Process Explorer DEP Status

Discussion in 'other software & services' started by RedDawn, Jun 19, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. RedDawn

    RedDawn Registered Member

    Joined:
    Aug 13, 2008
    Posts:
    125
    Location:
    Ireland
    Vista HP x86
    DEP All Programs
    Process Explorer 15.2

    Under Select Columns, I can't seem to select DEP Status (greyed out). Tried running PE as Admin, still no joy.

    Any ideas?
     
  2. PhantomPhenix

    PhantomPhenix Registered Member

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Posts:
    29
    Hi, Try the MS Fix it.

    -http://support.microsoft.com/mats/windows_security_diagnostic/en-us-
     
  3. RedDawn

    RedDawn Registered Member

    Joined:
    Aug 13, 2008
    Posts:
    125
    Location:
    Ireland
    Thanks PhantomPhenix.

    DEP is enabled. No problem viewing it in Task Manager, just can't get it to show up in Process Explorer :( .
     
  4. PhantomPhenix

    PhantomPhenix Registered Member

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Posts:
    29
    Hi, lets try to boot this window open. Open Command Prompt as Admin rights. Copy and paste each and reboot.

    bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOn

    bcdedit.exe /set {current} nx optin
     
  5. stackz

    stackz Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Posts:
    619
    Location:
    Sydney Australia
    It could possibly be corruption in Process Explorer's settings. Run Regedit and navigate to the key:
    Code:
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Sysinternals\Process Explorer
    
    Right click on the highlighted Process Explorer key, select export and save the .reg file somewhere convenient.
    Then delete the Process Explorer key. See if you can now select the DEP column option. If not, just double click/merge the exported reg file to restore your previous settings.
     
  6. RedDawn

    RedDawn Registered Member

    Joined:
    Aug 13, 2008
    Posts:
    125
    Location:
    Ireland
    Thanks for the help, guys, but no luck with either suggestion :( .

    Got it sorted though, dropped to PE 15.1 and was able to select DEP Status :) . Must be a bug in the latest version o_O .

    Cheers.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.