Problem with Paragon Backup Recovery 2013

Discussion in 'Paragon Drive Backup Product Line' started by czgu, Sep 27, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. czgu

    czgu Registered Member

    Joined:
    Sep 27, 2013
    Posts:
    8
    Location:
    USA
    My system config:

    Intel i7 2600K
    Biostar TZ77A
    Toshiba 128GB SSD
    WD 500GB SATA HD
    8 x 2 DDR3 1600
    Windows 8.1

    Paragon Backup Recovery 2013 installation and backup were good. Right after backing up my system, I did recovery to try the recovery function. The system could not boot after recovery. Windows 8.1 installation disc could not repair it. I ended up with re-installing Win8.1 and all apps.

    I checked backup folder. There were more than one image file in the folder. The largest file extension is .000. Non of these files can be clicked to open. I didn't see any error message when I backup the system. What's wrong?
     
  2. fireworker

    fireworker Registered Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Posts:
    277
    Location:
    Russia
    What do you backup, the entire disk or some partition(s)?
    Not all of these files is a images.
    They can be properly opened only from the Paragon software.
     
  3. czgu

    czgu Registered Member

    Joined:
    Sep 27, 2013
    Posts:
    8
    Location:
    USA
    I backup whole hard drive.

    I used bootable CD to boot, then select Update MBR (I don't know if this is an option to restore MBR). It didn't work.
     
    Last edited: Sep 27, 2013
  4. fireworker

    fireworker Registered Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Posts:
    277
    Location:
    Russia
    Which drive is the first in the boot order in the BIOS, SSD?
    On the WD 500GB drive has OS's or MSR partition?
    How have you tried to repair with the Windows 8.1 installation disk, bootrec / rebuildbcd?
    I suspect when you restore disk, Paragon incorrectly edit bcd-file.
     
  5. czgu

    czgu Registered Member

    Joined:
    Sep 27, 2013
    Posts:
    8
    Location:
    USA
    DVD drive is the first in boot list. SSD is the 2nd. OS is installed on SSD. 500GB HD is just a data disc, no OS on it and backup image is on that disc.

    I boot with win 8.1 installation disc. Instead of install windows, I selected repair. Win 8.1 found problem but said it could not repair.
     
    Last edited: Sep 27, 2013
  6. fireworker

    fireworker Registered Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Posts:
    277
    Location:
    Russia
    That's very interesting. Six months ago, I restored from backup Windows 8.0, all turned out well.
    Maybe you ask Paragon Support why does not work boot? They will answer, is that the toll-free product are not on the same day, but will respond. And share the information, and I have now also 8.1, have not tried to recover.
     
  7. fireworker

    fireworker Registered Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Posts:
    277
    Location:
    Russia
    I tried to restore the Windows 8.1, in roughly the same configuration of the PC, HD0 - MBR SSD 128GB, backup the entire disk, and successfully. Only the boot menu contained 1 entry, instead of 3 it was. Create a backup using the BR12 compact, restored by HDM 12 WinPE.
     
  8. czgu

    czgu Registered Member

    Joined:
    Sep 27, 2013
    Posts:
    8
    Location:
    USA
    Boot with Paragon Rescue disc, I can see there are 2 partitions on the disc: C Primary 350MB System Reserved, Active YES. D Primary 119GB Win8.1 Active NO. The last step in Restore Wiz shows before restore drive letter is D, after restore the drive letter is *. If I start restore process, computer will not boot after restore.
     
    Last edited: Sep 28, 2013
  9. fireworker

    fireworker Registered Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Posts:
    277
    Location:
    Russia
    I have exactly the same partitions (drive letters did not look, they aren't important), but everything works well and btw isn't lost Windows activation.
    Now (53 minutes remaining, slow internet) i download and try to do this with the BR13 free rescue iso.
     
  10. czgu

    czgu Registered Member

    Joined:
    Sep 27, 2013
    Posts:
    8
    Location:
    USA
    I can not find BR13 free rescue iso. I can find Rescue kit 11 which is the same one I used.
     
    Last edited: Sep 28, 2013
  11. fireworker

    fireworker Registered Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Posts:
    277
    Location:
    Russia
    Wat? Where did you find this? 11 (English) Series does not support Windows 8
     
  12. czgu

    czgu Registered Member

    Joined:
    Sep 27, 2013
    Posts:
    8
    Location:
    USA
    Rescue kits 11 free edition:

    http://www.paragon-software.com/home/rk-express/

    Mine is created from Paragon backup recovery 2013.

    I try restore again and get same problem. I use Windows 7 Pro installation disc to repair (Start up). It works after repair. Actually I had same problem with other backup software before. I used Win7pro to repair.
     
  13. fireworker

    fireworker Registered Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Posts:
    277
    Location:
    Russia
    BR13free recovery media, also normal, backup and then restore my Win8.1
    I used only BR13free recovery media, no additional repair tools i not use.
    Now i be try to restore the same backup with the help of some ISO 11
     
  14. fireworker

    fireworker Registered Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Posts:
    277
    Location:
    Russia
    I don't understand. RK11pro restored the backup created BR2013free, normal boot, and with the menu entries which disappeared in the recovery with programs of 12-13 series.
     
  15. czgu

    czgu Registered Member

    Joined:
    Sep 27, 2013
    Posts:
    8
    Location:
    USA
    I've found a better backup restore software. Its backup is very fast and restore is simple and dependable. And include all features I needed. I have to say goodby to Paragon.
     
    Last edited: Sep 28, 2013
  16. fireworker

    fireworker Registered Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Posts:
    277
    Location:
    Russia
    I'm glad for you. Please tell the name of the program to direct other people who have difficulties.
     
  17. czgu

    czgu Registered Member

    Joined:
    Sep 27, 2013
    Posts:
    8
    Location:
    USA
    AOMEI backupper
     
  18. fireworker

    fireworker Registered Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Posts:
    277
    Location:
    Russia
    It's funny, but I got the opposite has happened.
    I downloaded AOMEI Backupper (1.6 for Win 7, 20MB) installed on hd1 (wd-1000, Win 7 x64), created a backup of hd0 (SSD 128GB, Win 8.1), restored, rebooted, the menu there, choosed the 8.1 and got bsod (error 0xc0000225).
    ===========
    Adjusted BCD from Win7 OS and then w8.1 booted normally.
     

    Attached Files:

    Last edited: Sep 29, 2013
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.