SC4 no personal firewall

Discussion in 'ESET Smart Security' started by V8Rumble, Apr 18, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. V8Rumble

    V8Rumble Registered Member

    Joined:
    Apr 18, 2009
    Posts:
    4
    ESS4 no personal firewall

    I upgraded from Smart Security 3 to 4.0.417 and there is no personal firewall. NO in the menus or setup or anywhere. I've seen from screenshots in help that it is supposed to be there. Anyone know about this?
     
    Last edited: Apr 18, 2009
  2. bodgy

    bodgy Registered Member

    Joined:
    Sep 22, 2005
    Posts:
    2,387
    Location:
    Qld.
    Are you positive that you didn't download just the AV in error, the file names are similar?

    What happens if you uninstall and try again?

    Colin
     
  3. V8Rumble

    V8Rumble Registered Member

    Joined:
    Apr 18, 2009
    Posts:
    4
    I am positive that I have Smart Security 4 installed. I did the uninstall and reinstall. It did not help. Here is a picture

    nofirewall.png
     
  4. patch

    patch Registered Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Posts:
    178
  5. DarrenDavisLeeSome

    DarrenDavisLeeSome Registered Member

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Posts:
    315
    Location:
    Riverside, CA U.S.A
    Do you already have another Firewall installed?

    Or I should have asked, did you disable Vista's Firewall prior to installing ESS?
     
  6. V8Rumble

    V8Rumble Registered Member

    Joined:
    Apr 18, 2009
    Posts:
    4
    It was enabled and disabling it doesn't do anything. It was enabled with V3 and that worked fine. Perhaps a bug?

    From that thread it looks like I shouldn't be bothered by this :)
     
  7. DarrenDavisLeeSome

    DarrenDavisLeeSome Registered Member

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Posts:
    315
    Location:
    Riverside, CA U.S.A
    I think what I was getting at was that you probably need to disable Vista's Firewall BEFORE you install ESET Smart Security. If Vista's Firewall is active then it might be preventing the installation of another Firewall.
     
  8. V8Rumble

    V8Rumble Registered Member

    Joined:
    Apr 18, 2009
    Posts:
    4
    Having Windows firewall disabled had no affect. My installer was created 9/6/2008. Seems old, though I got it off eset's website. I think it's the date from V3 since the file was only overwritten.
     
  9. ASpace

    ASpace Guest

    That is not true .
     
  10. DarrenDavisLeeSome

    DarrenDavisLeeSome Registered Member

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Posts:
    315
    Location:
    Riverside, CA U.S.A
    Okay. I was just guessing. I've got another tennant with a laptop running Vista Home Premium. Before I installed ESS 4.0 I disabled the Vista Firewall and he has the ESS Firewall showing up in the Interface/Protection Status. Thought there might be some substance in what I said.
     
  11. agoretsky

    agoretsky Eset Staff Account

    Joined:
    Apr 4, 2006
    Posts:
    4,032
    Location:
    California
    Hello,

    ESET Smart Security v4.0.424.0 is now available.

    I would suggest that you try the following:
    • Download ESET Smart Security v4.0.424.0 from ESET's web site using your username and password credentials.
    • Save or print a copy of ESET knowledgebase article #2116, "How do I uninstall or re-install ESET Smart Security/ESET NOD32 Antivirus? (4.0)".
    • Uninstall the currently-installed copy of ESET Smart Security.
    • Follow the instructions in the KB article to remove any objects left over after the uninstall.
    • Install ESET Smart Security v4.0.424.0.
    This should allow the ESET Personal Firewall module to re-appear in your copy of the software.

    Regards,

    Aryeh Goretsky
     
Thread Status:
Not open for further replies.