Prevx "Bug" Reports

Discussion in 'Prevx Releases' started by Triple Helix, Jun 16, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. lubieplacki

    lubieplacki Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Posts:
    151
    Location:
    Poland
    Okey, in the afternoon i send log.
     
  2. pling_man

    pling_man Registered Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Posts:
    599
    Location:
    UK
    I reported my issues with auto updating not working with KIS2010 at the end of the beta thread for the 124 version.

    Anyway, for now I have been running with "Automatically download and apply updates" in Basic Configuration unticked. But, I just noticed that if you click "Check for updates" at the bottom of the Gui, Prevx re-ticks the option under Basic Configuration.

    This looks like a bug (or poor design). At the moment if I want to do a manual check for updates, I have to then go to Basic Confuguration and untick the option afterwards.

    Edit. I now think this bug only occurs when the autoupdate fails (see thread "Can't update"). When the autoupdate succeeds, the check box remains unticked.
     
    Last edited: Apr 20, 2010
  3. TonyW

    TonyW Registered Member

    Joined:
    Oct 12, 2005
    Posts:
    2,741
    Location:
    UK
    Not sure if this is a bug or not, but the date & time of my last scan isn't currently being shown:

    missingdate.png

    (Using Prevx 3.0.5.130)
     
  4. Triple Helix

    Triple Helix Specialist

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    13,045
    Location:
    Ontario, Canada
    Do you know when your last scan was? When I don't use my second computer or my VM's for a few days this also happens but if I do a scan it will show again! I don't think it is a bug but Joe will clarify!

    TH
     
  5. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    This could sometimes occur when your previous scan was a right click scan or if the scan was aborted. Could you try running another scan to see if it clears it up?

    Thanks! :)
     
  6. TonyW

    TonyW Registered Member

    Joined:
    Oct 12, 2005
    Posts:
    2,741
    Location:
    UK
    Since mentioning this, Prevx has performed a scan by itself. It now shows that the last scan was performed 14 hours ago.
     
  7. TonyW

    TonyW Registered Member

    Joined:
    Oct 12, 2005
    Posts:
    2,741
    Location:
    UK
    That blank area has returned, and I know I haven't done a right-click scan or aborted a scan as PrevxHelp suggests. Maybe it also happens when there hasn't been a scan for a few days? (It corrects itself when launching a scan.)
     
  8. Triple Helix

    Triple Helix Specialist

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    13,045
    Location:
    Ontario, Canada
    That's what happens to me like I said above! ;) This is my settings on my main system! See picture:

    TH
     

    Attached Files:

  9. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    That's definitely possible - I suspect that it has passed the normal length where it counts hours/minutes and is now into days past which could cause it to not update the time anymore.

    I'll take a look to see what may be going wrong - thanks for the report! :)
     
  10. shadek

    shadek Registered Member

    Joined:
    Feb 26, 2008
    Posts:
    2,538
    Location:
    Sweden
    I get random freezes with Google Chrome beta 5.0.375.29 when having Safe Online activated.
     
  11. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    Can you please try the newest test version from: https://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=271956 and let me know if the problems persist?

    Thanks! :)
     
  12. shadek

    shadek Registered Member

    Joined:
    Feb 26, 2008
    Posts:
    2,538
    Location:
    Sweden
    Trying it now and still randow freezes. Working 100% fine with Safe Online inactivated though. :) Anything I can do in order to assist you? I'm running Win 7 x64 Ultimate. I have tried with latest stable Chrome release and latest beta with the same result. I have tried different settings in the SO module and it still freezes. I have no extentions in Chrome that interfere. With SO disabled everything runs smooth.

    EDIT: I forgot to mention that I even get a freeze for about 10 seconds when I start Chrome. I cannot even do anything in Windows in the meantime. It seems the freeze affects the whole OS and not only Chrome/Prevx. But as I stated above, works fine with SO off. Furthermore, the Prevx icon in the browser is misplaced I think. It's on top of settings icon in Chrome. I can barely click on the settings icon thanks to that (see attached image).
     

    Attached Files:

    Last edited: May 5, 2010
  13. Not sure if it's a bug, but the Prevx SafeOnline tab in the browser can be moved.
     
  14. Triple Helix

    Triple Helix Specialist

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    13,045
    Location:
    Ontario, Canada
    It's designed that way as most of us had problems where the tab was and couldn't move it but now we can! :thumb:

    HTH,

    TH
     
  15. shadek

    shadek Registered Member

    Joined:
    Feb 26, 2008
    Posts:
    2,538
    Location:
    Sweden
    Worth noticing is with the new RC .137 build Chrome starts extremely slow and freezes my computer. I get random hick-ups and freezes when browsing every now and then... but it was even worse with .130 release so .137 fixed a few slowdowns at least.

    Prevxhelp, I've sent you a PM about remote access so you can observe for yourself how slow Chrome starts and freeze and how it randomly freezes when browsing. :)

    Windows 7 Ultimate x64 with latest updates.
    Prevx build 3.0.5.137 with SO active. When SO not active, everything's smooth. Only freezes with Chrome latest stable build and latest beta. Firefox and IE 8.0 working great as always with SO! :thumb:
     
  16. Romagnolo1973

    Romagnolo1973 Registered Member

    Joined:
    Feb 17, 2009
    Posts:
    565
    Location:
    Italy - Ravenna
    For Joe
    some italian user said to me that there is an issue on Prevx (Facebook version and Prevx too)
    If you have 2 account (one admin e other limited user) when you log off admin and start as limited user prevx in this perfil start deactivated
    This happens on Prevx 140 version I don't know if it happens on new .143
    The sistem where they enconter this issue is Seven 32bit

    I can't replicate 'cause I use (till I was born:D ) only adim even if I perfectly know is not a good behaviour

    If you can investigate
    Thanks as ever
     
  17. Triple Helix

    Triple Helix Specialist

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    13,045
    Location:
    Ontario, Canada
    It's a known issue and the Prevx Team is working on it hopefully in the next couple of Builds it will be fixed!

    HTH,

    TH
     
    Last edited: May 14, 2010
  18. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    4,552
    Location:
    Outer space
    I don't know of this is the place to report FP's but I updated pidgin to 2.7.0 and it worked fine but when I just tried to start it I got a Prevx warning age/spread violation(though it was to be expected with all heuristics to the max.) Could you fix this?
     
  19. Triple Helix

    Triple Helix Specialist

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    13,045
    Location:
    Ontario, Canada
    Please send a scan log as stated in this post https://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=245129 for FP's as Prevx don't want FP's in the forums they want users to use the Official Channel!

    Thanks!

    TH
     
  20. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    4,552
    Location:
    Outer space
    Problem is, it isn't detected in a scan. It popped up when I launched it(though I launched 2.7.0 before, without warning) I removed the detection override created by allowing Pidgin once and did the standard scan, but nothing was detected, right-click scan on pidgin.exe also doesn't detect anything. But if I launch pidgin again the pop-up is back.
     
  21. Triple Helix

    Triple Helix Specialist

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    13,045
    Location:
    Ontario, Canada
    Look in the log for that file and post the lines that have to do with it! But the best to do is send a scan log to Prevx as they can fix it on there servers in the cloud!

    TH
     
  22. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    4,552
    Location:
    Outer space
    lol, I mistakenly assumed pidgin wouldn't be in the scan log because it wasn't detected as malicious. If send a scan log to Prevx now :)
     
  23. Triple Helix

    Triple Helix Specialist

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    13,045
    Location:
    Ontario, Canada
    Good to here! Any problems that arise it is best to send them a scan log first because most times they can fix it at there end! ;)

    Cheers,

    TH
     
  24. shadek

    shadek Registered Member

    Joined:
    Feb 26, 2008
    Posts:
    2,538
    Location:
    Sweden
    Prevxhelp, I am now willing to do a remote session to solve the Google Beta problem with SO.

    The problem we solved before where browser frooze is fixed, but now the SO does not work, as I can take screenshots freely even when settings are at max. Odd thing is, the 'Prevx'-icon in browser turns green (hence I can't take printscreens anymore) whenever I post in these forums for instance.
     
  25. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    I'll send you a PM to further discuss debugging :) Thanks!
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.