Problems with Sygate PFP.. Jetico sounds/seems to be better.

Discussion in 'other firewalls' started by Porshe, Dec 28, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Porshe

    Porshe Registered Member

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Posts:
    10
    Hello. I have sygate personal firewall pro 5.6 build 3408 installed to my computer and i runned gibsons shields up test and i got this text from there:
    ''Greetings!

    Without your knowledge or explicit permission, the Windows networking technology which connects your computer to the Internet may be offering some or all of your computer's data to the entire world at this very moment!
    ''

    Then i decided to change my firewall to jetico if i can't figure out what settings are wrong in my sygate configure, but if someone can help me with sygate i will stay in it? I choose jetico because it seems to be very trustworthy indicating many users personal feedback and to firewallleaktest.com results on testing: http://www.firewallleaktester.com/termination.php
    http://www.firewallleaktester.com/tests.php


    I already have configured my sygate with next directions: http://www.kotiposti.net/string/SPF_eng/SPFGuide.html

    So, the question is: Can somebody help me with sygate or give pictures and tips of configuring jetico?
     
    Last edited by a moderator: Dec 28, 2006
  2. ccsito

    ccsito Registered Member

    Joined:
    Jul 27, 2006
    Posts:
    1,579
    Location:
    Nation's Capital
  3. waters

    waters Registered Member

    Joined:
    Nov 8, 2004
    Posts:
    934
    Sygate 3408 here and no problems
     
  4. kr4ey

    kr4ey Registered Member

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Posts:
    187
    Location:
    Florida USA
    That is the greeting page for the ShieldUp test, click on "All Service Ports" to check if you have "Stealthed Ports".
    Jetico 2 Beta 20 also gets that screen.
    I have been using Jetico 2 for a long time, It is hard to configure but I think its worth it.
    What I think is the hardest is the Process Attack Table configuration, It sometimes takes several reboots and running all your installed programs to configure, there may be some slowdowns and freezes till its configured.
    I see alot of people give up and uninstall Jetico because of this, and don't seem to have the time to play with it.
    Other than that its a excellent Firewall. I have no problems with it. My opinion, I wouldn't use anything else.
    If you decide to try Jetico I would make a backup of your configuration file for Sygate ( if you can) so you revert back to it without problems.
     
  5. farmerlee

    farmerlee Registered Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Posts:
    2,585
    I suggest you use jetico v1, its a lot more secure than sygate and is lighter on resources i believe.
    Like any other firewall it will take some time to setup. Jetico has a lot of pop ups initially as you go thru and setup up all apps that need net access. After that its pretty silent.
     
  6. Porshe

    Porshe Registered Member

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Posts:
    10
    I would be glad if somebody here could compress few urgent settings which i need change to jetico configure after i have installed jetico so i can separate those settings on finnish forums and with my friends because many finnish guy wants to use jetico but they dont guts to install it because it looks so hard to use. So if somebody would be so nice i will really appreciate it =)
     
  7. Porshe

    Porshe Registered Member

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Posts:
    10
    I mean that if somebody could make a ''quick-config-file'' which has a rule for every windows processes which should be given a permit to internet and which should be blocked so that i can download it and test it. I don't know a lot of windows processes so i don't want to start testing with my ''eyes blinded''. Sry my english is harsh, because i'm fin :)
     
  8. lucas1985

    lucas1985 Retired Moderator

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Posts:
    4,047
    Location:
    France, May 1968
    well, if I am not mistaken, Jetico is a Finnish company. Stem is the firewall mod with deep knowledge of Jetico.
    Also, use the search function and lots of Jetico threads will appear ;)
     
  9. Mrkvonic

    Mrkvonic Linux Systems Expert

    Joined:
    May 9, 2005
    Posts:
    8,698
    Hello,
    As to that message: it has nothing to do with your firewall, it has to do with your browser header. Don't worry. It's a useless message. Just scan the all the service ports. If you get stealthed or even closed, you're ok.
    Mrk
     
  10. Porshe

    Porshe Registered Member

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Posts:
    10
    Hello Mrkvonic

    How can i contact Stem? I tried private messaging but i got a message ''The private messaging system is currently unavailable.''.
     
  11. Porshe

    Porshe Registered Member

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Posts:
    10
    My all ports were stealth. Hmm.. what file of sygate has my settings in it? I was just wondering if i test jetico and decide to change back sygate.
     
  12. Mrkvonic

    Mrkvonic Linux Systems Expert

    Joined:
    May 9, 2005
    Posts:
    8,698
    Hello,
    Have to go now, be back home in about 5-6 hours, I'll look into it.
    Mrk
     
  13. poirot

    poirot Registered Member

    Joined:
    May 4, 2005
    Posts:
    299
    Porshe, as Mrkvonic told you that was just an introductory item in grc.com test, what really matters is ,that, even without any particular setting, you are stealth and covered against any possible intrusion already-so what is the problem ?
    As you already know the Firewalleaktester site, if you apply their program to set up connection to the internet and leave Jetico as it is- (just give a look to previous threads about it)- why go back to Sygate?
    If,by any chance,you're running Avast antivirus,be warned about a sort of malfunction of Sygate when used with Avast Web Shield which will nullify outbound protection, if no Avast ,no problem.
     
  14. Porshe

    Porshe Registered Member

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Posts:
    10
    I have NOD32 2.70.16 antivirus system and AVG anti-spyware 7.5.0.50. But i still like to take backup of my sygate configuration if i dont get along with jetico.
     
  15. kr4ey

    kr4ey Registered Member

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Posts:
    187
    Location:
    Florida USA
    http://news.hping.org/comp.security.firewalls.archive/8849.html

    Save all the .dat files that are in the sygate folder.
    My Computer>Program Files
     
  16. Porshe

    Porshe Registered Member

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Posts:
    10
    Thanks kr4ey ;)
     
  17. Mrkvonic

    Mrkvonic Linux Systems Expert

    Joined:
    May 9, 2005
    Posts:
    8,698
    Hello,
    Well I'm back, but there are faster people than me!
    Cheers,
    Mrk
     
  18. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    As Stem is a Moderator of this Forum....I'm sure he'll run across this thread at some point in time. As for your PM issue....I suggest you start a thread in our General Topics forum concerning that matter for further assistance.

    Numerous OT posts removed and ask that We stick with the Problems with Sygate PFP Please.

    Thanks,
    Bubba
     
  19. Stem

    Stem Firewall Expert

    Joined:
    Oct 5, 2005
    Posts:
    4,948
    Location:
    UK
    Hi Porshe,
    There is no ''quick-config-file'' that I can post, as the applications attempting "access to network" and "internet access" will depend on the O.S., the services running, and the applications you have installed.

    Most of the windows applications that require "Access to network" are included in the "System Applications" Table. In this Table are also rules to allow DHCP broadcast and DHCP for LAN.

    On my own setup (XPsp2 all updates) the other windows applications I have added to allow "Access to network" are:-
    C:\WINDOWS\system32\imapi.exe
    C:\WINDOWS\system32\verclsid.exe
    C:\WINDOWS\system32\wbem\wmiprvse.exe
    C:\WINDOWS\system32\logonui.exe
     
  20. bluegecko

    bluegecko Registered Member

    Joined:
    Aug 22, 2006
    Posts:
    6
    Hi all. I've been using Jetico PF (v.1) since August last year, but admit that I *still* haven't got completely to grips with it. In particular I'm missing the more useful (and intuitive) logging function of Sygate, even though Jetico's process hijack control is sweet. But with Jetico not planning a free version for 2.0 when it gets out of Beta, I'm still looking around.

    Does anyone know whether the last versions of Sygate solved SPF's endless disk access problem (on all releases that I tried, up to 5.5.2710 and 5.6.2810, it prevented laptops from going to sleep). Sygate's forum has links to archived versions here: http://forums.sygate.com/vb/showthread.php?threadid=14975

    I'm particularly interested in feedback on builds 5.6.2818 and 5.6.3408.

    Thanks
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.