Private Firewall

Discussion in 'other firewalls' started by rrrh1, Aug 13, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. rrrh1

    rrrh1 Registered Member

    Joined:
    Sep 10, 2007
    Posts:
    202
    I have tried to block a program from accessing the Internet but been unsuccessful.

    We will call the program yyy.exe Here is what I tried.

    Under Applications
    Name: YYY.exe
    Version: 1.0
    #of rules: 2
    Mode: Deny

    Under Rules:
    Block: TCP (6) *(any):*(any) Deny H L
    Block_2: UDP (17) *(any):*(any) Deny H L

    I thought this would stop it from connecting at all.

    Some how it is still connecting and trying to download a later version which I do not want.

    ZoneAlarm does block the program alright but makes the computer very slow to the desktop.

    Probably a conflict with Avast or Malwarebytes Pro.

    Anyone know of a way to fix PFW.

    For now I will live with Zonealarm, now that some conflicts with certain browsers have been fixed.

    rrrh1 (arch1)
     
  2. Blues7

    Blues7 Registered Member

    Joined:
    May 11, 2009
    Posts:
    858
    Location:
    Blue Ridge Mountains
    If I remember correctly, you may have to go into "advanced options" - "parents" and deny access to that program so that it cannot connect out via other programs.

    There is an excellent .pdf manual on the privacyware site which you can download which gives specific info on various settings.
     
  3. rrrh1

    rrrh1 Registered Member

    Joined:
    Sep 10, 2007
    Posts:
    202
    Well I set it to filter and got a pop-up, I said block an it still connected to the Internet.

    I give up, ZoneAlarm It will be.

    rrrh1 (arch1)
     
  4. Blues7

    Blues7 Registered Member

    Joined:
    May 11, 2009
    Posts:
    858
    Location:
    Blue Ridge Mountains
    Sorry it didn't work out for you.
     
  5. itman

    itman Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Posts:
    2,969
    Location:
    U.S.A.
    Did you verify that the rule you created actually was created?

    Another thing about PF people do not realize is the firewall rules need a certain period of time to actually register in PF. So if you created a firewall rule and then immediately tested it, that rule might not be in effect yet. You should also wait 10 mins. or so before shutting down your PC after making any PF changes.
     
  6. fblais

    fblais Registered Member

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Posts:
    836
    Location:
    Québec, Canada
    If the program is from a Trusted publisher, it won't be blocked unless you untrust the publisher, IIRC.
     
  7. rrrh1

    rrrh1 Registered Member

    Joined:
    Sep 10, 2007
    Posts:
    202
    I think that needs addressing, If I get a notice via a pop-up and tell the program to block access it should NOT allow connection under any circumstances.

    I also used the settings from elsewhere on this forum.

    Can't seem to find it now.

    But It is set to manual, automatic is off.

    Trusted publisher is disabled.

    I am wondering if Avast Web shield could be the problem.

    rrrh1 (arch1)
     
  8. vojta

    vojta Registered Member

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Posts:
    830
    If you tell it to block, it will block. It's just that the rule will take time to be applied and so you could be asked again.

    Maybe you are right about Avast's Web Shield, as it uses a 'proxy' approach, if I'm not mistaken.
     
  9. fax

    fax Registered Member

    Joined:
    May 30, 2005
    Posts:
    3,728
    Location:
    localhost
    Ensure to fully exclude from AVAST the ZA components, i.e. vsmon.exe, ZAPrivacyService.exe and zatray.exe. Ensure also that all AVAST and MBAM components are "Super" in the ZA application control "trust level" column.
     
  10. fblais

    fblais Registered Member

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Posts:
    836
    Location:
    Québec, Canada
    ZA?
    Aren't we talking about PFW?
     
  11. fax

    fax Registered Member

    Joined:
    May 30, 2005
    Posts:
    3,728
    Location:
    localhost
    Have you actually read carefully the first and the second post by the OP? o_O
     
  12. fblais

    fblais Registered Member

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Posts:
    836
    Location:
    Québec, Canada
    Well, he seemed to ask for a way to get PFW to do what he wanted.
    You're right he talked about ZA too, so we're both on target I guess. ;)
     
  13. JoeBlack40

    JoeBlack40 Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Posts:
    1,572
    Location:
    Romania
    That's correct and that's why i don't use Avast with Privatefirewall.There is no workaround for the time being,except 1 thing...to turn off Avast's Web Shield,and i don't wanna do that.So i move on to another AV till Avast will resolve this issue.
     
  14. vojta

    vojta Registered Member

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Posts:
    830
    The same happened when I had Avira installed. Whenever I turned off the web scanner, Private Firewall started to pop up alerts of some of my programs trying to connect to internet. When the web scanner was on, PFW was bypassed and there were no alerts . It doesn't happen with all the programs, only a few.
     
  15. rrrh1

    rrrh1 Registered Member

    Joined:
    Sep 10, 2007
    Posts:
    202
    Thanks

    Some programs that are anti-malware related just don't get along well at all.

    I have had problems with Avast v8 more than any thing else lately.

    Did not have this problem with v7.

    Finally got Avast and Malwarebytes to quit snapping at each other.

    Have not been able to get Avast to work well with any 3rd party firewall all the time.

    Oh, for the day when programs only did one thing instead of being a suite.

    I have given up on PFW because of conflicts with Avast.

    rrrh1 (arch1)
     
  16. ESS474

    ESS474 Registered Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Posts:
    201
    Location:
    S?o Paulo (Brazil)
    Private Firewall working fine in windows 8.1 ;)
     
  17. siketa

    siketa Registered Member

    Joined:
    Oct 25, 2012
    Posts:
    2,695
    Location:
    Zagreb, Croatia
    Good to know since the last version was released almost 8 months ago....
     
  18. fearlessscientist

    fearlessscientist Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2013
    Posts:
    166
    Location:
    USA
    Any idea when a new version is gonna release ?
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.