Reinstall NOD32 to get Automatic Update

Discussion in 'NOD32 version 2 Forum' started by tony64, Feb 4, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tony64

    tony64 Registered Member

    Joined:
    Dec 11, 2004
    Posts:
    98
    Location:
    Milan, Italy
    Hi all,

    I noticed that each time I install a new program like anti spyware (Spyware blaster, Microsoft Antispyware...) or anti trojan (TDS3) the automatic update starts to bug.

    The only way to have it working nicely through NOD 32 re-install.

    I thought this was mainly due to my PC Install wich was more than a year old, but I performed a fresh format and XP install this week and the problem persists....

    Any idea ? Is it a bug to be fixed in the near future ?

    Thanks for advices

    Tony
     
  2. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,794
    Location:
    Texas
    tony64

    What do you mean bug? :) I've had those programs on my machine with no effects using NOD.
     
  3. tony64

    tony64 Registered Member

    Joined:
    Dec 11, 2004
    Posts:
    98
    Location:
    Milan, Italy
    I installed the said programs after NOD32 installation. Automatic update doesn't work properly after that. Logs show that it doesn't connect to server after dial-up wheras it did before I installed the new programs.

    I had to unsinstall/install NOD32. Now it works fine....

    Kind of "voodoo" illness ?:D

    Tony
     
  4. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,794
    Location:
    Texas
    Thanks. :D
     
  5. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Do you have servers set to "Choose Automatically?"

    Cheers :D
     
  6. tony64

    tony64 Registered Member

    Joined:
    Dec 11, 2004
    Posts:
    98
    Location:
    Milan, Italy
    Yep !!

    As I said, everything works fine until I add new antispyware or antimalware...The last soft I installed was TDS3.

    As a matetr o fact after I re-install NOD everything goes OK.

    o_O
     
  7. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    With this issue can you please send an email to support@nod32.com and place a link to this thread. If you do not hear from Eset within 3 days (allows for weekends), please advise us here...

    We would appreciate if you could keep us in the loop with your progress, as we all learn this way…

    Cheers :D
     
  8. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    Are you able to open our website and ping the update servers at the time you get an error connecting to server?
     
  9. tony64

    tony64 Registered Member

    Joined:
    Dec 11, 2004
    Posts:
    98
    Location:
    Milan, Italy

    I'll certainly do

    T.
     
  10. tony64

    tony64 Registered Member

    Joined:
    Dec 11, 2004
    Posts:
    98
    Location:
    Milan, Italy


    Here is what I get after I installed again NOD; which now performs updates without problems


    Time Module Event User
    04/02/2005 21:17:28 Kernel The virus signature database has been updated successfully to version 1.991 (20050203).
    04/02/2005 21:10:57 Update Function: gethostbyname, parameters: , return value: 11001
    04/02/2005 21:10:57 Update Update attempt failed (Server connection failure.)
    04/02/2005 21:10:56 Update Error connecting to server www.nod32.com.
    04/02/2005 21:10:54 Update Error connecting to server www.eset.sk.
    04/02/2005 21:10:52 Update Error connecting to server www.nod32.com.
    04/02/2005 21:10:51 Update Error connecting to server www.esetsoftware.com.
     
  11. rumpstah

    rumpstah Registered Member

    Joined:
    Mar 19, 2003
    Posts:
    486
    Hi Tony64:

    This looks like our old friend the Winsock issue. A previous antivirus install can cause these errors. Running the utility found here may eliminate this annoying issue.

     
Thread Status:
Not open for further replies.