Orca Browser

Discussion in 'other software & services' started by Daveski17, Oct 31, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Daveski17

    Daveski17 Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Posts:
    8,488
    Location:
    Lloegyr
    Does anyone use Orca? I have been experimenting with a few different browsers on my (Vista) laptop including Pale Moon, Avant, Maxthon & Sleipnir. So far, the only one that has appealed to me is Orca. It is very fast & can utilise Firefox add-ons (sort of anyway).
     
  2. Daveski17

    Daveski17 Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Posts:
    8,488
    Location:
    Lloegyr
    OK, I've uninstalled Orca. It was a bit buggy, it had problems closing & opening, not unlike Flock once did on my laptop. It's probably a 'Vista' thing. :rolleyes:

    Shame, as I had hopes for it. :'(
     
  3. Rilla927

    Rilla927 Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    1,735
    I installed Avant which is the same as Orca (why they have two I don't know) and I had the same problem you had. It gave me BSOD and I posted it on their forum and I can't even get a response that makes any sense. I posted weeks ago.

    I really like this browser but with the attitude they have I don't see it going any where soon.
     
  4. Daveski17

    Daveski17 Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Posts:
    8,488
    Location:
    Lloegyr
    As far as I know Orca is Gecko-engined & Avant is Trident, but they are remarkably similar. Orca works well with NoScript, ABP & WOT. You don't have the GUI extension buttons but you can right-click for NoScript options & WOT works in Google, Yahoo & Ask Jeeves search pages. Orca had some beautiful skins & about 20 are pre-installed & you don't have to re-start to change them.

    Yeah, it's a shame. I really liked Orca as well. :(
     
  5. Daveski17

    Daveski17 Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Posts:
    8,488
    Location:
    Lloegyr
    @Rilla927, I tried the GreenBrowser & found that it has a lot of commonality with Avant/Orca. It was very light & responsive. I couldn't figure out the adblocking though so I uninstalled it. You might want to give it a spin. I had no opening/closing issues with it.
     
  6. Rilla927

    Rilla927 Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    1,735
    Thanks, I will give it a whirl and let you know.
     
  7. Daveski17

    Daveski17 Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Posts:
    8,488
    Location:
    Lloegyr
    OK, good luck.
     
  8. Rilla927

    Rilla927 Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    1,735
    Well that was short lived. It would not let me change the homepage from all that blinky crap. I hated having to choose the language everytime it was started.
     
  9. Daveski17

    Daveski17 Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Posts:
    8,488
    Location:
    Lloegyr
    I didn't even get that far, the blinky crap is annoying. Once I couldn't figure out the adblocker I waved it goodbye.

    I suppose the only one left now is Slimbrowser. :eek:

    I don't know about you, but I just aren't that enthusiastic any more.
     
  10. Ocky

    Ocky Registered Member

    Joined:
    May 6, 2006
    Posts:
    2,710
    Location:
    George, S.Africa
  11. Daveski17

    Daveski17 Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Posts:
    8,488
    Location:
    Lloegyr
    Hmmmm .... I'll have to think about it.
     
  12. vasa1

    vasa1 Registered Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Posts:
    4,238
    Reading the FAQ... Seems very interesting.

    One confusing line here (on the main page):
    Requirements: GTK+ 2.10, WebkitGTK+ 1.1.1, libXML2, libsoup 2.25.2, sqlite
    Optional: Unique 0.9, libidn, docutils, libnotify

    I wonder what that means for Windows users? :oops:


    *** Ocky, could you please make a new thread for this browser? ***
     
  13. Ocky

    Ocky Registered Member

    Joined:
    May 6, 2006
    Posts:
    2,710
    Location:
    George, S.Africa
    OK vasa1, I have .. here https://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=285803
     
  14. Victek

    Victek Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    5,789
    Location:
    USA
    Have you tried Maxthon 3? The latest build is very stable and near feature complete. I think it's much improved over v2.
     
  15. Daveski17

    Daveski17 Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Posts:
    8,488
    Location:
    Lloegyr
    No, I may give it a whizz though. Does the adblocker work on it?
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.