Outpost Firewall 8 - How to configure properly

Discussion in 'other firewalls' started by Tyrizian, Jan 16, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Tyrizian

    Tyrizian Registered Member

    Joined:
    Apr 26, 2012
    Posts:
    2,806
    I just bought the lifetime license of Outpost Firewall Pro, and would like a little guidance on how to properly configure it. I get the just of it, but since I've never used this one before, I kind of want to get it right the first time.

    Anyone using Outpost Firewall who may know the best configuration?

    I'm looking for a tight and secure config with moderate notifications/popups.
     
  2. superssjdan

    superssjdan Registered Member

    Joined:
    Dec 11, 2011
    Posts:
    148
    Location:
    USA
    You may get better results posting http://www.outpostfirewall.com/forum/forum.php?
    You usually get a reply pretty quick.I purchased the suite around the holidays and am impressed with how light and tweakable it is.I have it saved on an image as I am not using it at the moment.The default settings are for the most part inadequate as they are intended for adoption by the masses.Manny,minoka,hayc,and kronke will all be more than happy to help you over in the outpost forum I linked.I'm a bit of a novice with the firewall myself,but even I made a fair bit of changes.Hope you like the firewall.
     
  3. jo3blac1

    jo3blac1 Registered Member

    Joined:
    Sep 15, 2012
    Posts:
    739
    Location:
    U.S.
    I use the basic configuration. Never had a problem with it and it's configured to stop the most serious problems. Setting things to Max will produce too many pop out windows.
     
  4. Tyrizian

    Tyrizian Registered Member

    Joined:
    Apr 26, 2012
    Posts:
    2,806
    Thank you very much, I appreciate it.

    So far, I am loving the firewall.
     
  5. Tyrizian

    Tyrizian Registered Member

    Joined:
    Apr 26, 2012
    Posts:
    2,806
    Will keep that in mind, thanks.
     
  6. Tyrizian

    Tyrizian Registered Member

    Joined:
    Apr 26, 2012
    Posts:
    2,806
    Ok, Basically I just have everything on default settings, but set to Block Most as my Firewall Policy.
     
  7. jo3blac1

    jo3blac1 Registered Member

    Joined:
    Sep 15, 2012
    Posts:
    739
    Location:
    U.S.
    yup, same here.
     
  8. Tyrizian

    Tyrizian Registered Member

    Joined:
    Apr 26, 2012
    Posts:
    2,806
    Then I guess I'm good then :thumb:
     
  9. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Posts:
    2,132
    Location:
    R.I.P. Roger(roddy32)
    With just a few personal tweaks same thing I do ;)
     
  10. Manny Carvalho

    Manny Carvalho Registered Member

    Joined:
    Jun 3, 2004
    Posts:
    270
    Here's the thing - these two are opposites. OP can be very quiet but the tighter you make it the more popups you get because you get to the point where you have to decide.

    This firewall is so tweakable that nobody can really respond in one post to this. Come over to the forum but don't ask this question. Rather ask about the different modules and how to use them.

    We do have an oldie but a goodie FAQ on how to make a secure configuration. Start your reading with that: http://www.outpostfirewall.com/foru...-Producing-a-Secure-Configuration-for-Outpost
     
  11. Tyrizian

    Tyrizian Registered Member

    Joined:
    Apr 26, 2012
    Posts:
    2,806
    That and I also changed the Anti-Leak slider to optimal. Did you happen to change that as well?
     
  12. Tyrizian

    Tyrizian Registered Member

    Joined:
    Apr 26, 2012
    Posts:
    2,806
    Thanks for the info and link, I'll be checking it out....I appreciate it.
     
  13. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Posts:
    2,132
    Location:
    R.I.P. Roger(roddy32)
    Affirmative :)
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.