Safe'N'Sec Review

Discussion in 'other anti-malware software' started by SDS909, Mar 15, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. .....

    ..... Registered Member

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Posts:
    312
    What scanning engine does it use?
     
  2. Blackcat

    Blackcat Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    4,024
    Location:
    Christchurch, UK
    I cannot find anything about the spyware module in the help-File. Maybe they have yet to add it in. Could be there own scanner :doubt:
     

    Attached Files:

  3. Blackcat

    Blackcat Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    4,024
    Location:
    Christchurch, UK
    Whether this means a price increase :doubt:

    Spyware scanning shown.
     

    Attached Files:

  4. .....

    ..... Registered Member

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Posts:
    312
    Have a look in the "plugin" folder in the installation directory. (for example the version with the AV module has a folder "bitdefender").
     
  5. Ilya Rabinovich

    Ilya Rabinovich Developer

    Joined:
    Sep 13, 2005
    Posts:
    1,543
    VBA32
     
  6. alley

    alley Registered Member

    Joined:
    Sep 8, 2005
    Posts:
    18
    Hi,

    Last week I installed Safe'n'Sec and had a problem with Visual Studio 2005. Whenever I want to debug an application my IDE becomes unresponsive and I have to close devenv.exe using TaskManager. Then the GUI closes but devenv.exe and the application .exe I'm debugging remain in Task Manager's list of active processes. Also I can't open Safe'n'Sec's list of active processes. Here are the steps to reproduce this problem (on my fully patched Windows XP SP2 PC, with no other security related software installed except for NOD)

    Launch Visual Studio 2005
    Choose File/New/Project/MFC Application (Application type: Dialog based)
    Choose Build/Build Solution
    Choose Debug/Start Debugging

    Already installed the new build 2.0.725 uploaded yesterday, but the problem remains. Anyone else having this same problem? I already emailed hotline@star-force.com about this, but haven't heard anything yet.
     
  7. mrhero

    mrhero Registered Member

    Joined:
    Jul 15, 2005
    Posts:
    297
    Location:
    Ankara , Turkey
    I have VBA32 as my main AV. Is it necessary to use S'n'S with AntiSpyware for me?
     
  8. Blackcat

    Blackcat Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    4,024
    Location:
    Christchurch, UK
    I assume not if VBA do in fact provide the spyware scanner.

    It would be the same as using SNS + AV and using BitDefender as your primary/secondary AV. Redundant.
     
  9. fredra

    fredra Registered Member

    Joined:
    Jul 25, 2004
    Posts:
    366
    Hi Blackcat
    Could you clarify something?
    Do you have version 2.6.670(Build 6) or 2.0.725, as in alley's response.
    Hey alley
    They have been pretty good in their responses for support, at least when I was doing the "beta" testing. I usually got a reply from them within 24 hrs (taking into account the difference in time zones).
    Cheers :)
     
  10. Blackcat

    Blackcat Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    4,024
    Location:
    Christchurch, UK
    The latter as shown in post 330 above.
     
  11. fredra

    fredra Registered Member

    Joined:
    Jul 25, 2004
    Posts:
    366
    Hi Blackcat
    Your reply is appreciated....thanks
    Mine now fixed and updated.
    Cheers :)
     
  12. sage386

    sage386 Guest

    Hi alley, we recently fixed this nasty issue, with new patch this problem will be solved.
     
  13. sns_user

    sns_user Guest

    Does anyone know how to access quarantined files from the SNS 2.0 build 670 GUI? I did a malware scan with SNS+AV 2.0 and it found a couple of malwares and I would like to delete them permanently.

    Thanks.
     
  14. sage386

    sage386 Guest

    Just open quarantine folder with internet explorer. Sns has shell extension set for this folder.
     
  15. sage386

    sage386 Guest

    my bad, what was i thinking ofo_O
    Widnows explorer i mean ;)
     
  16. The Hammer

    The Hammer Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    5,730
    Location:
    Toronto Canada
    I see the various versions that are for sale, but not a link for the trial version?
     
  17. Blackcat

    Blackcat Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    4,024
    Location:
    Christchurch, UK
    Just download one of the versions; these are the trial ones.

    After the 30-day trial period, or if you uninstall/install again, it will then ask you to purchase the activation key.
     
  18. alley

    alley Registered Member

    Joined:
    Sep 8, 2005
    Posts:
    18
    Thanks sage386! This is excellent news because I think this is a great tool.

    BTW: When purchasing Safe'n'Sec, is there a way to activate it when first installing Safe'n'Sec, or do you have to wait for 30 days?
     
  19. Blackcat

    Blackcat Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    4,024
    Location:
    Christchurch, UK
    Just uninstall, then install again. It then asks for activation ;)
     
  20. sns_user

    sns_user Guest

    Thanks sage386. Does anyone know what is new in build 725? Also, do I really have to uninstall build 670 to install build 725? Auto update does not show the build 725 upgrade at all.
     
  21. Blackcat

    Blackcat Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    4,024
    Location:
    Christchurch, UK
    These are different SNS versions. For example;

    1. The new Safe'n'Sec Personal 2.0 + Anti-Spyware is v.2.0.725.

    2. While the basic Safe'n'Sec Personal 2.0 is v.2.6.670.

    So if you only have SNS Personal you will not be able to upgrade from within the program to SNS + Anti-Spyware. You need to download this new AS version separately as they have a different price structure.

    And related to this point is the fact that those of us with just a Personal license still cannot upgrade to the other versions. We have to buy another license!
     
  22. .....

    ..... Registered Member

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Posts:
    312
    I downloaded the new version of SNS (with AV) from the official website its build 725, it didn't update automatically. May do now, but didnt when i downloaded it (on friday)
     
  23. sage386

    sage386 Registered Member

    Joined:
    Dec 16, 2005
    Posts:
    11
    Location:
    null pointer
  24. isnogood

    isnogood Registered Member

    Joined:
    Sep 22, 2004
    Posts:
    83
    Location:
    France
    I have found even more interesting one. Check this:

    http://www.onlinesecurity-on.com/protect.phtml?c=55

    They offer Safen'Sec + Antispyware for 10 bucks only for those who own star-force protected games. Don't ask me how it works, I have not followed the link, but I would be interested in any feedback :)

    isnogood
     
  25. The Hammer

    The Hammer Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    5,730
    Location:
    Toronto Canada
    When you are presented with the screen that says "Warning Suspicious Appplication found" and you click on the help button in an attempt to decide what to do, how good is the additional info in helping you decide on your next step?
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.