Post your x64 Security Setup

Discussion in 'other anti-malware software' started by SafetyFirst, Jan 7, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    13,744
    Location:
    Canada
    Online Armor FREE :thumb: :thumb:
     
  2. 1chaoticadult

    1chaoticadult Registered Member

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Posts:
    2,322
    Location:
    USA
    Microsoft Security Essentials
    Comodo Firewall & Defense
    HitmanPro
    Active@ Disk Image

    All native 64-bit software ;)
     
  3. adrenaline7

    adrenaline7 Registered Member

    Joined:
    Apr 27, 2011
    Posts:
    128
    Got a new laptop with tax return money and found an amazing deal on slickdeals. Asus 15.6" screen, i3 2330 cpu, 6gb ram, 640gb hard drive for $399.

    Is their an advantage to using 64 bit IE and 64 bit MSE? I googled it but didn't find clear answers.

    On to the setup:

    MSE 2.0 (64 bit)
    Windows Firewall Control (tightened things up and did some other windows hardening)
    EMET maxed out
    IE9 w protected mode
    - Thinking about setting up a SUA and SRP with Parental controls and disabling MSE realtime protection, the simpler and lighter the better for me.
    - Thinking about MBAM or Emsisoft Emergency scanner to use for on demand scans once in a blue moon, or maybe Spybot portable.
     
  4. gugarci

    gugarci Registered Member

    Joined:
    Mar 30, 2009
    Posts:
    288
    Location:
    Jersey
    Updating my previous post.
    I have 2 pc's running x64. Our main family desktop now uses EAM, previous AV was ESET AV 5, and the Windows 7 firewall. My laptop uses EAM and OA premium. I have other security programs installed on these x64 such as MBAM and Hitman Pro, but I only used them on-demand.
     
  5. Brandonn2010

    Brandonn2010 Registered Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Posts:
    1,853
    Back to Avast! Don't know why. Nothing was wrong with Panda, I just feel loyal to Avast! and like the changes in version 7.

    The one thing I don't like is that AutoSandbox is set to automatically sandbox processes without asking first.
     
  6. DX2

    DX2 Guest

    NIS that came with Comcast
    MBam - best detection rate...
    system - completely updated
     
  7. kiko78

    kiko78 Registered Member

    Joined:
    Aug 1, 2008
    Posts:
    106
    Last edited: Mar 24, 2012
  8. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    13,744
    Location:
    Canada
    Emsisoft Firewall 5.5 with file/registry/Run-Safer in real time:thumb: :thumb:
     
  9. ams963

    ams963 Registered Member

    Joined:
    May 3, 2011
    Posts:
    6,001
    Location:
    Parallel Universe
    solid setup J :thumb:.....
     
  10. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    13,744
    Location:
    Canada
    :thumb: :thumb: very happy with it already
     
  11. ams963

    ams963 Registered Member

    Joined:
    May 3, 2011
    Posts:
    6,001
    Location:
    Parallel Universe
    how do you like wsa?....is it smooth?.......you like the default settings or wanna tighten up wsa?
     
  12. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    13,744
    Location:
    Canada
    i did already and it gives alot of pop ups which is good for me:)i like to know what is running or happening in real time
     
  13. ams963

    ams963 Registered Member

    Joined:
    May 3, 2011
    Posts:
    6,001
    Location:
    Parallel Universe
    great then :thumb:
     
  14. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    13,744
    Location:
    Canada
    i always get 2 pop ups 1 from webroot firewall/hips and the other one from OA:)
     
  15. ams963

    ams963 Registered Member

    Joined:
    May 3, 2011
    Posts:
    6,001
    Location:
    Parallel Universe
    wsa is great at being compatible and working side by side with other security software........
     
  16. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    13,744
    Location:
    Canada
  17. acr1965

    acr1965 Registered Member

    Joined:
    Oct 12, 2006
    Posts:
    4,995
    I'm running MBAM Pro real time w/ UAC maxed out. Windows firewall behind a router. Windows Defender reports it's running in the background. I may try to add an av although not sure I really need one. I can add Avira suite, Avast suite, Ad-aware paid or go for a free version of Avira, MSE, AVG or Avast. I guess I'm wondering if any of the ones I have mentioned have issues with x64 systems. I believe there are components, behavior blockers or something like that, disabled in some of the av/suites in x64 set ups.

    I want a light set up that is good at detecting malicious web sites and runs in x64 with few reported problems (and has no problem running beside MBAM Pro real time).
     
  18. The Hammer

    The Hammer Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    5,751
    Location:
    Toronto Canada
    If you use Avira you should disable Windows Defender. I believe that is the recommendation on Avira's forum, but double check to be sure.
     
  19. ams963

    ams963 Registered Member

    Joined:
    May 3, 2011
    Posts:
    6,001
    Location:
    Parallel Universe
    disable windows defender.......get avast or avira suite..... and you're all done
     
  20. acr1965

    acr1965 Registered Member

    Joined:
    Oct 12, 2006
    Posts:
    4,995
    ok thanks, think I'll try Avira first...I could not find out the detailed info of Avast, but in Avast is the behavior blocker or sandbox disabled in x64? I saw the Avira Proactive was disabled in x64 - I'm guessing that is the Avira behavior blocker?.
     
  21. The Hammer

    The Hammer Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    5,751
    Location:
    Toronto Canada
    That is Avira's behavior blocker. Also you have good Avast questions for Other Av forum. Lots of Avast users there.
     
  22. zip

    zip Registered Member

    Joined:
    Apr 19, 2007
    Posts:
    359
    Location:
    Mars
    See my sig.
     
  23. zip

    zip Registered Member

    Joined:
    Apr 19, 2007
    Posts:
    359
    Location:
    Mars
    AVG 2012, Spamihilator and Windows 7 Firewall Control are 64bit.

    I wish everything was 64bit. :'(
     
  24. Function

    Function Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2012
    Posts:
    76
    Location:
    UK
    Don't we all. Hopefully we start to see more updates and releases of 64Bit Security software and non-security software as well.

    Avast (Always On)
    AppGuard (LockDown)
    Online Armor Premium (Advance Mode with Reg/File Protection and HIPS)
    Malwarebytes Anti Malware (Paid, Always on)
    Super Anti Spyware (On Demand)
    Spy Shelter Premium (Everything Enabled but Anti Kernel and No Hard Hooks)

    SandBoxie (Paided)
    KeyScramber Premium


    Thinking of Switching Avast AV to WebRoot AV, is this a good idea?
     
  25. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    13,744
    Location:
    Canada
    just running ESET NOD32 Antivirus 5 and hitmanpro:thumb: :thumb:
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.