PrivaZer Discussion Thread

Discussion in 'privacy technology' started by The_PrivaZer_Team, Feb 15, 2013.

  1. Special

    Special Registered Member

    Joined:
    Mar 23, 2016
    Posts:
    385
    Location:
    .
    Hi, not Privazer releated but not worth it' own topic, and support hang here so good place to ask, anyways...

    Is there any chance you'll ever update Shellbag Analyzer & Cleaner that's on your site? It's been many years since it was last updated and suffers from many GUI issues, maybe they're DPI related. Program still works great though, removes old shellbags, etc. but I find that it can be finicky at times and requires a restart because buttons will literally disappear if you move or adjust the window size, and for some reason it always starts up off-center on my monitor like I can see the corner of it can drag it to where it needs to be, but it should start centered.
     
  2. The_PrivaZer_Team

    The_PrivaZer_Team Developer

    Joined:
    Feb 14, 2013
    Posts:
    913
    Location:
    France
    Will do it @Special Thanks for your feedback !
     
  3. EASTER

    EASTER Registered Member

    Joined:
    Jul 28, 2007
    Posts:
    8,781
    Location:
    U.S.A. (South)
    Ah, glad you recognized that @Special. As efficient as regular program PrivaZer is, the Shellbag Analyzer & Cleaner gets daily use on these units on this end. Oftentimes several runs per day. It almost instantly speeds up my HDD's platter as those shellbags load up wasted space.

    Thanks @The_PrivaZer_Team :)
     
  4. Special

    Special Registered Member

    Joined:
    Mar 23, 2016
    Posts:
    385
    Location:
    .
    Yeah it's a good program that specializes in one thing and does it well, no bloat, not extra bell's and whistles, just cleans shellbags, and I hope they keep supporting it.

    I run it about once a month and it always amazes me how many of those thing exists for "delete" folders and no long do.
     
  5. puff-m-d

    puff-m-d Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    5,532
    Location:
    North Carolina, USA
    Hello,

    PrivaZer version 4.0.10 has been released.
    Homepage - Download - Donors Version - Release Notes
     
  6. focus

    focus Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    469
    Location:
    USA
    I have absolutely no complaints about PrivaZer, it is a great program.
    I do have one cosmetic request though which is an audible alert when a "Scan in Depth" is completed. As these sometimes take awhile, I will leave the computer, an audible would be very handy.

    No high priority, just something to consider if you have the time.
     
  7. The_PrivaZer_Team

    The_PrivaZer_Team Developer

    Joined:
    Feb 14, 2013
    Posts:
    913
    Location:
    France
  8. zmechys

    zmechys Registered Member

    Joined:
    Dec 29, 2012
    Posts:
    752
    Location:
    usa
    I've updated to that ..10 version.
    Last night, I decided to get a thorough cleaning.
    As usual, I've checked-marked Start Cleaning and Shut Down Computer.
    This morning, my computer was still ON.
    I tried to wake it, but it started going through the process of shutting down.
    I've had similar issues in the past about not able to shut down the computer.
    Switching back to .09 version.
     
  9. The_PrivaZer_Team

    The_PrivaZer_Team Developer

    Joined:
    Feb 14, 2013
    Posts:
    913
    Location:
    France
    We did not change anything in v4.0.10 related to PC shutdown.
    Keep us posted if it happens again.
     
  10. layman

    layman Registered Member

    Joined:
    May 20, 2006
    Posts:
    276
    Watch out for the 4.0.10.0 update if you install somewhere other than the default directory! This update installs in the default, regardless -- a bug in need of a fix.
     
  11. The_PrivaZer_Team

    The_PrivaZer_Team Developer

    Joined:
    Feb 14, 2013
    Posts:
    913
    Location:
    France
    under investigation... Thanks.
     
  12. layman

    layman Registered Member

    Joined:
    May 20, 2006
    Posts:
    276
    The workaround is to first uninstall, leaving the settings in place, then install. The install allows you to specify the directory.
     
  13. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    2,478
  14. camelia

    camelia Registered Member

    Joined:
    Nov 4, 2011
    Posts:
    318
    Location:
    Mexico City
    +1 for the audible alert when a "Scan in Depth" is completed

    Camelia
     
  15. The_PrivaZer_Team

    The_PrivaZer_Team Developer

    Joined:
    Feb 14, 2013
    Posts:
    913
    Location:
    France
    Last edited: Sep 25, 2020
  16. layman

    layman Registered Member

    Joined:
    May 20, 2006
    Posts:
    276
    Yes, that installs properly. Still shows as 4,0,10, however. Thanks for the fix.
     
  17. The_PrivaZer_Team

    The_PrivaZer_Team Developer

    Joined:
    Feb 14, 2013
    Posts:
    913
    Location:
    France
    yes. That's normal, it is still a v4.0.10 but with a new installer
     
  18. Gandalf_The_Grey

    Gandalf_The_Grey Registered Member

    Joined:
    Jan 31, 2012
    Posts:
    741
    Location:
    The Netherlands
  19. camelia

    camelia Registered Member

    Joined:
    Nov 4, 2011
    Posts:
    318
    Location:
    Mexico City
  20. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,567
    Location:
    USA
    Maybe the answer to this question is buried somewhere here. My concern is the Web Cache is not being cleaned o_O
     
  21. The_PrivaZer_Team

    The_PrivaZer_Team Developer

    Joined:
    Feb 14, 2013
    Posts:
    913
    Location:
    France
    Hello @Rainwalker,

    PrivaZer cleans the webcache files and is able to scan their content.
    What's confusing is that you can still see Webcache files in Windows Explorer even after PrivaZer cleanups.
    That's normal, PrivaZer can erase all Webcache files so that they get re-created with a pre-allocated size BUT empty

    After cleanups, rescan them with PrivaZer, you will see that they have no real content.

    Make sure that "Remove all" is selected :
    upload_2020-9-27_18-17-29.png
     

    Attached Files:

  22. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,567
    Location:
    USA
    OK...Thank you Sir.
     
  23. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,676
    hi @The_PrivaZer_Team

    may i know if PrivaZer can clean junk keys here ->
    Code:
    HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\LowRegistry\Audio\PolicyConfig\PropertyStore
    ?
    thanks
     
    Last edited: Sep 30, 2020
  24. The_PrivaZer_Team

    The_PrivaZer_Team Developer

    Joined:
    Feb 14, 2013
    Posts:
    913
    Location:
    France
    Hello @mantra
    not by default but you can add this key in the "include" list :
    upload_2020-9-30_21-26-48.png
     
  25. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,676
    Hi @The_PrivaZer_Team
    but adding this key (with lots of subkeys) Privazer will delete it and not find junk keys
    It should clean the junk keys not all of them
    thanks
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.