Sandboxie Acquired by Invincea

Discussion in 'sandboxing & virtualization' started by ad18, Dec 16, 2013.

  1. plat1098

    plat1098 Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2018
    Posts:
    113
    Location:
    Brooklyn, NY
    Have a small related question: Just updated to v. 5.30. I have never touched the check-for-update configuration, just when this started, I was hitting the "Now" button. This error message still appears with the new version. Shouldn't this message be gone now? The activation server seems to be working here, the license info is the normal one. Oh well, as long as Sandboxie is still around and I ain't gotta learn something new, it's good.
    sandbox update error.PNG
     
  2. RioHN

    RioHN Registered Member

    Joined:
    Mar 14, 2017
    Posts:
    63
    Location:
    Here
    You can force a process into a sandbox it doesn’t have rights to run in if you want sandboxie to block it’s execution. I tend to do this with most drive letters and startup folders.

    I’m now intrigued by ReHIPS though. Will take a look.
     
  3. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    3,201
    Location:
    .
    Yes, I called my second user account and now .. #4972
    Thanks
     
  4. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,131
    Location:
    Nicaragua
    Hi plat, perhaps the first time, a few minutes ago, after updating Sandboxie to 5.30, the activation of your license was not successfull. That sort of thing has happened before. But if your license appears now as activated, then you are OK.

    Sin título.jpg

    Bo
     
  5. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,131
    Location:
    Nicaragua
    I saw it, bj. :)

    Bo
     
  6. Umbra

    Umbra Registered Member

    Joined:
    Feb 10, 2011
    Posts:
    5,694
    Location:
    Europe then Asia
    Yes I know, but what I meant is that in ReHIPS you have, on top of its sandboxing, an application control module, kind of anti-exe.

    Be aware that the demo version allows only 10 sandboxed processes at a time, so if you want run a multi-processes browser it may be difficult.

    I think with Firefox you can disable multi-process function.

    You should stop first at the ReHips forum to get a overall idea of what it is and what it does.

    Anyway this is an sandboxie thread, you can read about rehips on it's own thread.
     
  7. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    6,112
    Location:
    USA
    Not in a big hurry to upgrade at this time.
     
  8. Umbra

    Umbra Registered Member

    Joined:
    Feb 10, 2011
    Posts:
    5,694
    Location:
    Europe then Asia
    If you are not some kind of "test-holic" or have an issue with the previous version, no reason to update.
     
  9. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,131
    Location:
    Nicaragua
    FWIW, my W10 1803 has also been updated to version 5.30. All is well. The activation of the license worked out not as quick as in the W7, but it activated without error or Sandboxie messages. Now, is time to test all the programs I run sandboxed and the activities I do sandboxed to make sure things not only look good but they are actually good.

    I already done the tests in my W7 and couldn't find any error or anything wrong with 5.30 in my W7. This Sandboxie version feels good. :)

    Bo
     
  10. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    11,917
    Location:
    UK
    Just had a quick look in the Sbie.ini I have on these machines. Win 10 with no popup problems that you guys have had.

    Machine1
    UpdateCheckNotify=n
    SbieCtrl_NextUpdateCheck=1556538759

    Machine2
    UpdateCheckNotify=n
    SbieCtrl_NextUpdateCheck=1556276559

    Will update to 5.30 later when I am happy that this has all been sorted.
     
  11. deugniet

    deugniet Registered Member

    Joined:
    Nov 25, 2013
    Posts:
    768
    Still problems with 5.30...

    1.JPG
     
  12. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    3,475
    Location:
    Under a bushel ...
    Yeah same here:

    Machine1
    SbieCtrl_NextUpdateCheck=1556297845
    SbieCtrl_UpdateCheckNotify=n

    Machine2
    SbieCtrl_NextUpdateCheck=1556109817
    SbieCtrl_UpdateCheckNotify=n

    Will stay on v5.29.2 for now.
     
    Last edited: Apr 24, 2019
  13. deugniet

    deugniet Registered Member

    Joined:
    Nov 25, 2013
    Posts:
    768
  14. RioHN

    RioHN Registered Member

    Joined:
    Mar 14, 2017
    Posts:
    63
    Location:
    Here
    If you have UpdateCheckNotify=n you won't get the popups as update checks are carried out in the background without user interaction.
    It seems both yourself and @paulderdash have sandboxie checking for updates weekly. The problems only occur for those who selected to 'never check for updates' so you should be okay on the older version.
     
  15. plat1098

    plat1098 Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2018
    Posts:
    113
    Location:
    Brooklyn, NY
    bo elam, this was the right thing you said in allowing some time to get things straightened out. Everything seems back to normal now running v. 5.30 (latest). Thanks for your help and assurance.

    sandboxie OK.PNG
     
  16. chrcol

    chrcol Registered Member

    Joined:
    Apr 19, 2006
    Posts:
    897
    Location:
    UK
    ^^ This, I have had to close the UI on both my machines, if I click cancel or never it just keeps popping up repeatedly, there is some serious bad coding here, as clearly never does not mean never and the app is still trying to conenct to the servers and as they down its causing this loop.

    Also I discovered sansboxie.ini is stored in c:\windows

    Code:
    C:\>dir /a /s sandboxie.ini
     Volume in drive C has no label.
     Volume Serial Number is 7A77-AAC2
    
     Directory of C:\Windows
    
    24/10/2018  22:12             5,186 Sandboxie.ini
                   1 File(s)          5,186 bytes
    
         Total Files Listed:
                   1 File(s)          5,186 bytes
                   0 Dir(s)  35,860,365,312 bytes free
    
     
  17. chrcol

    chrcol Registered Member

    Joined:
    Apr 19, 2006
    Posts:
    897
    Location:
    UK
    I tried editing that to 'n' but I still get the update window bombarding me.
    So given that (a) the website is down, (b) the update is in a loop with the update prompt not allowing me to access rest of UI, how do I get the latest version?
     
  18. xxJackxx

    xxJackxx Registered Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Posts:
    5,053
    Location:
    USA
  19. chrcol

    chrcol Registered Member

    Joined:
    Apr 19, 2006
    Posts:
    897
    Location:
    UK
    dont like using these download websites but I had no choice, it helped and resolved the problem thanks.
     
  20. RioHN

    RioHN Registered Member

    Joined:
    Mar 14, 2017
    Posts:
    63
    Location:
    Here
    Not that it helps now but for anyone else having the same issue you can click "next week" instead of "never" which will prevent the check for a week.

    Likely because you were modifying the ini directly while sandboxie was still running. There's an option on the Check for updates windows which says "in the future, check for updates without asking". You can tick this to prevent the popup without having to restart sandboxie. Again, more for other people as you now have the issue resolved.
     
  21. j9ksf

    j9ksf Registered Member

    Joined:
    Jan 20, 2015
    Posts:
    29
    The issue re updating to v5.3 is not yet resolved because the licence cannot be reactivated until the site is active again
     
  22. RioHN

    RioHN Registered Member

    Joined:
    Mar 14, 2017
    Posts:
    63
    Location:
    Here
    If you keep trying it will eventually go through, mine did, it's just overwhelmed with traffic at the moment. Saying that I would probably recommend people just hitting the "next week" option until issues with the site are resolved.
     
  23. j9ksf

    j9ksf Registered Member

    Joined:
    Jan 20, 2015
    Posts:
    29
    You are right - it did reactivate after about 10 minutes.
     
  24. Sandboxie Support

    Sandboxie Support Registered Member

    Joined:
    May 11, 2016
    Posts:
    36
    Location:
    DC Metro
  25. Brummelchen

    Brummelchen Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Posts:
    2,839
    whats the (***) matter with region access, cant reach sandboxie.com without vpn via USA server. or just dns matter which i dont believe - tried several, nothing.
     
Loading...
Similar Threads
  1. Joxx
    Replies:
    63
    Views:
    6,869
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.