Orca Browser

Discussion in 'other software & services' started by Daveski17, Oct 31, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Daveski17

    Daveski17 Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Posts:
    8,028
    Location:
    Lloegyr
    Does anyone use Orca? I have been experimenting with a few different browsers on my (Vista) laptop including Pale Moon, Avant, Maxthon & Sleipnir. So far, the only one that has appealed to me is Orca. It is very fast & can utilise Firefox add-ons (sort of anyway).
     
  2. Daveski17

    Daveski17 Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Posts:
    8,028
    Location:
    Lloegyr
    OK, I've uninstalled Orca. It was a bit buggy, it had problems closing & opening, not unlike Flock once did on my laptop. It's probably a 'Vista' thing. :rolleyes:

    Shame, as I had hopes for it. :'(
     
  3. Rilla927

    Rilla927 Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    1,710
    I installed Avant which is the same as Orca (why they have two I don't know) and I had the same problem you had. It gave me BSOD and I posted it on their forum and I can't even get a response that makes any sense. I posted weeks ago.

    I really like this browser but with the attitude they have I don't see it going any where soon.
     
  4. Daveski17

    Daveski17 Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Posts:
    8,028
    Location:
    Lloegyr
    As far as I know Orca is Gecko-engined & Avant is Trident, but they are remarkably similar. Orca works well with NoScript, ABP & WOT. You don't have the GUI extension buttons but you can right-click for NoScript options & WOT works in Google, Yahoo & Ask Jeeves search pages. Orca had some beautiful skins & about 20 are pre-installed & you don't have to re-start to change them.

    Yeah, it's a shame. I really liked Orca as well. :(
     
  5. Daveski17

    Daveski17 Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Posts:
    8,028
    Location:
    Lloegyr
    @Rilla927, I tried the GreenBrowser & found that it has a lot of commonality with Avant/Orca. It was very light & responsive. I couldn't figure out the adblocking though so I uninstalled it. You might want to give it a spin. I had no opening/closing issues with it.
     
  6. Rilla927

    Rilla927 Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    1,710
    Thanks, I will give it a whirl and let you know.
     
  7. Daveski17

    Daveski17 Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Posts:
    8,028
    Location:
    Lloegyr
    OK, good luck.
     
  8. Rilla927

    Rilla927 Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    1,710
    Well that was short lived. It would not let me change the homepage from all that blinky crap. I hated having to choose the language everytime it was started.
     
  9. Daveski17

    Daveski17 Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Posts:
    8,028
    Location:
    Lloegyr
    I didn't even get that far, the blinky crap is annoying. Once I couldn't figure out the adblocker I waved it goodbye.

    I suppose the only one left now is Slimbrowser. :eek:

    I don't know about you, but I just aren't that enthusiastic any more.
     
  10. Ocky

    Ocky Registered Member

    Joined:
    May 6, 2006
    Posts:
    2,677
    Location:
    George, S.Africa
  11. Daveski17

    Daveski17 Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Posts:
    8,028
    Location:
    Lloegyr
    Hmmmm .... I'll have to think about it.
     
  12. vasa1

    vasa1 Registered Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Posts:
    4,152
    Reading the FAQ... Seems very interesting.

    One confusing line here (on the main page):
    Requirements: GTK+ 2.10, WebkitGTK+ 1.1.1, libXML2, libsoup 2.25.2, sqlite
    Optional: Unique 0.9, libidn, docutils, libnotify

    I wonder what that means for Windows users? :oops:


    *** Ocky, could you please make a new thread for this browser? ***
     
  13. Ocky

    Ocky Registered Member

    Joined:
    May 6, 2006
    Posts:
    2,677
    Location:
    George, S.Africa
    OK vasa1, I have .. here https://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=285803
     
  14. Victek

    Victek Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    5,121
    Location:
    USA
    Have you tried Maxthon 3? The latest build is very stable and near feature complete. I think it's much improved over v2.
     
  15. Daveski17

    Daveski17 Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Posts:
    8,028
    Location:
    Lloegyr
    No, I may give it a whizz though. Does the adblocker work on it?
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.