program or regkey to need to disable netbios on the tcp/ip

Discussion in 'other software & services' started by mantra, Mar 30, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,153
    Hi
    is there a program or a regkey to disable the netbios on the tcp/ip on xp

    you can find on lan ,tcp/ip-->propriety-->advanced-->wins->here


    i need a program or regkey because i have to disable to many pc


    is there one ?

    thanks
     
  2. Ocky

    Ocky Registered Member

    Joined:
    May 6, 2006
    Posts:
    2,677
    Location:
    George, S.Africa

    Attached Files:

  3. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,153
    great find!
    thanks
    is there a program better the tweak only the security leak of xp

    by the way i disabled the netbios/tcp/ip , but the program shows me disabled:doubt: :doubt:
     
  4. Ocky

    Ocky Registered Member

    Joined:
    May 6, 2006
    Posts:
    2,677
    Location:
    George, S.Africa
    Did you setup ?
    For MN
    This button loads/generates settings best suited for average Microsoft Networks workstation/server.

    For home
    This Button loads/generates settings best suited for average standalone computer with no need for Microsoft Networks.

    For VPN
    This Button loads/generates settings best suited for average standalone computer which via VPN acts as Microsoft Networks workstation.

    Click Status button to check netbios ports closed.
     
  5. Huupi

    Huupi Registered Member

    Joined:
    Sep 2, 2006
    Posts:
    2,024
    Nice program for hardening a standalone rig,but not for LAN,to follow their suggestion brings actually your network to stop functioning. o_O
     
  6. Ocky

    Ocky Registered Member

    Joined:
    May 6, 2006
    Posts:
    2,677
    Location:
    George, S.Africa
  7. InfinityAz

    InfinityAz Registered Member

    Joined:
    Jul 23, 2005
    Posts:
    828
    Location:
    Arizona
    I believe it's already built-in to the networking properties. I'm doing this from memory since I'm on a Vista machine right now.

    Open your network connection
    Select TCP/IP
    Click Properties
    Click Advanced
    Select WINS tab
    At the bottom, disable NetBIOS
    Click OK
    etc.

    You'll need to do this for each network connection.
     
  8. Hairy Coo

    Hairy Coo Registered Member

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Posts:
    1,486
    Location:
    Northern Beaches
    Just go to Settings-Network Connections-right click on your active connection-left click Properties -uninstall any connections not required.
    Any connections that dont show up arent installed,
     
  9. innerpeace

    innerpeace Registered Member

    Joined:
    Jan 15, 2007
    Posts:
    2,095
    Location:
    Mountaineer Country
    I use this program and it's fine. It also doesn't need to be installed.

    I usually disable NetBIOS manually like InfinityAz suggested.
     
  10. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,153
    yes thanks
    but i should do it for almost 100 pc o_O o_O o_O o_O o_O
     
  11. GlobalForce

    GlobalForce Regular Poster

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Posts:
    3,581
    Location:
    Garden State, USA
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.