Sandboxie Acquired by Invincea

Discussion in 'sandboxing & virtualization' started by ad18, Dec 16, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. FleischmannTV

    FleischmannTV Registered Member

    Joined:
    Apr 7, 2013
    Posts:
    1,094
    Location:
    Germany
    I am wondering why this was discovered so late. Wasn't there a possibility to test this before the official release?
     
  2. Jarmo P

    Jarmo P Registered Member

    Joined:
    Aug 27, 2005
    Posts:
    1,207
    I am sure they are working for it and also FTV as a long time user understands this I think. The 4.0 family changed things as Tzuk told, able to break many programs working and troubles with W8+ and this is a new update, just came yesterday or few days and as I understand it was a major update.

    I am glad I have W7, but can feel the upsets with W8+ users :(
     
    Last edited: Apr 11, 2014
  3. chris1341

    chris1341 Guest

    Me too. Using Word 2013 last night SBIE became a notification fest. Was planning to test a little further tonight as thought it was latest SBIE beta. Guess I know different now.

    Not removing the update though. Will see how it goes and if it doesn't work will swap SBIE out for AppGuard and Shadow Defender until resolved.
     
  4. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    6,736
    Location:
    USA
    These very words shall become all too familiar as the new Sandboxie team, uh, settles in.
     
  5. kjdemuth

    kjdemuth Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    2,975
    Location:
    Boston, MA
    So....could this be why I'm having problems with Firefox locking up on me?
     
  6. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,995
    Location:
    Nicaragua
    Kjdemuth, test running Firefox in a new sandbox. If that doesn't work, I would create a new Firefox profile and then try again running Firefox sandboxed using it.
    A new Windows update breaking Sandboxie is nothing new. It has happened before and it always gets fiixed after a few days. I suggest patience and I think you and Christ:cool: ought to post about the "new" issues that you are experiencing after applying update KB2919355. You can do it in this thread.
    http://forums.sandboxie.com/phpBB3/viewtopic.php?f=17&t=18692

    To avoid this kind of trouble is why I don't update nothing automatically and always wait a few days or weeks to do some Windows updates. Good luck to both of you.

    Bo
     
  7. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    6,736
    Location:
    USA
    Yes, it has happened before and always got fixed by tzuk.
     
  8. FleischmannTV

    FleischmannTV Registered Member

    Joined:
    Apr 7, 2013
    Posts:
    1,094
    Location:
    Germany
    I follow them on twitter and they are announcing seven figure deals by the week for their flagship product, so I would expect a faster response time than with tzuk. It's a multi-million dollar company now and no longer an one-man show.
     
  9. kjdemuth

    kjdemuth Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    2,975
    Location:
    Boston, MA
    Bo,
    yeah I already brought this up on the sandboxie thread. I don't know if it is related but it was working fine a few days ago before the update. I'm assuming that it might be the cause.
     
  10. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,995
    Location:
    Nicaragua
    I think, you should try what I suggested, 1) Create a new sandbox and 2) Use a new Firefox profile to see if your issue goes away. It only takes a few minutes. :)

    Bo
     
  11. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,995
    Location:
    Nicaragua
    The answer to your question:
    http://forums.sandboxie.com/phpBB3/viewtopic.php?f=11&t=18706#p100378

    Bo
     
  12. kjdemuth

    kjdemuth Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    2,975
    Location:
    Boston, MA
    You're so smart! ;) The new sandbox worked. Of course it didn't help that I wasn't deleting the sandbox after termination. I'll try adding things back on like my Box Sync and stuff. I'll try adding a new profile next but I think the new sandbox and deleting everything in it worked. I didn't even notice I hadn't set the delete invocation back up. Duh.
     
  13. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,995
    Location:
    Nicaragua
    KJ, using the new sandbox worked and gave the clue that all you needed to do was delete contents, you don't need to change Firefox profiles. And yes, deleting the sandbox fixes many many issues. I set all my sandboxes to delete on closing. The only time that I don't do that is when I install a program sandbboxed and like to keep the installation for a few hours.

    Bo
     
  14. kjdemuth

    kjdemuth Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    2,975
    Location:
    Boston, MA
    yeah I normally do auto delete sandbox. I had recently wiped my HD and was in the process of putting everything back on it. Forgot to adjust my settings. I also just made a new profile. This seems to be working. Thankfully. I didn't really want to give up my sandboxie.
     
  15. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,995
    Location:
    Nicaragua
  16. kjdemuth

    kjdemuth Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    2,975
    Location:
    Boston, MA
    Yep. I will. Thanks.
     
  17. chris1341

    chris1341 Guest

    ...and therein lies the rub. The money making product will always have priority. Tzuk had no choice other than to keep pace, he had no fall-back. SBIE is now simply a gateway product for Safe Space and will be prioritised accordingly I think we'll find going forward.

    Not sure I will post there again Bo my friend. You sometimes need a good friend to get them to even reply to Office 2013 issues as you know ;).

    Not given up yet. Windows updates break software all the time. How quickly they get the fix out will be a good temperature test for Invincea support I think.

    Cheers
     
    Last edited by a moderator: Apr 11, 2014
  18. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,995
    Location:
    Nicaragua
    I understand your frustration Chris, I would feel the same way if Office did not work properly sandboxed in my XP. Since I do everything in Sandboxie, including new documents that I do in Word or Excel, not being able to use Office sandboxed, would make me uncomfortable as I would have to change how I do things.

    Fortunately, for me personally, DDE issues in XP were solved by Tzuk before he left and using Libre Office in W7 doesnt cause DDE related problem. I have no idea why this issues have not been solved for W8/W8.1. Perhaps fixing DDE issues in W8.1 is difficult and risky, risky because fixing the issue could lead to other issues. I don't know. But W8 and W8.1 is the present and the future and Sandboxie has to work in those systems like it those in XP and W7 so SBIE keep being successful. DDE issues have to be taken care of in systems like yours. Theres no way around that, in my opinion. Sandboxie also has to work in systems that have KB2919355 applied, I think Innvincea knows that and the fix for the problem caused by applying the mentioned Windows update has to be out soon. They have to get that done.

    Bo
     
    Last edited: Apr 12, 2014
  19. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,995
    Location:
    Nicaragua
    Chris, the fix is on the burner, it will ready in a few days.:cool:

    Bo
     
  20. chris1341

    chris1341 Guest

    Thanks Bo. Up until the recent windows update issue the DDE thing with Excel 2013 was the only issue I had and it could be worked around (right-click - send to). Just a PITA really. A lot of security products have issues with Office 2013 Protected View so SBIE is not alone in that. I can be fixed though. BRN will fix this for AppGuard in their latest release (I've tested the fix so know it works) so I'd expect Invincea at least to be trying. Doesn't look like they are, yet. I understand that as not many SBIE users use Office 2013 but to stay in the game you need to support the latest OS/software - particularly MS versions.

    Good to hear. Thanks for the good news!

    Cheers
     
  21. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    14,789
    Location:
    The Netherlands

    What the hell, I didn´t even know that Invincea was a multi-million dollar company, and was doing so well? :)

    This is from: Sandboxing solution Sandboxie acquired by Invincea

    I also didn´t know that Sandboxie was used by so many firms? Perhaps Tzuk already was a millionaire? o_O

    Btw, I´m really jealous of those Invincea guys, I need to get myself a burger. :D
     

    Attached Files:

  22. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,995
    Location:
    Nicaragua
  23. TheKid7

    TheKid7 Registered Member

    Joined:
    Jul 22, 2006
    Posts:
    3,560
    They are going to release version 4.10 next week. Only three Betas.
     
  24. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,995
    Location:
    Nicaragua
  25. guest

    guest Guest

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.