Recovery software onto memory stick?

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by SimpleSimon, Apr 26, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. SimpleSimon

    SimpleSimon Registered Member

    Joined:
    Mar 9, 2007
    Posts:
    6
    Location:
    Calgary,AB,Canada
    I currently have a 32meg USB memory stick, formatted with DOS, with most of my utilities - BIOS flashing, GHOST, partition tools, etc.

    Is it possible to add the recovery software for Acronis True Image Home v10 to this stick? How about the image generating software?

    I really would like to have all my emergency tools on a single device.

    Thanks!
     
  2. DwnNdrty

    DwnNdrty Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2007
    Posts:
    3,335
    Location:
    Florida - USA
    At some point or another we all have to add another device to carry. This may be that point for you. :D The Acronis True Image recovery CD is Linux based so I have my doubts that you can add it to that stick. Besides, aren't you just about running out of room on a 32mb device with those other items on it?
     
  3. prius04

    prius04 Registered Member

    Joined:
    Apr 14, 2007
    Posts:
    1,238
    Location:
    USA
    I don't know if this varies from configuration to configuration but the Full version of the ATI v10 (4942) rescue media I created is over 35 MB. I doubt you'll have much luck with a 32 MB stick. With some 1 GB flash drives selling for under $20, it might be a good time to grab a bigger stick. ;)
     
  4. farmerlee

    farmerlee Registered Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Posts:
    2,585
    The complete rescue media is 47mb in size so it won't fit on there. The full version is 35mb so it won't fit however the Safe version is 16.5mb so it may fit but it doesn't have all the drivers.
     
  5. SimpleSimon

    SimpleSimon Registered Member

    Joined:
    Mar 9, 2007
    Posts:
    6
    Location:
    Calgary,AB,Canada
    I've got several drives, ranging up to 2gig, so I can always move up to a bigger drive. The 32meg still has about 24meg free on it.

    I just don't know how I'd go about putting ATI onto the stick along with the rest of the software.
     
  6. aigle

    aigle Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Posts:
    11,047
    Location:
    Saudi Arabia/ Pakistan
    Just a Q. I am curious to know what type of BIOS flashing/ partitioning and imaging tools u have just on 8 Mb space?
    Thanks
     
  7. MudCrab

    MudCrab Imaging Specialist

    Joined:
    Nov 3, 2006
    Posts:
    6,483
    Location:
    California
    This can most certainly be done, but 24 megs will probably not be enough space. I haven't trimmed TI down to see just how small it can be since I use them all. I have TI (full & safe), DD (full & safe) and OSS (activate & install) on my flash drive. I think it's 50+ megabytes.

    If you have DD and are familiar with Knoppix (or have a Linux system) it's a lot easier to do. I have BartPE, Knoppix 5.1.1, Acronis and FreeDOS all on my 2GB flash drive, with GRUB installed to select between them. It's very handy and is a lot quicker than booting from cds.
     
  8. aigle

    aigle Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Posts:
    11,047
    Location:
    Saudi Arabia/ Pakistan
    I never knew that u can install BartPE on a flash stick and boot from it. How to do that?
     
  9. MudCrab

    MudCrab Imaging Specialist

    Joined:
    Nov 3, 2006
    Posts:
    6,483
    Location:
    California
  10. aigle

    aigle Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Posts:
    11,047
    Location:
    Saudi Arabia/ Pakistan
    Thanks, will try this.
     
Thread Status:
Not open for further replies.