ProcessGuard still active even after shutdown

Discussion in 'ProcessGuard' started by chiawaikian, Dec 5, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. chiawaikian

    chiawaikian Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2005
    Posts:
    46
    Even if I shut down ProcessGuard, pgaccount.exe will still be running. Programs will still need my permission to excecute.
    Why is this so?
     
  2. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    Hi #1 [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] Today, 08:21 AM
    chiawaikian
    Providing you have protection enabled when you close the GUI ProcessGuard is still working you just will not see any alerts.

    Pilli
     
  3. chiawaikian

    chiawaikian Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2005
    Posts:
    46
    I do have protection enabled when closing ProcessGuard.
    What do you mean by alerts? I am still alerted by programs trying to execute, etc.
     
  4. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    Sorry I must have been on a different planet this morning :)

    To stop the alerts with the GUI closed you need to set the permit always in your security list. If new programs are being installed whilst the GUI is off you will be alerted and depending on what you allow / block the security list will be updated.

    Pilli :)
     
  5. chiawaikian

    chiawaikian Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2005
    Posts:
    46
    What i don't understand is why even after I closed the GUI, the process itself is not stopped.

    Is there any safe way of stopping ProcessGuard?
     
  6. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    Yes, You can right click the systray icon or in the GUI and unselect protection enabled.

    HTH Pilli
     
    Last edited: Dec 5, 2005
  7. chiawaikian

    chiawaikian Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2005
    Posts:
    46
    Taking that I unselect "Protection Enabled" and reboot, will the checkbox remain unchecked?
     
  8. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    Yes it should remain unchecked and the PG icon will show that PG is disabled.
     
  9. chiawaikian

    chiawaikian Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2005
    Posts:
    46
    Thanks for the clarification, though I can't say I like it.
     
  10. Chiawaikian , if you want it to be shut down as much as possible you need to go to the services panel and disable/shutdown the Diamond CS service there, then reboot.
     
  11. chiawaikian

    chiawaikian Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2005
    Posts:
    46
    Why isn't there any option to turn off PG entirely?
    I find this very lacking. Otherwise, PG is a very powerful and effecient product.
     
  12. Gavin - DiamondCS

    Gavin - DiamondCS Former DCS Moderator

    Joined:
    Feb 10, 2002
    Posts:
    2,080
    Location:
    Perth, Western Australia
    Just untick Protection Enabled (as Pilli said)

    No need to reboot, no need to do ANYTHING else. As soon as you apply this option, PG is fully disabled.
     
Thread Status:
Not open for further replies.