Public Chat Server

Discussion in 'Other Ghost Security Software' started by puff-m-d, Jan 29, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. puff-m-d

    puff-m-d Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    4,451
    Location:
    North Carolina, USA
    I am testing hosting a chat server on CryptoSuite. I had to configure my router and want to test my setup.

    Server: 66.56.185.26
    Port: 5094
    Password: magic

    Anyone who wishes may stop by... I am leaving it up for a while and will be in and out.... If I have everything configured properly, then I will hopefully see you there ;) .....

    Please reply if you are not able to enter so I can go over my settings....

    Regards,
    Kent
     
  2. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    Hi Kent, I have tried to connect three times over a short period of time. Not sure if you have disconnected your server :)

    [19:22:29] -
    [19:22:29] ** Connecting to 66.56.185.26
    [19:22:50] ** Could not connect to 66.56.185.26
    [19:24:12] -
    [19:24:12] ** Connecting to 66.56.185.26
    [19:24:33] ** Could not connect to 66.56.185.26
    [19:25:51] -
    [19:25:51] ** Connecting to 66.56.185.26
    [19:26:11] ** Could not connect to 66.56.185.26
     
  3. puff-m-d

    puff-m-d Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    4,451
    Location:
    North Carolina, USA
    Hmmm...

    I do not have something set up right.....
    will post back as i make changes....

    Regards,
    Kent
     
  4. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    OK, I'll try again later :) :D
     
  5. puff-m-d

    puff-m-d Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    4,451
    Location:
    North Carolina, USA
    Here is where I setup my Virtual Server for CS.....
     

    Attached Files:

  6. puff-m-d

    puff-m-d Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    4,451
    Location:
    North Carolina, USA
    Here is how it appeared after setting it up in the list....
     

    Attached Files:

  7. puff-m-d

    puff-m-d Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    4,451
    Location:
    North Carolina, USA
    And finally my CS chat screen....
     

    Attached Files:

    • CSR.jpg
      CSR.jpg
      File size:
      39.8 KB
      Views:
      1,084
  8. puff-m-d

    puff-m-d Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    4,451
    Location:
    North Carolina, USA
    I deleted my previous setup and have it setup as above.....
    I am back hosting again....
    I hope it works or someone can help me with what I have done wrong....

    Regards,
    Kent
     
  9. Dan Perez

    Dan Perez Retired Moderator

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    1,495
    Location:
    Sunny San Diego
    Hi Kent,

    I cannot connect.

    If you haven't already done so I would recommend that you

    Reboot the router (sometimes they have trouble dynamically applying newly configured rules and need a reboot to help them a bit)

    Temporarily disable LnS just to confirm that it is not in the way
     
  10. puff-m-d

    puff-m-d Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    4,451
    Location:
    North Carolina, USA
    Applied the following rule under application.....

    Disabled L'n'S......

    Rebooted router.....

    Any different?

    Regards,
    Kent
     

    Attached Files:

    • AppR.jpg
      AppR.jpg
      File size:
      17.5 KB
      Views:
      1,084
  11. puff-m-d

    puff-m-d Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    4,451
    Location:
    North Carolina, USA
    also added allow port 5094 for CS in L'n'S....

    Regards,
    Kent
     
  12. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    No go here Kent.
    Have you port forwarded to your PC's IP?
    What you need to do is put 5094 in your DMZ and then forward it to you IP

    There are more explicit instructions that I wrote for routers in the CS help file
     
  13. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    Here is a screanie. Your firewall will need to allow lots of tcp remote ports.
    Not I have opened ports for three IPs for different pc's
     

    Attached Files:

  14. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    It is called virtual server in this router in the Linksys it is called Port forwarding.

    Your firewall will need to allowall remote ports above about 1000 to see your port 5094
     
  15. puff-m-d

    puff-m-d Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    4,451
    Location:
    North Carolina, USA
    On my D-link DI-604, my DMZ is a little different.... I think I accomplished the port forwarding in the above steps....

    In my DMZ, it appears that I can only put an entire pc into the DMZ.....

    Regards,
    Kent
     

    Attached Files:

    • DMZR.jpg
      DMZR.jpg
      File size:
      10.1 KB
      Views:
      1,084
  16. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    Take no notice of the DMZ setting that is my "Blackhole" no PC there so every unwanted packet disappears into it ;)
    If you add a ficticious PC Number there that is not in use and enable you will have instant stealth on any test site :)
     
  17. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    I'm in ? Well done! What was the answer? :)
     
  18. puff-m-d

    puff-m-d Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    4,451
    Location:
    North Carolina, USA
    fierwall problems but up an running now :D ;) :cool: ....

    Kent
     
  19. puff-m-d

    puff-m-d Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    4,451
    Location:
    North Carolina, USA
    Karma cookies for both Pilli and Dan for all their help !!!!!

    :cool:

    Regards,
    Kent
     
  20. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    Just a reminder that the CS server is still running :D

    Server: 81.105.28.14 Port: 5096 PW: pc2
     
  21. Mr.Blaze

    Mr.Blaze The Newbie Welcome Wagon

    Joined:
    Feb 3, 2003
    Posts:
    2,842
    Location:
    on the sofa
    :mad:NO ONE WANTS TO PLAY WITH ME I KEEP GETING ACTION TERMINATED
     
  22. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    Hi Blazey, Just checked and it is working fine. :)

    Make sure you change the port number from the default 5094 to 5096 & that the PW is in lower case pc2 also thet your Nick uses legal characters.
     
  23. Mr.Blaze

    Mr.Blaze The Newbie Welcome Wagon

    Joined:
    Feb 3, 2003
    Posts:
    2,842
    Location:
    on the sofa
    ------------------------------------------------------
    [18:08:24] -
    [18:08:24] ** Connecting to 81.105.28.14
    [18:08:24] ** Connected. Requesting keys.
    [18:08:28] ** Received Servers public encryption key.
    [18:08:29] ** Received Servers private encryption keys.
    [18:08:30] ** Successfully connected to server as MrBlaze
    [18:09:05] <MrBlaze> im in im in lol
    [18:09:16] <MrBlaze> hmmmmm no one here lol
    [18:09:29] <MrBlaze> cool im moveing in lol
    [18:09:48] <MrBlaze> i clame this place blazey get alway lol
    [18:10:07] <MrBlaze> i shall mark my terotory with this beer lol
    [18:11:08] <MrBlaze> im mr blaze ruller of server 81.105.28.14 i clame this as mine lol
     
  24. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    [08:11:40] ** Alan (81.105.28.14) has connected
    [08:40:57] <Alan> Hi Blazey, Sorry I nissed you :(
    [08:42:37] <Alan> But I'm afraid that @Pilli_Host is the boss there :)
    [08:44:05] <Alan> Two o'clock in the morning when you were playing & I was fast asleep:)
    [08:44:52] <Alan> Try in the morning or aftrnoon your time as there are usually more chattas about :)
     
  25. Jooske

    Jooske Registered Member

    Joined:
    Feb 12, 2002
    Posts:
    9,713
    Location:
    Netherlands, EU near the sea
    Pilli! How does Alan smileys in the chat? Still miss that tric!
     
Thread Status:
Not open for further replies.