Problem with Remote Access via Acronis True Image Management Console

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by German_Tester, Nov 9, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Hello,

    we installed the components "Enterprise Server", "console" and "agent" of the trial-version of Acronis True Image Enterprise Server 8.0 (German version, build 1169) on a workstation. Ok this was without problems.

    Then we installed from this workstation remote via console the agent on three Windows 2000 server systems. Ok, no problem.

    Then we rebooted the server-systems. Ok.

    BUT after that we can't reach two of the 2000 Server systems via the agent. Everytime we try to connect we get the Logon dialog again and again. I am absolutely sure, that I don't make a mistake regarding username and password. On one 2000 Server and several workstations we can connect with no problems.

    If we cancel the endless Logon-dialog we get an error message with the number E000807D8 ("Das System konnte Sie nicht anmelden").

    PLEASE HELP!!!
     
  2. It'sme

    It'sme Registered Member

    Joined:
    Jul 2, 2004
    Posts:
    52
    Location:
    Middle Earth, NZ
    Just a few basics to try -

    Are you sure the Agents installed correctly and are running - I think you can install them locally if you think remote install may be a problem.

    Also check that sharing is allowed on the system you are trying to connect to.

    hth.
     
  3. Avery

    Avery Guest

    I am experiencing the same problem and I do have all sharing enabled. Any other thoughts?
     
  4. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello German_Tester,

    Thank you for your interest in Acronis Remote Server Backup Software.

    Please accept my apologies for the delay with the response.

    Please re-download the free trial version of Acronis True Image 8.0 Enterprise Server for Windows German from our German web site. It should be build 1197. Reinstall the software (including Acronis Agents) and see if the problem still persists.

    If the problem still persists with the latest build (1197) of Acronis True Image 8.0 Enterprise Server for Windows German then please create Acronis Report and Windows System Information as it is described in Acronis Help Post for both machines: workstation which has Acronis Management Console installed and server where Acronis Agent is installed.

    Please also make a screen shot of the error message that you receive when trying to close the logon dialog box.

    Submit a request for technical support. Attach all the collected files and information to your request along with the step-by-step description of the actions taken before the problem appears and the link to this thread. We will investigate the problem and try to provide you with the solution.

    Thank you.
    --
    Alexey Popov
     
  5. blaeky

    blaeky Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2006
    Posts:
    3
    We have the exact same problem with build 1197.
    Acronis True Image License Server, Enterprise Server and Management Console are installed on computer1 (Windows Server 2003 SP1 - no firewall active).
    Acronis agent is installed on computer2 (Windows Server 2003 SP1, no active firewall). Acronis agent and scheduler services are both running on this machine.

    Error E000807D8 appears everytime we try to connect to remote agent.
     
  6. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello blaeky,

    Thank you for choosing Acronis Remote Server Backup Software.

    First of all, please make sure that the option File and Printer Sharing in the Control panel → Windows Firewall → Exceptions is enabled on the remote computer.

    Please also note that the user you try to log in under should be a member of either Administrator or Backup Operator groups. You can edit particular user permissions by following: Start -> Settings -> Control Panel -> Administrative Tools -> Computer Management -> Local Users and Groups -> Users -> Right click on the User Name -> Properties.

    If that does not help then please submit a request for technical support containing the information I have requested in my previous post addressed to German_Tester. We will investigate the problem and provide you with the solution.
     
Thread Status:
Not open for further replies.