Released Sandboxie Plus (Sbie fork) Versions with Signed Driver

Discussion in 'Sandboxie (SBIE Open Source) Plus & Classic' started by DavidXanatos, Dec 7, 2020.

  1. NiteRanger

    NiteRanger Registered Member

    Joined:
    Nov 15, 2016
    Posts:
    651
    Location:
    Far East
  2. DavidXanatos

    DavidXanatos Developer

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Posts:
    1,137
    Location:
    Viena
    SandMan.exe ist just a UI sandboxiw will do its thing no mater what the UI does.
    You have the requires "Sandboxie Service" (SbieSvc) running,
    can you post your sandboxie.ini
    as i said on my test system ungoogled chromium starts and opens websites without any issues
     
  3. NiteRanger

    NiteRanger Registered Member

    Joined:
    Nov 15, 2016
    Posts:
    651
    Location:
    Far East
    Here

    [Options]
    NextCheckForUpdates=1610780632
    Language=
    DarkTheme=false
    CheckForUpdates=2
    ShowNotifications=true
    OpenUrlsSandboxed=2
    WatchIni=true
    OnClose=ToTray
    ShowSysTray=true
    AutoRunSoftCompat=true
    AdvancedView=true

    [MainWindow]
    Window_Geometry=:ByteArray:AdnQywADAAAAAAAIAAAAAAAACfcAAAVyAAAACQAAACYAAAn2AAAFcQAAAAAAAAAAFAAAAAAJAAAAJgAACfYAAAVx
    LogList_Columns=:ByteArray:AAAA_wAAAAAAAAABAAAAAQAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAACeIAAAACAQAAAQAAAAAAAAAAAAAAAH3_____AAAAgQAAAAAAAAACAAAAfQAAAAEAAAAAAAAJZQAAAAEAAAAAAAAD6AAAAAB9
    ResMonList_Columns=:ByteArray:AAAA_wAAAAAAAAABAAAAAQAAAAABAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAnwAAAAFAQEAAQAAAAAAAAAAAAAAAH3_____AAAAgQAAAAAAAAAFAAAAfQAAAAEAAAAAAAAAfQAAAAEAAAAAAAAAfQAAAAEAAAAAAAAAfQAAAAEAAAAAAAAAiAAAAAEAAAAAAAAD6AAAAAB9
    ApiLogList_Columns=:ByteArray:AAAA_wAAAAAAAAABAAAAAQAAAAABAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAnwAAAADAQEAAQAAAAAAAAAAAAAAAH3_____AAAAgQAAAAAAAAADAAAAfQAAAAEAAAAAAAAAfQAAAAEAAAAAAAABggAAAAEAAAAAAAAD6AAAAAB9
    Log_Splitter=:ByteArray:AAAA_wAAAAEAAAACAAAAwAAAAN4B_____wEAAAACAA
    Panel_Splitter=:ByteArray:AAAA_wAAAAEAAAABAAABAAH_____AQAAAAEA
    LogTab=0
    BoxTree_Columns=:ByteArray:AAAA_wAAAAAAAAABAAAAAQAAAAABAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAACdMAAAAFAQEAAQAAAAAAAAAAAAAAAH3_____AAAAgQAAAAAAAAAFAAAAfQAAAAEAAAAAAAAAfQAAAAEAAAAAAAAAfQAAAAEAAAAAAAAAfQAAAAEAAAAAAAAH3wAAAAEAAAAAAAAD6AAAAAB9

    [PopUpWindow]
    Window_Geometry=:ByteArray:AdnQywADAAAAABAdAAADjgAAE-0AAAVuAAAQHgAAA7QAABPsAAAFbQAAAAAAAAAAFAAAABAeAAADtAAAE-wAAAVt

    [SettingsWindow]
    Window_Geometry=:ByteArray:AdnQywADAAAAAAmeAAAClQAADEkAAAReAAAJnwAAArsAAAxIAAAEXQAAAAAAAAAAFAAAAAmfAAACuwAADEgAAARd

    [OptionsWindow]
    Window_Geometry=:ByteArray:AdnQywADAAAAAATNAAAClwAACFMAAASiAAAEzgAAAr0AAAhSAAAEoQAAAAAAAAAAFAAAAATOAAACvQAACFIAAASh
    Run_Columns=:ByteArray:AAAA_wAAAAAAAAABAAAAAQAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAg0AAAACAQAAAQAAAAAAAAAAAAAAAH3_____AAAAgQAAAAAAAAACAAAAfQAAAAEAAAAAAAABkAAAAAEAAAAAAAAD6AAAAAB9
    AutoRun_Columns=:ByteArray:AAAA_wAAAAAAAAABAAAAAQAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAPoAAAACAQAAAQAAAAAAAAAAAAAAAH3_____AAAAgQAAAAAAAAACAAAAfQAAAAEAAAAAAAAAfQAAAAEAAAAAAAAD6AAAAAB9
    Groups_Columns=:ByteArray:AAAA_wAAAAAAAAABAAAAAQAAAAABAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH0AAAABAQEAAQAAAAAAAAAAAAAAAH3_____AAAAgQAAAAAAAAABAAAAfQAAAAEAAAAAAAAD6AAAAAB9
    Forced_Columns=:ByteArray:AAAA_wAAAAAAAAABAAAAAQAAAAABAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAhsAAAACAQEAAQAAAAAAAAAAAAAAAH3_____AAAAgQAAAAAAAAACAAAAfQAAAAEAAAAAAAABngAAAAEAAAAAAAAD6AAAAAB9
    Stop_Columns=:ByteArray:AAAA_wAAAAAAAAABAAAAAQAAAAABAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAPoAAAACAQEAAQAAAAAAAAAAAAAAAH3_____AAAAgQAAAAAAAAACAAAAfQAAAAEAAAAAAAAAfQAAAAEAAAAAAAAD6AAAAAB9
    Start_Columns=:ByteArray:AAAA_wAAAAAAAAABAAAAAQAAAAABAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH0AAAABAQEAAQAAAAAAAAAAAAAAAH3_____AAAAgQAAAAAAAAABAAAAfQAAAAEAAAAAAAAD6AAAAAB9
    INet_Columns=:ByteArray:AAAA_wAAAAAAAAABAAAAAQAAAAABAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH0AAAABAQEAAQAAAAAAAAAAAAAAAH3_____AAAAgQAAAAAAAAABAAAAfQAAAAEAAAAAAAAD6AAAAAB9
    Access_Columns=:ByteArray:AAAA_wAAAAAAAAABAAAAAQAAAAABAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAhcAAAAEAQEAAQAAAAAAAAAAAAAAAH3_____AAAAgQAAAAAAAAAEAAAAfQAAAAEAAAAAAAAAfQAAAAEAAAAAAAAAfQAAAAEAAAAAAAAAoAAAAAEAAAAAAAAD6AAAAAB9
    Recovery_Columns=:ByteArray:AAAA_wAAAAAAAAABAAAAAQAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAhcAAAACAQAAAQAAAAAAAAAAAAAAAH3_____AAAAgQAAAAAAAAACAAAAfQAAAAEAAAAAAAABmgAAAAEAAAAAAAAD6AAAAAB9
    Templates_Columns=:ByteArray:AAAA_wAAAAAAAAABAAAAAQAAAAABAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAPoAAAACAQEAAQAAAAAAAAAAAAAAAH3_____AAAAgQAAAAAAAAACAAAAfQAAAAEAAAAAAAAAfQAAAAEAAAAAAAAD6AAAAAB9

    [RecoveryWindow]
    Window_Geometry=:ByteArray:AdnQywADAAAAAAAAAAAAFAAAAggAAAF7AAAAAAAAABQAAAIIAAABewAAAAAAAAAAFAAAAAAAAAAAFAAAAggAAAF7
    FileTree_Columns=:ByteArray:AAAA_wAAAAAAAAABAAAAAQAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAXcAAAADAQAAAQAAAAAAAAAAAAAAAH3_____AAAAgQAAAAAAAAADAAAAfQAAAAEAAAAAAAAAfQAAAAEAAAAAAAAAfQAAAAEAAAAAAAAD6AAAAAB9
     
  4. Harper

    Harper Registered Member

    Joined:
    Dec 12, 2020
    Posts:
    12
    Location:
    Erebor
    Frankly, I do not know how to explain. I want to install an open source launcher of Minecraft. After running the .exe file with sandboxie, the required asset files are downloaded. When I close it and run it again, it cannot find the downloaded files.

     
    Last edited: Jan 9, 2021
  5. DavidXanatos

    DavidXanatos Developer

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Posts:
    1,137
    Location:
    Viena
    @NiteRanger
    Not the sandboxie-plus.ini
    the sandboxie.ini
    from c:\windows\sandboxie.ini

    PS: also please put large texts in spoilter tags so that thay dont waste screan space for others
     
  6. NiteRanger

    NiteRanger Registered Member

    Joined:
    Nov 15, 2016
    Posts:
    651
    Location:
    Far East
    Ok, here

    [GlobalSettings]

    FileRootPath=\??\%SystemDrive%\Sandbox\%USER%\%SANDBOX%
    SeparateUserFolders=y
    KeyRootPath=\REGISTRY\USER\Sandbox_%USER%_%SANDBOX%
    IpcRootPath=\Sandbox\%USER%\%SANDBOX%\Session_%SESSION%
    EditAdminOnly=n
    ForceDisableAdminOnly=n
    ForgetPassword=n
    Template=WindowsRasMan
    Template=WindowsLive
    Template=Windows10CoreUI
    Template=OfficeLicensing
    Template=OfficeClickToRun
    Template=Kaspersky
    Template=InternetDownloadManager
    Template=FireFix_for_Win7

    [DefaultBox]

    Enabled=y
    ConfigLevel=7
    AutoRecover=n
    BlockNetworkFiles=y
    Template=qWave
    Template=WindowsFontCache
    Template=BlockPorts
    Template=LingerPrograms
    Template=Chrome_Phishing_DirectAccess
    Template=Firefox_Phishing_DirectAccess
    Template=AutoRecoverIgnore
    RecoverFolder=%{374DE290-123F-4565-9164-39C4925E467B}%
    RecoverFolder=%Personal%
    RecoverFolder=%Desktop%
    BorderColor=#00ffff,ttl,6
    BoxNameTitle=n
    BlockNetParam=y
    DropAdminRights=n
    ClosePrintSpooler=n
    OpenPrintSpooler=n
    AllowSpoolerPrintToFile=n
    CopyLimitKb=81920
    CopyLimitSilent=n
    NeverDelete=n
    AutoDelete=n
     
  7. DavidXanatos

    DavidXanatos Developer

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Posts:
    1,137
    Location:
    Viena
    ok wil take a look shortly
     
  8. DavidXanatos

    DavidXanatos Developer

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Posts:
    1,137
    Location:
    Viena
    @NiteRanger
    I can't reproduce it,

    could you try

    OpenIpcPath=\RPC Control\LSARPC_ENDPOINT
    OpenPrintSpooler=y

    and tell me if than the errors dissapear
     
  9. Buster_BSA

    Buster_BSA Registered Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Posts:
    746
    ClosePrintSpooler=n
    OpenPrintSpooler=n

    Here how is the print spooler: opened or closed?
     
  10. NiteRanger

    NiteRanger Registered Member

    Joined:
    Nov 15, 2016
    Posts:
    651
    Location:
    Far East
    You mean change the

    OpenPrintSpooler=y
    and add
    OpenIpcPath=\RPC Control\LSARPC_ENDPOINT in [DefaultBox]

    to the SB.ini?

    I made the changes but cannot save the file. It says to ask the owner or Administrator for permission
     
    Last edited: Jan 9, 2021
  11. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    4,011
    Location:
    .
    and your Chromium application chrome.exe is installed (runs from) in AppData\Local? Curious about install location ...since, I'm not familiar. Thanks
     
  12. DavidXanatos

    DavidXanatos Developer

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Posts:
    1,137
    Location:
    Viena
    with this Config you have the new "default" behavior meaning the print spooler requests are filtered and some are allowed (open) and some are blocked (closed) in this mode you should be able to print but not to change printer configuration or install/uninstall printers in the system
     
  13. DavidXanatos

    DavidXanatos Developer

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Posts:
    1,137
    Location:
    Viena
    yes, use the edit option in in the menu that opens an editor with admin rights than you can save
     
  14. smity

    smity Registered Member

    Joined:
    May 13, 2008
    Posts:
    32
    I have now created a new thread that addresses the request I made earlier as regards the posting of Sandboxie.ini file settings I hope this will be used to make it easier for new users to adopt this program and for those not so involved with it to use it effectively
     
  15. NiteRanger

    NiteRanger Registered Member

    Joined:
    Nov 15, 2016
    Posts:
    651
    Location:
    Far East
    @DavidXanatos

    This is what I get after making changes to the SB.ini file. I rebooted after making the changes. The result is slow to start and I cannot open DDG homepage

    upload_2021-1-10_0-57-53.png
     
  16. DavidXanatos

    DavidXanatos Developer

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Posts:
    1,137
    Location:
    Viena
    mmh.... right...
    should have been:
    OpenPrintSpooler=y
    OpenLsaEndpoint=y

    remove
    OpenIpcPath=\RPC Control\LSARPC_ENDPOINT

    again
     
  17. EspressoGuy

    EspressoGuy Registered Member

    Joined:
    May 4, 2020
    Posts:
    18
    Location:
    USA
    @smity please post a link to the new SB forum.
     
  18. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    17,507
    Location:
    UK
  19. Survivor

    Survivor Registered Member

    Joined:
    Jul 11, 2020
    Posts:
    131
    Location:
    Land of Oz
    Are you seriously asking for privacy, referring to use of Facebook?? As much as Sandboxie might be able to protect certain things, same as for other programs, privacy and facebook in itself is like fire and water.
    I need to use O365, as my company is using it, so I am aware that my privacy is ***** work wise. So all I can do is trying to keep the split. Though to be really, I would need to even use onion and other stuff, which also has issues. So in the end, we can try to escape in day to day actions. Still asking about FB and privacy protection is baffling me. No offense o_O
    In the end, you have to take into account one thing, whatever you post into the heart of the internet, with whatever measures, there is no security even if you make all correct. However we can try to make the attack vectors as small as possible.
    I would say if you want to isolate FB from your PC, use a VM only used for FB. That is the most secure. Still whatever you post, well....
    Not sure if this helps, it is a bit of frustrated rant about this world too, I know. ;)
     
  20. Survivor

    Survivor Registered Member

    Joined:
    Jul 11, 2020
    Posts:
    131
    Location:
    Land of Oz
    I would suggest to install Plus version and simply start the default control gui you like best. Even if you don't use plus now, you might want to have a peak.
    Both GUIs are installed with Plus, while the classic only has classic. The difference is the GUI not the functionality and drivers. You can refer to what David wrote often to explain it too.
    So Plus gives you both!

    HOWEVER there is a whooping backdraw of the plus install. It will reduce your free gigabytes on the disk, for another 20MB (in words MegaBytes) for QT. If you don't care about the size of a harddisk from 1980, where I thought it to be cool to have a 20MB HD from IBM, you should go with Plus. :thumb:
     
  21. Peter 123

    Peter 123 Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Posts:
    409
    Location:
    Austria
    :thumb:

    Moreover I would like to promote David's idea:
     
  22. J_L

    J_L Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    8,738
    Just tried Sandboxie-Plus (clean install), looks pretty good so far. Unfortunately, there is no option for a "Send to" shortcut instead of the main context menu entry.

    When I compared "Sandboxie.ini" from my old 5.33.6 install, there's no "SbieCtrl_AddSendToMenu=y" or the "[UserSettings_0AF801A4]" it was under, and I couldn't get it working.

    While it'd be nice to have that option again, I'm open to practical workarounds if any. It's great to see Sandboxie being updated and about as accessible as before! I'll check the Classic version on another machine later.
     
  23. Survivor

    Survivor Registered Member

    Joined:
    Jul 11, 2020
    Posts:
    131
    Location:
    Land of Oz
    I have many of them in, which can be too much, as I have many sandboxes. I didn't create them, so not sure if it was the older version, if the new one does it too, but if you want to make them manual:
    Folder is: C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\SendTo
    and the Target for the links in the SendTo Folder are like this: "C:\Program Files\Sandboxie-Plus\Start.exe" /box:DefaultBox name of the box
    Note: The APPDATA folder is a hidden system folder, so you need to type it or select, show hidden folders and files in Explorer
     
  24. J_L

    J_L Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    8,738
    Thanks for detailing the entire command. Without smiley:
    Code:
    "C:\Program Files\Sandboxie-Plus\Start.exe" /box:DefaultBox
    The setting still exists in the classic version via: Configure > Windows Shell Integration > "Run Sandboxed" Actions > Add sandboxes as targets for "Send To" action

    Either way working good so far. And here's the default shortcut name: Sandboxie - DefaultBox
     
  25. NiteRanger

    NiteRanger Registered Member

    Joined:
    Nov 15, 2016
    Posts:
    651
    Location:
    Far East
    Made the changes and re-booted. No more error messages but slow to open the browser and not opening my DDG homepage. I need to press the homepage button, but it's still slow to load. Also, don't have the yellow border to indicate browser is sandboxed. Extension also slow to display

    upload_2021-1-10_12-48-54.png
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.