PE versus OE

Discussion in 'Port Explorer' started by Checkout, Jul 6, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Checkout

    Checkout Security Rhinoceros

    Joined:
    Feb 11, 2002
    Posts:
    1,226
    I downloaded and installed the eval version of PE. After that, every time I tried to use Outlook Express, it was shut down by a critical system error. As soon as I uninstalled PE, OE worked fine.

    XP Home, latest patches.

    Want thr dump?
     
  2. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    Hi Checkout, Better show the dump as this is a new one on me :)

    Pilli
     
  3. Jooske

    Jooske Registered Member

    Joined:
    Feb 12, 2002
    Posts:
    9,713
    Location:
    Netherlands, EU near the sea
    Yep, running them fine together but i'm no XP user.
    Looks like a system file matter ?

    From one of Jasson's postings here:
    "Did you download something like AWPTA or some older firewall whilst PE was installed? If this problem ever occurs all you need to do is reinstall the conflicting software, a program called LSPFix will help you identify the conflicting program.

    http://www.cexx.org/lspfix.zip
    ""
    Hope running this little thing can help in this case for you too!
     
  4. Checkout

    Checkout Security Rhinoceros

    Joined:
    Feb 11, 2002
    Posts:
    1,226
    I'll try lspfix. In the meantime, this is a hard (reproducible) error, and I'm sending Pilli the dump data.

    Thanks, both of you. Let me know if you want the full Visual Studio debug workspace, okay?
     
  5. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    Hi Checkout, I have forwarded your report to DCS for their competent analysis :D
    There should be a reply here or directly to you within the next few hours (Monday morning), Perth, Australia time.

    Cheers Pilli
     
  6. Jooske

    Jooske Registered Member

    Joined:
    Feb 12, 2002
    Posts:
    9,713
    Location:
    Netherlands, EU near the sea
    For your OE it could mean after the LSP fix, running from add/remove the repair for IE which includes OE and explorer at a time. Might help, i hope.
    Else waiting for Jason's further instructions.
     
  7. Jason_DiamondCS

    Jason_DiamondCS Former DCS Moderator

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Posts:
    1,046
    Location:
    Perth, Western Australia
    I need more information so please send me the dump too. There is no direct conflict between OE and Port Explorer, I guess some other software is conflicting with having PE loaded, maybe a mail scanner/firewall/or another LSP layered software. Take a screenshot of LSPFix running also and post it here.

    -Jason-
     
  8. Checkout

    Checkout Security Rhinoceros

    Joined:
    Feb 11, 2002
    Posts:
    1,226
    Jason, dump sent to you.

    Sorry, haven't got the hang of irfanview yet. All lspfix says is:

    mswsock.dll tcpip
    winnt.dll NTDS
    rsvpsp.dll (protocol handler)
     
  9. Jason_DiamondCS

    Jason_DiamondCS Former DCS Moderator

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Posts:
    1,046
    Location:
    Perth, Western Australia
    I take it Port Explorer was uninstalled when you ran LSPFix because its not in there?
    -Jason-
     
  10. Checkout

    Checkout Security Rhinoceros

    Joined:
    Feb 11, 2002
    Posts:
    1,226
    Correct.
     
Thread Status:
Not open for further replies.