PG 3.2 won't install

Discussion in 'ProcessGuard' started by Rui, Dec 27, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rui

    Rui Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2004
    Posts:
    141
    Location:
    Portugal
    Hello

    I have just tried upgrading my licensed PG from version 3.150 to version 3.2.
    I uninstalled version 3.150 manually, according to Gavin's instructions at
    https://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=16931

    After rebooting, and when trying to install version 3.2 I get the following error message:

    "Error writing to registry key:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
    RegSetValueEx failed; code 5
    Access is denied"


    So, it happens that PG driver is not installed and PG won't run.

    I restored my system to a previously saved image, made just before trying to upgrade.

    Note that PG 3.2 installation was tried with all security software disabled (KAV 5, RegDefend, Spysweeper).

    Help will be much appreciated.

    Best regards

    Rui
     
  2. Mele20

    Mele20 Former Poster

    Joined:
    Apr 29, 2002
    Posts:
    2,495
    Location:
    Hilo, Hawaii
    What OS and service pack?
     
  3. Rui

    Rui Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2004
    Posts:
    141
    Location:
    Portugal
    Sorry, forgot to mention I am running XP Pro SP2 fully patched.


     
  4. Osaban

    Osaban Registered Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Posts:
    4,219
    Hi there,

    Look I don't know if this is a bit silly, but it happened to me: When you disabled Regdefend, did you actually do it from the GUI or you just exited RegDefend from the quick launch tray? If you don't disable Regdefend from the GUI it might block silently some installations.
     
  5. Gavin - DiamondCS

    Gavin - DiamondCS Former DCS Moderator

    Joined:
    Feb 10, 2002
    Posts:
    2,080
    Location:
    Perth, Western Australia
    Either that or PG driver is still installed and running, it must be uninstalled. Delete procguard.sys from Safe Mode if there is one there.. then install.
     
  6. Rui

    Rui Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2004
    Posts:
    141
    Location:
    Portugal
    Hi Osaban and Gavin

    Thank you very much for your responses.

    Before Installing PG 3.2 I ensured that RegDefend (gss.exe) was not running.
    Also ensuired that procguard.sys was not in Windows\system32\drivers folder, as well as procguard.dll and pguard.dat (these two in folder Windows\system32 folder) were removed from my system.
    I have shut down Spysweeper's module "WRSSSDK.exe", too.
    I have even shut down Outpost, so that the Anti-Spyware plug-in could not conflict with PG 3.2 installation.
    All these procedures did not avoid the mentioned installation error.
    Best regards
    Rui


     
  7. MAL12871

    MAL12871 Guest

    I too have gotten this error at the windows xp logon screen, I type my username/password and the I get access denied, I can login fine in safemode with same info, and after uninstalling process guard 3.2 I have no problems and have reinstalled 3.15 without any issues.
     
  8. MAL12412

    MAL12412 Guest

    was something with the driver the wasnt uninstalled in normal mode... did uninstall in safemode as mentionned in upgrade sticky and everything is fine :) didnt keep my configuration though..
     
  9. redwolfe_98

    redwolfe_98 Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2002
    Posts:
    581
    Location:
    South Carolina, USA
    this sounds like a major issue.. unfortunately, i don't have the "old" build 3.15 backed up..

    can diamondcs make a download for build 3.15 available at the diamondcs website, somehow, for people who might need to reinstall build 3.15?
     
  10. Rui

    Rui Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2004
    Posts:
    141
    Location:
    Portugal
    Hi redwolfe_98

    I have just sent you a PM. Please check it.
    Regards
    Rui



     
  11. MAL123461

    MAL123461 Guest

    I successfully booted into windows xp with Processguard 3.2, reconfigured process guard and upon rebooting got the same access denied error, again going into safemode was the only way to go past it, since I couldnt make any changes to the config in safemode then only solution was to uninstall and reinstall once again. I was playing with the protection tab initially, most likely gave read protection to something I shouldnt have and it was causing problems upon reboot. Didnt feel like testing out which one was causing the issue since I didnt wanna have to uninstall/reinstall each time. I noticed that some of the windows files in the protection tab have locked settings that we couldnt be changed. I thought I could change the rest of em but guess not :).

    Anyways reconfigured one last time giving read protection to none of the items and maybe tweaking a little less then I should have. I'll have a look at some more guides on this site to get a better idea of how to use the program.
    Seems like something was missed or could be added to those locked settings to prevent this from happening to others.
     
  12. Remouald

    Remouald Registered Member

    Joined:
    Dec 16, 2005
    Posts:
    99
    As Osaban wrote, you must disable Regdefend from the GUI, switching from "RDStandard" to "<DISABLED>" (on the main table - security components). If you exit it from the tray you won't see gss.exe as a running process (on Task manager) BUT Regdefend will still be active and will block any protected area from the registry.
     
  13. redwolfe_98

    redwolfe_98 Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2002
    Posts:
    581
    Location:
    South Carolina, USA
    where are y'all getting PG 3.2 from? i downloaded the file from the "memeber's area", and got build 3.15 (?) (which happened to be what i wanted) i am just wondering where y'all are getting build 3.2 from since the download in the member's area is still build 3.15.. :)
     
  14. Hexaguano

    Hexaguano Registered Member

    Joined:
    Jan 4, 2005
    Posts:
    100
    Check the first sticky in this forum.
     
  15. redwolfe_98

    redwolfe_98 Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2002
    Posts:
    581
    Location:
    South Carolina, USA
    thanks hexaguano
     
  16. Rui

    Rui Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2004
    Posts:
    141
    Location:
    Portugal
    Hi Remouald

    That detailed explanation of yours happened to solve my problem!
    Unfortunately, I did not understand well Osaban's previous explanation...
    Thank you very much!:)
    Best regards
    Rui


     
Thread Status:
Not open for further replies.