P2P adjustment with Paragon B&R Recovery 10

Discussion in 'Paragon Drive Backup Product Line' started by babac, Oct 31, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. babac

    babac Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2006
    Posts:
    372
    Location:
    Montr?al,Qc.Ca
    Hi,
    I'm actually testing the demo version of this product.
    I'm particularly interested in the P2P adjustment feature.

    I booted on the recovery CD in order to transfer a previous image on a computer with dissimilar material.

    However ,during the recovery process, I did not find and see the P2P wizzard that I'm supposed to use to achieve this operation.
    Is it particular to the demo version?
    Thank you.
     
  2. Mech_An

    Mech_An Registered Member

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Posts:
    855
    babac,

    I suppose, you used Linux-based Recovery CD (created via Recovery Media Builder). If there were Boot menu with Normal Mode\Safe Mode\etc options, it is Linux-based.

    P2P Adjust OS is available only from WinPE Recovery CD, which is not available for Trial\Demo.

    In WinPE Recovery environment there is specific option 'P2P Adjust OS'. It should be started manually after restore to dissimilar hardware .
     
  3. babac

    babac Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2006
    Posts:
    372
    Location:
    Montr?al,Qc.Ca
    Hi Mech_An,
    Thank you for your answer.I now understand why.
    However, can you explain this more?
     
  4. Mech_An

    Mech_An Registered Member

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Posts:
    855
  5. Victek

    Victek Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    5,121
    Location:
    USA
    Hi - just want to make sure I understand how this works. I'm using Paragon B&R 10 Home Special Edition which was a free offering (thanks!). It has the P2P OS Adjust Wizard, but I'm guessing it could only be used on an offline OS in a different partition...? What I want to do is move my hard disk to another computer. I would need to run the P2P OS Adjust Wizard from a boot CD and that Wizard is only available on the WinPE boot disk. Bottom-line is I need to buy the product to get this functionality. Am I understanding this correctly? Got any Holiday Sales going? :)
     
  6. babac

    babac Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2006
    Posts:
    372
    Location:
    Montr?al,Qc.Ca
    Hi Mech_An,

    Thank you for these explanations.
    It's very clear and I appreciate your help.
    Just too bad the P2P is not testable under the demo version.I would have liked to test its efficiency before buying it.I still hesitate to buy it for that reason.
     
  7. SIW2

    SIW2 Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Posts:
    1,572
    Hi Victek,

    Yes, that's right.

    If you can connect your current pc ( with paragon installed ) to the new one , you can run the p2p adjust from your current installation

    As you are moving your HD - then you will need some other way to run p2p adjust - a winpe boot disc.

    You could make your own winpe disc and put paragon on it, or buy the product and d/l the premade winpe iso.

     
    Last edited: Nov 3, 2010
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.