PG blocks download

Discussion in 'ProcessGuard' started by laureyns, Jan 17, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. laureyns

    laureyns Guest

    Starting a download PG blocks it and a pop-up window asks for the name
    of the file to be protected:a file that does not exist yet?
    Disabling PG does not help.
    How to prevent that PG interferes with downloads?
    Thanks
    Bolleke
     
  2. DolfTraanberg

    DolfTraanberg Registered Member

    Joined:
    Nov 20, 2002
    Posts:
    676
    Location:
    Amsterdam
    Screenshot?
     
  3. laureyns

    laureyns Guest

    Had first to find out how to post a screenshot!
    Bolleke
     
  4. laureyns

    laureyns Guest

    Screenshot?
     
  5. DolfTraanberg

    DolfTraanberg Registered Member

    Joined:
    Nov 20, 2002
    Posts:
    676
    Location:
    Amsterdam
    http://www.irfanview.com/
     
  6. laureyns

    laureyns Guest

    Tried to post screenshot following instructions:
    text>preview but as soon as I click on preview,posting follows
    immediately.
    Have to sort out things better I suppose
    Sorry
    Bolleke
     
  7. bolleke3

    bolleke3 Registered Member

    Joined:
    Nov 17, 2002
    Posts:
    39
    Location:
    Ghent-Belgium
    Screenshot!!
     

    Attached Files:

  8. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    Hi bolleke3,
    This is the first time that anyone has reported such a problem. Anyway if IE is on your list it should have all the "Allows" enabled as IE is pretty well embedded into the windows core.
    If that does not work, remove IE from the list, if it still does not work ensure that your IE security settings are not set too high thus preventing downloads.

    One more thing are you using a third party downloader for downloads? As this may also be a contributing factor.

    Pilli
     
  9. bolleke3

    bolleke3 Registered Member

    Joined:
    Nov 17, 2002
    Posts:
    39
    Location:
    Ghent-Belgium
    Thanks for your reply,Pilli.
    I do not use IE but Opera 7.23 with built-in download facility.
    Also already tried shutting down ZAPro before downloading;no help.
    Is there a way to disable PG for a short time or is it always active?
    WKR
    Bolleke
     
  10. gkweb

    gkweb Expert Firewall Tester

    Joined:
    Aug 29, 2003
    Posts:
    1,932
    Location:
    FRANCE, Rouen (76)
    i don't understand your problem, can you give us more details ?
     
  11. bolleke3

    bolleke3 Registered Member

    Joined:
    Nov 17, 2002
    Posts:
    39
    Location:
    Ghent-Belgium
    As I usually do,I open my browser Opera 7.23,go to a website where
    I want to download a file,click on it and normally speaking I can see
    the download coming in,make my choice where to save it,etc:the
    usual procedure for everybody I suppose.
    Since a couple of days,when I start a download,PG intervenes a coup-
    le of seconds after the download has started,stops the download and
    asks to indicate the file to be protected.Disabling PG is of no help
    aince even disabled it starts this procedure.
    Pilli asked me to remove IE fm the list what I did;no change!
    Should I uninstall PG?
     

    Attached Files:

  12. gkweb

    gkweb Expert Firewall Tester

    Joined:
    Aug 29, 2003
    Posts:
    1,932
    Location:
    FRANCE, Rouen (76)
    i think what i don't understand is this :
    PG can prevent a program to be terminated or a window to be closed, but i have never seen PG asking which file i want to protect.

    Do you mean that PG shows you the browse dialog as if you would have click on "add file to protect" ?
    I see nothing on your screenshot other than PG disabled (sorry if i'm blind ;))
     
  13. bolleke3

    bolleke3 Registered Member

    Joined:
    Nov 17, 2002
    Posts:
    39
    Location:
    Ghent-Belgium
    Posting once more a screenshot of PG's popup window that terminates my download as soon as I start the download
     

    Attached Files:

  14. gkweb

    gkweb Expert Firewall Tester

    Joined:
    Aug 29, 2003
    Posts:
    1,932
    Location:
    FRANCE, Rouen (76)
    oh so the story is :

    you click on a download link
    you choose where to save your file
    the download starts
    the download shutdown itself
    PG popups

    is that right ?
     
  15. bolleke3

    bolleke3 Registered Member

    Joined:
    Nov 17, 2002
    Posts:
    39
    Location:
    Ghent-Belgium
    Not exactly,gkweb!
    -click on download link
    -download visibly starts
    -after a second or so,the PG popup-window appears on top of
    downloadpage and stops the download
    -no time to save since even that usual window to save does not
    appear
    WKR
    Bolleke3
     
  16. gkweb

    gkweb Expert Firewall Tester

    Joined:
    Aug 29, 2003
    Posts:
    1,932
    Location:
    FRANCE, Rouen (76)
    if you enable the protection and that you put inyour list your browser with full allowances, does it still happens ?
     
  17. bolleke3

    bolleke3 Registered Member

    Joined:
    Nov 17, 2002
    Posts:
    39
    Location:
    Ghent-Belgium
    Did what you asked me to do:no change!
    Uninstalled PG,rebooted and...see what happens now:
     

    Attached Files:

  18. bolleke3

    bolleke3 Registered Member

    Joined:
    Nov 17, 2002
    Posts:
    39
    Location:
    Ghent-Belgium
    Strange thing!
    Opened latest (beta) version of browser OPERA (7.5) and no problem
    to download and no pop-up window fm PG that I uninstalled comple-
    tely but still prevents me fm downloading with Opera 7.23.
    Any idea for what I should look for in the browser files that has to
    be deleted to get rid of that nasty PG-thing?
    Thanks!
     
  19. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    Look in your registry for this key & delete it:

    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
    "ProcGuard_Startup"="\"C:\\Program Files\\ProcessGuard\\procguard.exe\" -minimize"

    PG shoould not effect your browser down loads, If you are having a problem with one version of Opera & not another then I would guess that it is an Opera problem not PG - Try the Opera forum as it may be a kown problem with that version :)
     
  20. laureyns

    laureyns Guest

    Thanks for your advise,Pilli.
    Still asking myself what this problem has to do with my browser (one of
    them,used when PG was installed).Is it a plugin or something like that?
    Asking this question before reinstalling PG and risking to have the same
    problems with other browsers than Opera 7.23.
    WKR
    Bolleke3
     
  21. gkweb

    gkweb Expert Firewall Tester

    Joined:
    Aug 29, 2003
    Posts:
    1,932
    Location:
    FRANCE, Rouen (76)
    all that i can say is that i use Internet Explorer and Mozilla FireBird as browser and there is no pbs at all.

    the fact that you have a pb with one opera version and not with another seems to show that it is more related to opera than to PG.

    And as suggested by Pilli, you can install PG but not starting the GUI at startup (the protection is still enabled) and see what happens.
     
  22. bolleke3

    bolleke3 Registered Member

    Joined:
    Nov 17, 2002
    Posts:
    39
    Location:
    Ghent-Belgium
    May I plse ask you if Procguard.exe is part of PG?
    May I delete this file?
     

    Attached Files:

  23. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    Hi bolleke3

    Yes you do need it :)

    procguard.exe is the user interface between you and procguard.sys driver.

    But once you have set your list in it and enabled ptotection it does not need to be running.
     
  24. Jason_DiamondCS

    Jason_DiamondCS Former DCS Moderator

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Posts:
    1,046
    Location:
    Perth, Western Australia
    Just a quick note. I have tested Process Guard (all versions) on Opera 6.x , 7.0 and the very latest version as of Thursday with Process Guard and have not noticed any problems.

    -Jason-
     
  25. bolleke3

    bolleke3 Registered Member

    Joined:
    Nov 17, 2002
    Posts:
    39
    Location:
    Ghent-Belgium
    Still cannot understand it!
    I uninstalled PG completely,so,why is that part of PG still there and
    could it be the reason of that popup-window when I want to down-
    load something?
    Have found some reading about Proguard beeing spyware but nothing
    about Procguard.exe;could it still be a suspicious file?TDS,Nod32
    en Ad-aware found nothing.
    Thank you
    Bolleke3
     
Thread Status:
Not open for further replies.