Resize partition with bad blocks

Discussion in 'Acronis Disk Director Suite' started by Dina, Aug 13, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dina

    Dina Registered Member

    Joined:
    Jul 28, 2006
    Posts:
    107
    Hi,

    Im trying to resize the size of a partition which Acronis Disk Director tells me cannot be done because of the presence of bad blocks.

    Is there any way around this? Is it still possible to resize a partition with bad blocks using Acronis Disk Director?

    Thank you for your time and good day.
     
  2. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello Dina,

    Thank you for using Acronis Disk Management Software

    We strongly recommend against resizing a partition that contains bad blocks, as this could lead to a total data loss on this partition.
    Acronis Disk Director does not allow you to resize partitions with bad blocks.
    We recommend that you create an image of this partition using Acronis True Image 9.0 Home, reformat the hard disk so the bad blocks are recovered and then restore the created image resizing the partition.

    Thank you
    --
    Alexander Gladkov
     
  3. Dina

    Dina Registered Member

    Joined:
    Jul 28, 2006
    Posts:
    107
    Thanks for the reply Mr. Acronis.
     
  4. jvr

    jvr Registered Member

    Joined:
    Aug 22, 2006
    Posts:
    2
    How can I do that?
    Cannot find any option to rezise partition while restoring it. (True Image Home 9).
     
  5. jvr

    jvr Registered Member

    Joined:
    Aug 22, 2006
    Posts:
    2
    Found it. Great!. Thanks.
     
Thread Status:
Not open for further replies.