Panda Cloud Antivirus 1.5 final release

Discussion in 'other anti-virus software' started by pbust, Jun 20, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,102
    Location:
    North Carolina USA
    well the difference Greystoke is you can uninstall the toolbar if you wish and still get URL filtering. There is a popup that asks if you want your search engine changed to Yahoo and you can say no. So unlike some, you can still set the free version up as you wish.
     
  2. pbust

    pbust AV Expert

    Joined:
    Apr 29, 2009
    Posts:
    1,173
    Location:
    Spain
    "It" didn't install a toolbar nor did "it" change your homepage. "You" did. You can easily choose not install the toolbar and/or install the toolbar without the homepage change. Pretty much all free software in the world nowadays incorporates either a toolbar or some other method to make money. If you don't want free software we also have paid alternatives which do not include toolbar at http://www.pandasecurity.com/usa/homeusers/
     
  3. Mongol

    Mongol Registered Member

    Joined:
    Jul 24, 2004
    Posts:
    1,581
    Location:
    Houston, TX
    Looks like the discount code has been discontinued. Still the price for a Pro license is plenty fair. I still have a good 4 months before renewal time.
     
  4. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,102
    Location:
    North Carolina USA
  5. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,102
    Location:
    North Carolina USA
    bottom line with the testing I have done, it is fully worth the full price for the Pro version, is very light and it actually works on malware, which is all I care about. That is why I bought 4 licences because this is a very good product with exceptional support.
     
  6. Kirk Reynolds

    Kirk Reynolds Registered Member

    Joined:
    May 8, 2011
    Posts:
    258
    @anyone
    Do you have to install the toolbar in the paid version in order to have url filtering capability?
     
  7. dw426

    dw426 Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Posts:
    5,543
    I do wish they would do away with the recycle bin thing, but they've proven themselves to me and I enjoy the free version, myself.
     
  8. Ibrad

    Ibrad Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Posts:
    1,970
    Yes but after the install is done you can uninstall the toolbar and keep the url filter.
     
  9. pbust

    pbust AV Expert

    Joined:
    Apr 29, 2009
    Posts:
    1,173
    Location:
    Spain
    It's something we'll probably change in version 2.0 so that you don't need to install the toolbar to get the URL filter. Right now its the only way to get the URL filter as PCAV does not have network interception (check the 1.9 beta for that).
     
  10. Kirk Reynolds

    Kirk Reynolds Registered Member

    Joined:
    May 8, 2011
    Posts:
    258
    Thanks.
     
  11. J_L

    J_L Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    8,738
    Even if I'm behind a proxy, I can manually config that fine. Yet there's no choice to do so (or any way to skip), only enable worthless IE. 3 reboots just to update :thumbd:.

    Heck, things like IE Tab still works, but not Panda Cloud (which shouldn't be related in the first place).

    Can't Panda Cloud detect proxy config from the system? Doesn't that affect Panda far more than a browser-specific setting?

    Does the automatic update have the same problem?
     
  12. buckslayr

    buckslayr Registered Member

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Posts:
    484
    Location:
    Michigan, USA

    Too bad. I was going to buy 2 licenses with the discount.
     
  13. pbust

    pbust AV Expert

    Joined:
    Apr 29, 2009
    Posts:
    1,173
    Location:
    Spain
    No its only the Wininet component to check for certain types of proxies.

    We will review the code and if this is not necessary we will try to take out this dependancy in future versions.
     
  14. BenMar522

    BenMar522 Registered Member

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Posts:
    67
    @Pbust or anyone else...when uninstalling the RC version, do we uninstall through control panel or an uninstall tool?

    TIA
    -BenMar
     
  15. pbust

    pbust AV Expert

    Joined:
    Apr 29, 2009
    Posts:
    1,173
    Location:
    Spain
    Control Panel -> Add/Remove Programs and then reboot.

    The uninstall tool is only for extreme cases where the regular Add/Remove uninstall doesn't work.
     
  16. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,102
    Location:
    North Carolina USA
    there is still a discount for buying multiple licences. And keep a eye out, Pedro said some lucky folks may win free licences in a give away they are planning. here

    http://www.cloudantivirus.com/forum/forum.jspa?forumID=50216
     
  17. BenMar522

    BenMar522 Registered Member

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Posts:
    67
    Thank you.

    -BenMar
     
  18. J_L

    J_L Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    8,738
    You mean wininet.dll? I still have it in my System32 and SysWOW64 folders, along with various winsxs directories.

    Thanks for your consideration :thumb: .
     
  19. cruchot

    cruchot Registered Member

    Joined:
    Apr 20, 2009
    Posts:
    126
    Location:
    Germany
    Nice that there is a new version but...

    What I (and I'm not the only one) still don't like, PCA
    1) removes files without user decision (a major usability issue!)
    2) the appropriate info balloon just disappears without approving it by clicking a button like "OK" in it
    Both are a real no-go, for a very long time now.
     
  20. majid20

    majid20 Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Posts:
    24
    Can we use Panda Cloud Antivirus for third-party antivirus ?

    I mean which AV vendors we can use with Panda Cloud Antivirus ?

    And which AV vendors have Complicated with it ?

    Thanks
     
  21. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,102
    Location:
    North Carolina USA
    You would be correct. You are the only one.:cautious:
     
  22. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,102
    Location:
    North Carolina USA
    you dont need another AV product with this. PC is a full blown AV.
     
  23. cruchot

    cruchot Registered Member

    Joined:
    Apr 20, 2009
    Posts:
    126
    Location:
    Germany
    trjam, what happens during installing software and some files of it are erroneously flagged by the scanner?
     
  24. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,102
    Location:
    North Carolina USA
    If you mean deleted you can restore them
     
  25. pbust

    pbust AV Expert

    Joined:
    Apr 29, 2009
    Posts:
    1,173
    Location:
    Spain
    In addition to restoring them, you can also exclude them from the scanner. Now you can exclude both directories as well as specific extensions.

    But mainly the situation you described is a false positive. You can report it to falsepositives@pandasecurity.com and we will promptly fix it. Is this theoretical or did it actually happen to you? If so please provide details.
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.