only uses flash to generate pie and the other animated stuff on dashboard, so it's use is not mandatory - i have previously used PSI 1.5.0.2 in 2-3 machines without it, works fine. Back OT, they are recomending people with problems to troubleshoot acording to instructions HERE.
     
  15. JRViejo

    JRViejo Global Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    20,917
    Location:
    U.S.A.
  16. ALookingInView

    ALookingInView Registered Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Posts:
    365
    Thanks.
    Smooth sailing here, though I haven't tried any of the automatic stuff.
     
  17. Dermot7

    Dermot7 Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Posts:
    3,196
    Location:
    Surrey, England.
  18. Dermot7

    Dermot7 Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Posts:
    3,196
    Location:
    Surrey, England.
    The Secure Browsing feature doesn't seem to recognise IE...could be 'cos it's
    IE9 beta?
     

    Attached Files:

  19. SecSupport

    SecSupport Registered Member

    Joined:
    Dec 9, 2010
    Posts:
    2
    Hi!

    First off, I represent Secunia, and so I am probably biased. :shifty: Thus, I will not comment on the usability of the PSI, or comment on any comparison with 'competing' products.
    '
    In fact, we did entirely remove Flash from the Secunia 2.0 Beta. Flash is thus no longer a dependency for graphics (Or Anything!) in the PSI.

    If you are using the IE9 Beta, graphics are currently not supported due to incompatibility between the Beta and our graphics libraries. This issue is expected to be fixed with the final release of IE9.

    Yes, you are correct. Secunia does not monitor, track or watch any Beta/Alpha/RC products, but only 'real' releases.

    Hope this helps!
    Kind Regards,
    Emil R. Petersen
    Secunia PSI Community Support.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.