red ! marks in running processes

Discussion in 'ESET Smart Security' started by stratoc, Nov 25, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. stratoc

    stratoc Guest

    Is this a new thing? what happened to the question mark? why does it do this on months old very well known software?
     

    Attached Files:

  2. ESS3

    ESS3 Registered Member

    Joined:
    Dec 11, 2007
    Posts:
    112
    time v 6659 red many :doubt: old very well known software - red
     

    Attached Files:

    Last edited: Nov 25, 2011
  3. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    Without knowing SHA1 of those files it's impossible to check their status and tell why they are evaluated as risky.
     
  4. ESS3

    ESS3 Registered Member

    Joined:
    Dec 11, 2007
    Posts:
    112
    it happened today, many users. These files were green. SHA1 these files are not changed.
    :)
     
  5. tommy456

    tommy456 Registered Member

    Joined:
    Jun 11, 2011
    Posts:
    137
    The same is happening with xpsp3 too,as of today well the last update , and the hips sucks big time it blocks several windows processes, services.exe and winlogon from deleting registry values or modifying the state of another program, it's a joke this version from the start has been and still is well and truly borked,

    And so far eset have failed to resolve these issues, also even after i added the rules to allow the names things in hips,it ignores those rules o_O

    and at least we should be able to disable the hips module without loosing the self protection of the rest of eset, BTW this install of eset is the 3rd time version 5.0.94.0 as the previous install for no obvious reason suddenly started causing my system to lock up totally requiring powering off the pc risking data corruption!!!!
     
  6. ESS3

    ESS3 Registered Member

    Joined:
    Dec 11, 2007
    Posts:
    112
    SysInspector 1.2.26.0 2010 year. These files were green :doubt:
     

    Attached Files:

    Last edited: Nov 25, 2011
  7. tommy456

    tommy456 Registered Member

    Joined:
    Jun 11, 2011
    Posts:
    137
    is an example of how borked this security suite now is eset borked.JPG & eset borked 2.JPG
     
    Last edited: Nov 26, 2011
  8. Gleipner

    Gleipner Registered Member

    Joined:
    Nov 26, 2011
    Posts:
    7
    Location:
    Denmark
    Hi Eset
    This is my first post on this Forum,so please be gentle I am no Super user. This morning when I switch on my laptop I checked live grid status on running files. This laptop has not been in use, and on the net for the last 8 days, so I was very surprised to see a lot of red dots, for files there was green a week ago. Is there a problem with Livegrid? I have runned a scan with Emsisoft (usb) and Hitman pro Build 131 , every things came out ok. I have even fetch a drive image from Paragon and after a while files there has been flagged green was receiving a red dot.Please advise me to how I should react to this situation.

    Thanks...
     

    Attached Files:

    • eset.png
      eset.png
      File size:
      76.2 KB
      Views:
      190
    Last edited: Nov 26, 2011
  9. stimulator32

    stimulator32 Registered Member

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Posts:
    104
    Hi,

    its here also:

    26-11-2011 2-25-39 PM.jpg

    VSD: 6661, Win7, ess 5.0.94.0
     
  10. stackz

    stackz Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Posts:
    619
    Location:
    Sydney Australia
    I'm sure there's a major meltdown with the live grid. The reason more people aren't complaining is that I doubt many people ever look at it. I certainly don't :cool:
     
  11. tommy456

    tommy456 Registered Member

    Joined:
    Jun 11, 2011
    Posts:
    137
    quite possibly most don't have a clue that its even there,lol, but if we where all to scan is eset going to move or delete these things also ? i know that the hips module was blocking some clen windows processes/services from deleting or changing some everyday things, things that it does without issue when the hips beta module is disabled
     
  12. stanr

    stanr Registered Member

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Posts:
    66
    Wow... wish I hadn't looked at the sysinspecter results. According to it about 40% of the files listed are either "9:Risky" or "unknown" .. ? My entire video card software results are marked as 9:Risky

    I really don't understand what this all means. Can someone explain... Thanks
     
  13. tommy456

    tommy456 Registered Member

    Joined:
    Jun 11, 2011
    Posts:
    137
    It probably means that the eset live grid is screwed up for some reason or other, all the stuff it thinks is risky on my pc it thought was no risk earlier yesterday then last night it changed,lol
     
  14. ESS3

    ESS3 Registered Member

    Joined:
    Dec 11, 2007
    Posts:
    112
    Fixed. Thanks. :)
     
  15. stratoc

    stratoc Guest

    yeah fixed here too now :)
    I'm a little concerned if it thought they were high risk why didn't it give a message or take any action?
     
  16. Gleipner

    Gleipner Registered Member

    Joined:
    Nov 26, 2011
    Posts:
    7
    Location:
    Denmark
    Hi
    Everything seems fine now, but what happened Eset?

    Thanks
     

    Attached Files:

    • 2.png
      2.png
      File size:
      28.2 KB
      Views:
      110
  17. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    There was a problem with the database which is fixed now. Thank you for reporting it.
     
  18. stratoc

    stratoc Guest

    Thanks for confirmation Marcos.
     
  19. stanr

    stanr Registered Member

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Posts:
    66
    Tommy456 & Marcos....Thanks.
     
Thread Status:
Not open for further replies.