restore from cd image

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by turkeytangle100, Dec 14, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. turkeytangle100

    turkeytangle100 Registered Member

    Joined:
    Jul 1, 2005
    Posts:
    3
    hi please can you help i have my enitre system backed up to cd's i purchased a new hard disk drive which i had installed for me and i wanted to restore my entire system to this new hard disk but when i try to it asks me to enter vol 1 which i enter and then says it cant read it because of poor media quality. i have numerous acronis cd images which i have tried but all have the same result. then when this doesnt work it corrupts the partition and the system wont boot at all it just says system boot error so icant even get into windows. im using acronis true image 8. and all backups are made with this buiild and all boot cd's too. can you please help as i have so much important information on this i need and now i cant restore my pc. my cd's only take up about 7 cd's.
    thank you and any help is appreciated
     
  2. thebigdintx

    thebigdintx Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2005
    Posts:
    337
    Location:
    Dallas, Texas
    try puting the last volume disk in first,,,then put in disk 1, then 2,,,,etc
     
  3. noonie

    noonie Registered Member

    Joined:
    Jun 7, 2004
    Posts:
    299
    Is the original drive still in the computer?
    Did you make a Ti boot cd?
    You made a post, so can you network to this other computer with the broken one?
    If you can network:
    Copy the cd's to a shared folder on the working computer
    Boot the new hdrive computer with Ti disk
    Aim your restore to the tib files in the shared folder
    Sometimes tib files can be read better from a folder on a hdrive when they can't on cd

    Or

    If you can install the original hdrive back where it was
    Put the new as a slave or 2nd channel master
    Use the Ti boot cd to just clone the original drive
     
  4. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello turkeytangle100,

    Thank you for choosing Acronis Disk Backup Software.

    Please make sure that you use the latest build (937) of Acronis True Image 8.0 which is available at: http://www.acronis.com/homecomputing/support/updates/

    To get access to updates you should create an account at:
    http://www.acronis.com/homecomputing/my/
    then log in and use your serial number to register your software.

    Note that you should create new Bootable Rescue CD after installing the update.

    Please be aware that to restore the image archive spanned over a several CDs you should insert the last created CD first (actually, CD that contains the last volume of the image archive) and then follow the wizard's instructions.

    If that's not the case then please do as noonie has suggested and copy all the files from all CDs to one folder on any local or network hard drive you have the access to. Boot the PC having the issue from Bootable Rescue CD created using the latest build (937) of Acronis True Image 8.0 and try to restore your image once more. Please inform me about the results.

    Thank you.
    --
    Alexey Popov
     
  5. turkeytangle100

    turkeytangle100 Registered Member

    Joined:
    Jul 1, 2005
    Posts:
    3
    guys thank you all so much for the help. it works fine now, i copied all the images to a partition and it worked perfect!
    thanks again
     
Thread Status:
Not open for further replies.