Problems Uninstalling and Reinstalling TI11

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by rlwetzel, Jul 23, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. rlwetzel

    rlwetzel Registered Member

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Posts:
    5
    I uninstalled 11.8053 using the windows uninstaller and the Acronis cleanup tool. I've also been through the registry looking for Acronis and TrueImage entries. When I attempt a fresh reinstall I get an error message " This advertised application will not be installed ..." Where else might leftovers be hiding to prevent a reinstall? Using Vista Home Premium. Thanks
     
  2. MrMorse

    MrMorse Registered Member

    Joined:
    Jun 12, 2008
    Posts:
    737
    Location:
    Germany
    Register at Acronis website and download the last version of Ti11.

    Then install the newest version.

    Is there the same message?
     
  3. shieber

    shieber Registered Member

    Joined:
    Oct 27, 2004
    Posts:
    3,710
  4. tuttle

    tuttle Registered Member

    Joined:
    Mar 5, 2005
    Posts:
    376
    After uninstalling the previous package, run CCleaner. It will clean out TMP files (if you change its default so it will delete files younger than 48 hours) and do some cleanup of defunct and unnecessary registry entries.
     
  5. rlwetzel

    rlwetzel Registered Member

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Posts:
    5
    Windows Installer Clean Up doesn't show any TI products to remove. Ran CCCleaner and attempted to install TI 11.8101. The only entry left in the registry is for AcronisDevices (timounter) and regedit won't delete or rename it. Msconfig doesn't show any startups or services assigned to TI.

    Further suggestions?
     
  6. MrMorse

    MrMorse Registered Member

    Joined:
    Jun 12, 2008
    Posts:
    737
    Location:
    Germany
    hi,
    Installing the 8101 shows the same error, right?

    Ok, what for an OS do you have?
    Do you have all recommended updates from Microsoft installed?
    Do you have installed ".NET-Framework"? If yes, what versions?
    (some setup routines in germany need the .NET-framework 2.0)
     
    Last edited: Jul 25, 2008
  7. rlwetzel

    rlwetzel Registered Member

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Posts:
    5
    MrMorse; OS is Vista Home Premium. TI was working until I attempted the uninstall, so I assume I have all the other items you inquired about. Both .8053 and .8101 return the same error message when attempting to install.
     
  8. mustang

    mustang Developer

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Posts:
    905
    Did you clean your temp files as instucted? This will solve 99% of install errors.
     
  9. rlwetzel

    rlwetzel Registered Member

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Posts:
    5
    Ran CCleaner for the temp files. I'm assuming it cleared them all out. Still get the same unable to install message.
     
  10. DwnNdrty

    DwnNdrty Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2007
    Posts:
    3,335
    Location:
    Florida - USA
    Can you use a Windows Restore point to go back to before TI was installed? You will have to reinstall any programs you might have installed since the date the restore point was created.
     
  11. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello rlwetzel,

    Thank you for choosing Acronis Disk Backup Software.

    We are sorry for delayed response.

    Could you please clarify if you removed Acronis True Image Backup Archive Explorer during the process of Acronis clean-up utility?

    Please try temporarily disabling antivirus software before the installation.

    Could you please post a screenshot of the error message?

    Thank you.
    --
    Marat Setdikov
     
  12. dougaross

    dougaross Registered Member

    Joined:
    Jul 4, 2008
    Posts:
    59
    Disable anti-virus software and any spyware/malware scanners
     
  13. shieber

    shieber Registered Member

    Joined:
    Oct 27, 2004
    Posts:
    3,710
    By default, ccleaner won't delete temp files unless they are two days old. You can change this setting under options.

     
Thread Status:
Not open for further replies.