PDF Printer

Discussion in 'other software & services' started by Howard Kaikow, Jul 6, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Howard Kaikow

    Howard Kaikow Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2005
    Posts:
    2,802
  2. BlueZannetti

    BlueZannetti Administrator

    Joined:
    Oct 19, 2003
    Posts:
    6,590
    Used it a bit in the past. Better than nothing, free.

    Blue
     
  3. Hairy Coo

    Hairy Coo Registered Member

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Posts:
    1,486
    Location:
    Northern Beaches
    Its OK
     
  4. Howard Kaikow

    Howard Kaikow Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2005
    Posts:
    2,802
    Actually, I just used PrimoPDF for the 1st time and found a real programming error.

    I've reported the problem to NitoPDF folkes, but PrimoPDF seems to be from activePDF which provides NO technical support.

    The bug is a basic programming botch, i.e. an error gets raised if the path or filename includes a space.

    I am also concerned that the PrimoPDF User Manual states that PrimPD only allows for Append or Overwrite if a PDF filename already exists. If that's true, then that's really bad design.

    I'd avoid PrimoPDF, and makes me wonder what NitroPDF does when printing.
     
  5. BlueZannetti

    BlueZannetti Administrator

    Joined:
    Oct 19, 2003
    Posts:
    6,590
    I have examples from Primo still on my system - with spaces in the filename and path - and never recall encountering this problem.

    Blue
     
  6. LenC

    LenC Registered Member

    Joined:
    Jul 25, 2006
    Posts:
    846
    Location:
    CT, USA
    I use eDocPrinter PDF Pro (not free) and I've been very pleased with it. It has nice capabilities such as appending and overlaying - so it allows me to assemble some big complex proposals into a single document.

    I've never had a problem with it.
     
  7. Howard Kaikow

    Howard Kaikow Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2005
    Posts:
    2,802
    I'm using Windows 2000.

    Problem is reproducible.

    For example:

    1. Put somefile in D:\kaikow, say, whatever.html.
    2. Print with PrimoPDF, no problem.
    3. Rename the file as, e.g., "what ever.html".
    4. Error messages result from printing with PrimoPDF. Note that the file does print.

    With the info below, the PrimoPDF folkes should be able to figure this out.

    Code:
    See the end of this message for details on invoking 
    just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.
    
    ************** Exception Text **************
    System.IO.IOException: The directory is not empty.
    
       at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
       at System.IO.Directory.DeleteHelper(String fullPath, String userPath, Boolean recursive)
       at System.IO.Directory.Delete(String fullPath, String userPath, Boolean recursive)
       at PrimoPDF.PrimoPDF.Qf0E(Object , FormClosedEventArgs )
       at System.Windows.Forms.Form.OnFormClosed(FormClosedEventArgs e)
       at System.Windows.Forms.Form.WmClose(Message& m)
       at System.Windows.Forms.Form.WndProc(Message& m)
       at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
       at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
       at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)
    
    
    ************** Loaded Assemblies **************
    mscorlib
        Assembly Version: 2.0.0.0
        Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
        CodeBase: file:///J:/WINNT/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
    ----------------------------------------
    MC
        Assembly Version: 3.0.0.0
        Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
        CodeBase: file:///J:/WINNT/assembly/GAC_32/mscorlib/2.0.0.0__b77a5c561934e089/mscorlib.dll
    ----------------------------------------
    System.Windows.Forms
        Assembly Version: 2.0.0.0
        Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
        CodeBase: file:///J:/WINNT/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
    ----------------------------------------
    System
        Assembly Version: 2.0.0.0
        Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
        CodeBase: file:///J:/WINNT/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
    ----------------------------------------
    System.Drawing
        Assembly Version: 2.0.0.0
        Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
        CodeBase: file:///J:/WINNT/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
    ----------------------------------------
    ŒŽ†’‹›‡‰—Œ•Œ–—ˆŒŒ
        Assembly Version: 2.0.0.0
        Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
        CodeBase: file:///J:/WINNT/assembly/GAC_32/mscorlib/2.0.0.0__b77a5c561934e089/mscorlib.dll
    ----------------------------------------
    License
        Assembly Version: 1.0.0.0
        Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
        CodeBase: file:///J:/WINNT/assembly/GAC_32/mscorlib/2.0.0.0__b77a5c561934e089/mscorlib.dll
    ----------------------------------------
    PrimoPDF
        Assembly Version: 4.0.2.4
        Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
        CodeBase: file:///J:/WINNT/assembly/GAC_32/mscorlib/2.0.0.0__b77a5c561934e089/mscorlib.dll
    ----------------------------------------
    Microsoft.VisualBasic
        Assembly Version: 8.0.0.0
        Win32 Version: 8.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
        CodeBase: file:///J:/WINNT/assembly/GAC_MSIL/Microsoft.VisualBasic/8.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/Microsoft.VisualBasic.dll
    ----------------------------------------
    System.Runtime.Remoting
        Assembly Version: 2.0.0.0
        Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
        CodeBase: file:///J:/WINNT/assembly/GAC_MSIL/System.Runtime.Remoting/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Runtime.Remoting.dll
    ----------------------------------------
    System.Configuration
        Assembly Version: 2.0.0.0
        Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
        CodeBase: file:///J:/WINNT/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
    ----------------------------------------
    System.Xml
        Assembly Version: 2.0.0.0
        Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
        CodeBase: file:///J:/WINNT/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
    ----------------------------------------
    APPDFConv
        Assembly Version: 1.0.0.0
        Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
        CodeBase: file:///J:/WINNT/assembly/GAC_32/mscorlib/2.0.0.0__b77a5c561934e089/mscorlib.dll
    ----------------------------------------
    APDB
        Assembly Version: 1.0.0.0
        Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
        CodeBase: file:///J:/WINNT/assembly/GAC_32/mscorlib/2.0.0.0__b77a5c561934e089/mscorlib.dll
    ----------------------------------------
    System.Data
        Assembly Version: 2.0.0.0
        Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
        CodeBase: file:///J:/WINNT/assembly/GAC_32/System.Data/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Data.dll
    ----------------------------------------
    Microsoft.mshtml
        Assembly Version: 7.0.3300.0
        Win32 Version: 7.0.3300.0
        CodeBase: file:///J:/WINNT/assembly/GAC/Microsoft.mshtml/7.0.3300.0__b03f5f7f11d50a3a/Microsoft.mshtml.dll
    ----------------------------------------
    
    ************** JIT Debugging **************
    To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
    application or computer (machine.config) must have the
    jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
    The application must also be compiled with debugging
    enabled.
    
    For example:
    
    <configuration>
        <system.windows.forms jitDebugging="true" />
    </configuration>
    
    When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
    will be sent to the JIT debugger registered on the computer
    rather than be handled by this dialog box.
     
  8. Howard Kaikow

    Howard Kaikow Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2005
    Posts:
    2,802
    Although the options give only a coice of defaulting to Append or Overwrite, at run-time, a warning message is issuede if attempt to use extant file name.

    Documentation could be better.
     
  9. HAN

    HAN Registered Member

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Posts:
    2,080
    Location:
    USA
    I've used Primo but I guess I've never had a file name with spaces in it...

    I now use BullZip. http://www.bullzip.com/products/pdf/info.php
    You have to manually install the Ghostscript first but other PDF printers often require this too. BullZip offers more than most other freebie PDF printers (user selectable limited security, watermarks, etc.) Plus it's legit for both personal and commercial (in a small office environment) use.
     
  10. majoMo

    majoMo Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Posts:
    938
    Can someone else give advice about a pdf printer that convert a .doc, e.g., in .pdf - with the links activated in the .pdf document.

    Free, of course...
     
  11. Pedro

    Pedro Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2006
    Posts:
    3,502
  12. majoMo

    majoMo Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Posts:
    938
    Thanks Pedro, I'l try Bullzip.
     
  13. HAN

    HAN Registered Member

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Posts:
    2,080
    Location:
    USA
    majoMo: I just make a URL link to Google in Word, printed it to PDF via BullZip and then opened it in PDF-XChange. The URL was fully functional and opened in Firefox (my default browser.)
     
  14. Howard Kaikow

    Howard Kaikow Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2005
    Posts:
    2,802
    I do a lot of file system API programming.
    PrimoPDF's implementor's had to really screw up on this one.
    Could be limited to Win 2000, depends on how they deal with filenames.


    I looked at BullZip. Do not like that it is dependent on Ghostscript. Too many cooks and all that rot.
     
  15. Howard Kaikow

    Howard Kaikow Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2005
    Posts:
    2,802
    My fearless forecast is that U R not going to find a quality product that is free.

    ABBYY Transformer seems to be well thought of.
    MIght also look at Nuance's Scansoft PDF Professional Converter 5. I have version 4, do not recall what it does with the links.
     
  16. Howard Kaikow

    Howard Kaikow Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2005
    Posts:
    2,802

    I tried PDFCreator, but the developer's are offerring a bountty to help fix a bug when running in Vista. Since Vista is my target, I'll take a pass fer now.
     
  17. Arup

    Arup Guest

    Bull Zip features..........

    Print to PDF from almost any Windows program.
    Runs on Microsoft Windows 2000/XP/XP x64/2003/2003 x64/Vista/Vista x64/2008.
    Supports 64-bit operating systems.
    Direct output to the same file each time or prompt for destination.
    Control if the printer should ask if you want to see the resulting PDF document.
    Control output and prompts programmatically.
    Setup can run unattended.
    Graphical user interface.
    Password protect PDF documents.
    128/40 bit encryption.
    Quality settings (screen, printer, ebook, prepress).
    Set document properties.
    Watermark text, size, rotation, and transparency.
    Superimpose/background documents.
    Appending/prepending documents.
    User interface control.
    Command line interface to all settings.
    COM/ActiveX interface for programmatic control.
    Support for Citrix MetaFrame
    Support for Windows Terminal Server

    Can't be beat.
     
  18. Howard Kaikow

    Howard Kaikow Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2005
    Posts:
    2,802
    NiroPDF does not suffer from the above problem.
     
  19. Howard Kaikow

    Howard Kaikow Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2005
    Posts:
    2,802
    Is there an explanation of how to tell BullZip to default to creating the PDF file in the same directory as the source document using the same filename, but with the PDF extension?
     
  20. HAN

    HAN Registered Member

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Posts:
    2,080
    Location:
    USA
    Howard: The program options are available (in XP) by going to Start | All Programs | Bullzip | Options. There are some options listed for destination and file name generation but not a lot of them. (The defaults have always been ok for what I been doing so far.)
     
  21. Arup

    Arup Guest

    Ghostscript is not an issue, its a prerequisite, an interpreter for PS language and as such does no harm. Leading programs like Scribus also use GS. In case its not wanted there is doPDF which doesn't need GS but it has way less features than Bullzip. In Bullzip, default save directory can be created when you first print and point out the directory or it can be selected by clicking on the Bullzip icon and selecting it under options.
     
  22. Howard Kaikow

    Howard Kaikow Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2005
    Posts:
    2,802
    There does not appear to an option to default to using the asource document's directory for the destination of the PDF file.

    I've tried both screen and printer, in both cases, the file size is 46KB.
    That's too big.

    Also, no way to choose version of Acrobat used for output.
     
  23. Howard Kaikow

    Howard Kaikow Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2005
    Posts:
    2,802
    Note that I tried CuteWriter, but Kaspersky AntiVirus 7 will not let the program install due to an alleged virus.

    I've reported this to the CutePDF folkes.
     
  24. Howard Kaikow

    Howard Kaikow Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2005
    Posts:
    2,802
    Neither would KAV 6.

    Kaspersky has already fixed the problem, case of false positives.
     
  25. Howard Kaikow

    Howard Kaikow Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2005
    Posts:
    2,802
    Choosing a PDF printer is driving me nuts, or maybe nuttier!

    BullZip produces files quite a bit larger (relatively) to those produced by CuteWriter and SCansoft PDF Converter Pro 4.

    I'll re-install PrimoPDF to see how it fares in the filezsize wars. Could be that the space bug will not occur in Vista, which is my target anyway.

    Could end up with BullZip, CuteWriter and PrimoPDF on the Vista system.

    I wanna wait until the next releases to decide which full PDF program to buy.
    If I HAD to do so today, I'd likely get Scansoft PDF Converter Professional 5, or CutePDF Pro.

    Butt, I have Scansoft PDF Converter Professional Pro 4 on my Windows 2000 desktop, so I likely can get by with just a PDF printer on the Vista system fer now.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.