Scope of protection on 64 bit systems

Discussion in 'Prevx Releases' started by Gobbler, Apr 11, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Gobbler

    Gobbler Registered Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Posts:
    270
    How functional are WSA's various protection components on 64 bit machines especially components like the Identity and core system shields?I am asking this because Prevx SOL was/is not fully functional on 64 bit systems and had to depend on Prevx's anti-malware component.Is WSA any different?
     
  2. Techfox1976

    Techfox1976 Registered Member

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Posts:
    749
    WSA has native 64 bit capability in both kernel drivers and processes, so in the words of Data: "fully functional"

    (Honestly, 64 bit is pretty much the norm these days. It would be sad if WSA didn't work fully on 64 bit. Though, maybe the mention of Data in this case doesn't work as well, given the context Data was in.)
     
  3. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    All of WSA's protection is 100% functional on 64bit.
     
  4. Gobbler

    Gobbler Registered Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Posts:
    270
    Great to know, thanks :)
     
  5. STV0726

    STV0726 Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Posts:
    900
    Good question, good answer. :thumb:
     
  6. Gobbler

    Gobbler Registered Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Posts:
    270
    I tried to take a screenshot of my identity shield protected Firefox on a Win 7 64 bit machine with the Windows Snipping tool but to my surprise I was able to take the screenshot without a hitch, on my 32 bit machine I cannot take screenshots with the identity shield active.Can someone else confirm this on a 64 bit machine?
     
  7. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    WSA allows the Windows screen snipping tool and some other trusted screen capture utilities. It should allow these on 32bit as well so that sounds like a possible bug in the opposite direction.
     
  8. Gobbler

    Gobbler Registered Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Posts:
    270
    Well, I forgot to mention that I unchecked that option which allows trusted screen capture utilities to make screenshots.
     
  9. Gobbler

    Gobbler Registered Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Posts:
    270
    I am still waiting for my answer :rolleyes:
     
  10. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    OS utilities are in a different category from trusted/untrusted normal applications, which is likely the cause for the difference.
     
Thread Status:
Not open for further replies.