Restoring CD images from DVD

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by byg7668, Sep 6, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. byg7668

    byg7668 Registered Member

    Joined:
    May 3, 2005
    Posts:
    8
    Since TI doesn't (yet) support creating DVD size images, I created 9 CD size image packets. If I put 6 of them on one DVD and 3 on another, can TI handle doing the image restore?

    Brian
     
  2. storage_man

    storage_man Registered Member

    Joined:
    Feb 18, 2005
    Posts:
    91
    Location:
    Phoenix AZ
    Yes it will handle that, but the lessor number of physical files is better. What I do is put 2 2240mb image files on a DVD. This will most often reduce the number of disk switches during the restore process. Two of the 2240mb files will just about fill a 4.6gb DVD.

    Storage_man
     
  3. jimshu1

    jimshu1 Registered Member

    Joined:
    Sep 8, 2004
    Posts:
    63
    For what it is worth, I'm quoting this from another member's post:

    "In fact it's better to set the image split size to 635MB (665845760 bytes), which will allow you to burn up to 7 files (approx 4.661GB) per 4.700GB ISO 9660 DVD.

    If you don't want a ton of image files, use 1480MB which will allow you to fit three image files onto one DVD+R disk."
     
  4. byg7668

    byg7668 Registered Member

    Joined:
    May 3, 2005
    Posts:
    8
    Maybe I'm blind, but how do I create a 1480 or 2240 MB image file? The biggest option that I've spotted is 700 MB.
     
  5. simusphere

    simusphere Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2005
    Posts:
    79
    Location:
    Virginia
    You can just manually type in what ever value you want like this:
    Code:
    1480MB
    or
    Code:
    2240MB
    or if you want one big file
    Code:
    4G
     
  6. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello byg7668,

    Thank you for choosing Acronis Disk Backup Software.

    simusphere is correct. You can specify the image archive split size manually.

    Thank you.
    --
    Alexey Popov
     

    Attached Files:

    Last edited: Sep 7, 2005
  7. byg7668

    byg7668 Registered Member

    Joined:
    May 3, 2005
    Posts:
    8
    Thank you. Silly me. I assumed that the drop down options were the only options. Thank you again. That'll make life easier.

    Brian
     
Thread Status:
Not open for further replies.