Prevx+SO slowing browser launch IE8x64

Discussion in 'Prevx Releases' started by NBP Pipsquack Bird, Apr 27, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. NBP Pipsquack Bird

    NBP Pipsquack Bird Registered Member

    Joined:
    Aug 12, 2007
    Posts:
    59
    Location:
    Kingdom of NOD
    I seem to be having a small issue:

    Prevx+SO v3.0.5.130, Win7 x64, Limited User Account. IE8 x64.

    When I launch IE8 x86, no problems.
    When I launch IE8 x64 with Prevx enabled, the browser is slow to launch, shows a white window at first then slowly loads the browser.
    If I disable Prevx and launch IE8 x64, it launches fast and normal.

    Please advise.
     
  2. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    This would also be helpful to get a scan log for - if you could click Tools - Save Scan Results and send the log to report@prevxresearch.com, we should be able to fix the issue from there :)

    Thanks!
     
  3. NBP Pipsquack Bird

    NBP Pipsquack Bird Registered Member

    Joined:
    Aug 12, 2007
    Posts:
    59
    Location:
    Kingdom of NOD
    Log has been Sent
     
  4. NBP Pipsquack Bird

    NBP Pipsquack Bird Registered Member

    Joined:
    Aug 12, 2007
    Posts:
    59
    Location:
    Kingdom of NOD
    I'm unclear, this is something that can be fixed from the Prevx servers
    Or, this is something that will have to be fixed in the next released version?

    Thanks.
     
  5. Sir Percy

    Sir Percy Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Posts:
    232
    This sounds exactly like what i'm seeing, do you want a log from me as well Joe?
     
  6. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    Yes, it would be useful to get another log if possible. We can generally fix these issues from the Prevx servers directly, but if needed we may have to make a software update (although most issues are fixable through a scan log :))
     
  7. NBP Pipsquack Bird

    NBP Pipsquack Bird Registered Member

    Joined:
    Aug 12, 2007
    Posts:
    59
    Location:
    Kingdom of NOD
    Sir Percy,

    Did you send Joe your scan log too?

    We definitely want this bug fixed in next release.
     
  8. stratoc

    stratoc Guest

    doing the same here all fine except 64 bit ie.
     
  9. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    Could you please let me know what the version number is in the bottom left corner of Prevx? If you are using version 3.0.5.124, you may want to try upgrading to the newest release as we should have corrected the issue.

    If not, please let me know and we'll investigate further.

    Thank you! :)
     
  10. NBP Pipsquack Bird

    NBP Pipsquack Bird Registered Member

    Joined:
    Aug 12, 2007
    Posts:
    59
    Location:
    Kingdom of NOD
    occuring on clean install of v3.0.5.130 as indicated at top of thread.
    Verified on two PCs here. Both running Win7 Pro x64

    click on IE8 x64 version of the browser. Browser slowly loads and the loading window is a full white rectangle with the Prevx icon showing. Wait 6 seconds and browser is fully up and running.

    Disable Prevx, launch IE8 x64, window pops up fully ready near instantly.

    IE8 C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe
    IE8 x64 C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe <---- this one
     
    Last edited: May 5, 2010
  11. stratoc

    stratoc Guest

    it says 3.0.5.130
    exactly same symptoms as NBP Pipsquack Bird.
     
  12. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    We will have this issue fixed in the next beta update :) I'll make a post here once it's corrected!

    Thanks for the help :)
     
Thread Status:
Not open for further replies.