Sandboxie Acquired by Invincea

Discussion in 'sandboxing & virtualization' started by ad18, Dec 16, 2013.

  1. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,500
    Location:
    USA
    I am running Win /64. Sandboxie v. 3.30 without issue. As long as I am on Win 7 is there any real need for me to jump to 5.33.6?

    TIA
     
  2. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,677
    Location:
    Nicaragua
    I think you meant version 5.30. In your case, it is worth it moving from 5.30 to 5.33.6 because with 5.33.6, you ll be able to use the features (Forced programs/Forced folders) that used to be unlocked in the paid version, and not available in the free version. To get this features, you have to move on from 5.30 (version from April 2019).

    If you are using the paid version with 5.30, the 180 days of activation that the SBIE servers gave your license is about to expire if the period hasn't expired yet. The SBIE servers are going down, if they are not already down. So, you wont be able reactivate old licenses. They are dead now. To get the features back, you have to update. If you are using the free version with 5.30, you ll gain by being able to use the features once you update to 5.33.6. This features are what make Sandboxie automatic.By using them, you ll sandbox programs and files automatically without thinking about it.

    Bo
     
    Last edited: Apr 17, 2020
  3. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,500
    Location:
    USA
    Jezz, your right Bo. I meant 5.30. I have the paid version and use Forced programs/folders daily. Not sure how that happened. Been using paid version for years. Thanks for getting back.
     
  4. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,677
    Location:
    Nicaragua
    You are welcome, you using the paid version, makes it even more important that you upgrade. Otherwise, the features will get locked and you ll end up with what was the free version (No Forced programs/folders).

    Bo
     
  5. estervantes

    estervantes Registered Member

    Joined:
    Nov 15, 2007
    Posts:
    47
    I checked at Sophos..Latest version of Sanboxie is 5.33.3 yet i read that a version 5.33.6 is available and recommended.. Where can I download 5.33.6?
     
  6. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,500
    Location:
    USA
  7. GrDukeMalden

    GrDukeMalden Registered Member

    Joined:
    Jun 16, 2016
    Posts:
    266
    Location:
    VPN city
    Where is Tom's github page?
     
  8. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    14,046
    Location:
    UK
  9. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    6,414
    Location:
    USA
    That makes me all set, then. 5.33.6 (64-bit) installed just now. Bo, your on-going presence and input on this thread is a relief to many. Thank you, my friend. :thumb:
     
  10. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    3,950
    Location:
    Under a bushel ...
    + + :thumb:
     
  11. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,677
    Location:
    Nicaragua
    Thank you. I appreciate that :). All for Sandboxie.

    Bo
     
  12. Acadia

    Acadia Registered Member

    Joined:
    Sep 8, 2002
    Posts:
    4,149
    Location:
    SouthCentral PA
    Double ditto on that one!
    Acadia
     
  13. Special

    Special Registered Member

    Joined:
    Mar 23, 2016
    Posts:
    318
    Location:
    Canada
    Hey Bo, I can't think of anyone better then you to do this, but why not make another thread with some useful info in the OP like links to the archived forum, Sophos community, the new GitHub page, etc., etc.. This thread is huge but also the title "Sandboxie Acquired by Invincea" isn't relevant anymore, should be something like "Sandboxie Megathread - Now Open Sourced", or whatever....
     
  14. tjaTech

    tjaTech Registered Member

    Joined:
    Jul 27, 2013
    Posts:
    12
    Location:
    USA
    geez, what are the "right" answers on the sophos page --in order to download? I'm a home user in the USA --and it says it has to check on me?
     
  15. Mr.X

    Mr.X Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Posts:
    3,690
    Location:
    Mexico
    You can download alternatively from here:
    Code:
    https://www.upload.ee/files/11469807/SandboxieInstall-533-6-from-Sophos.exe.html
     
  16. deugniet

    deugniet Registered Member

    Joined:
    Nov 25, 2013
    Posts:
    845
  17. tjaTech

    tjaTech Registered Member

    Joined:
    Jul 27, 2013
    Posts:
    12
    Location:
    USA
    thanks!!
     
  18. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,677
    Location:
    Nicaragua
    Sounds good. Tom has to start a new company to associate the cert to. When I know the name of the company, I ll start the thread. That way we can have the name in the new thread.

    Bo
     
  19. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    6,414
    Location:
    USA
    Ha! I feel your frustration, but there is a way! If you prefer to use the Sophos site (I prefer that myself), when you encounter the compliance page that asks you to fill out the form, unless you follow the directions from the Sandboxie download page, you will end up in a perpetual loop. Home users should do as follows:
    • All users fill out the First and Last name and your valid E-mail address.
    • For home users, select "Home User/Student Facility" as the Job Role, then "N/A" for Company and "Other" Industry.
    Note: the actual instructions say to use "N/A" for Industry, and you can try to do that, but it won't work. You have to use "Other" for Industry.

    Good luck!
     
  20. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    14,046
    Location:
    UK
    I found that any name and email address will do (e.g.10minute mail )
     
  21. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    6,414
    Location:
    USA
    Yes, any name and email address will do, you are right. The request for name and valid email address should have a big :rolleyes: next to it.
     
  22. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    3,950
    Location:
    Under a bushel ...
    Sophos is just complying with US Export Control Regulations, which is indeed :rolleyes:.

    As an IBMer, and working for them in a foreign ******* country, I had to recertify every year.

    (I do wonder why other companies don't though - comply, that is).
     
    Last edited: Apr 19, 2020
  23. sdmod

    sdmod Shadow Defender Expert

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Posts:
    1,007
    Yes Bo @bo elam is my main Sandboxie 'go to' and his dedication to Sandboxie is much appreciated.



    Page42 said:
    Bo, your on-going presence and input on this thread is a relief to many. Thank you, my friend.
     
  24. xxJackxx

    xxJackxx Registered Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Posts:
    5,547
    Location:
    USA
    For what purpose? They aren't stopping anyone. I'm just playing master of the obvious here. Not arguing with you personally, I get your point.
     
  25. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    3,950
    Location:
    Under a bushel ...
    No, sure. I expect if you select Crimea, Cuba, Iran, North Korea, Sudan or Syria as your country, it will display a message. :argh:
     
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.