Problem after MB Failure USB 3 access Backup

Discussion in 'backup, imaging & disk mgmt' started by rrrh1, Dec 2, 2019 at 5:52 PM.

  1. rrrh1

    rrrh1 Registered Member

    Joined:
    Sep 10, 2007
    Posts:
    210
    Using Windows 7 x64 Used drive snapshot with the windows 7 recovery disk, loaded the usb 3 drivers and all was well until my motherboard failed...
    Replaces the board with a Gigabyte GA-970A-D53P
    Cannot get the VIA usb 3 drivers to load...in the recovery environment..
    Tried a windows 10 boot stick but would not ..Access the usb 3 ports...
    Anybody have any suggestions ?


    Thanks !

    rrrh1
     
  2. TheRollbackFrog

    TheRollbackFrog Registered Member

    Joined:
    Mar 1, 2011
    Posts:
    4,134
    Location:
    The Pond - USA
    Are you sure of your mainboard designation... I see lots about the GA-970A-DS3P but very little about the -D53P. If you really have a -DS3P, THIS is the VIA driver you're supposed to be using for W07 USB3.
     
  3. rrrh1

    rrrh1 Registered Member

    Joined:
    Sep 10, 2007
    Posts:
    210
    Correct it is an S not a 5 That is the driver U have... Won't load from add drivers in the boot disk works from windows installation.

    I think it has something to do with the "helper*.dll" can't be loaded...Just my guess...

    Thanks

    rrrh1
     
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.