Restoring image from external USB drive with BartPE and TrueImage plugin

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by asanramon, Aug 19, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. asanramon

    asanramon Registered Member

    Joined:
    Aug 19, 2005
    Posts:
    6
    I'm new to True Image. I just downloaded the plugin for BartPE last night and I am playing with it. Anyways, I just created an entire image of my drive C and put the image to the external USB hard drive labeled drive D.

    Now, I am trying to restore the image from the external USB HD. I'm trying to restore to an entire disk instead of partition. I get to the point where it asked me if I want to delete the partition on drive C. When I checked Yes and clicked next, True Image exit out and do nothing. I restarted it again and do the same process over and over. The result is the same. It doesn't seem to be deleting the partition as BartPE still reads drive C and all it's contents.

    I tried restoring to a partition. I selected and active partition to restore to. It went to the restoration process. However, when I booted my machine, I get a missing NTLDR error message.

    How do you restore an image? Help is appreciated.

    Thanks,

    Angelo
     
  2. asanramon

    asanramon Registered Member

    Joined:
    Aug 19, 2005
    Posts:
    6
    Nevermind this part. I had a blank floppy on my floppy drive. HAHA!

    But I still could not restore to a disk. I had to manually delete the partitions and do a restore to a partition.
     
  3. jmk94903

    jmk94903 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    3,329
    Location:
    San Rafael, CA
    Hi Angelo,

    As I understand it, your internal hard drive has only one partition, C. The image you made was of the entire hard drive, in other words just the C partition.

    When you want to restore the image of C select the C partition as the destination. That will restore the entire disk since there are no other partitions. Confirm that the partition will be set Active and proceed.
     
  4. bart seeker

    bart seeker Guest

    Where is the plug-in? I can't find it on the site anywhere?
     
  5. Menorcaman

    Menorcaman Retired Moderator

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Posts:
    4,661
    Location:
    Menorca (Balearic Islands) Spain
    You'll find the Plug-in for BarPE at www.acronis.com under "Support". However, you will need to have registered your product and logged into your account in order to actually download the file.

    I've assumed we are talking about the plug-in for TI 8.0 here. I'm not sure whether it also applies to User's who have only registered TI 9.0

    Regards
     
    Last edited: Sep 22, 2005
Thread Status:
Not open for further replies.