Open with GIMP still in context menu

Discussion in 'other software & services' started by Brandonn2010, May 19, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Brandonn2010

    Brandonn2010 Registered Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Posts:
    1,849
    Hello. I couldn't find any solutions on Google. I installed GIMP on my computer over a year ago but removed it. However, for pictures I still have the open with GIMP option in the context menu. I have used CCleaner's registry cleaner but it still remains. Can anyone help?
     
  2. JRViejo

    JRViejo Global Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    20,917
    Location:
    U.S.A.
    Brandonn2010, perhaps you can use Nirsoft's ShellMenuView to find the GIMP entry and disable it. Make sure you download the x64 version.
     
  3. Brandonn2010

    Brandonn2010 Registered Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Posts:
    1,849
    Weird. I used that and couldn't find anything that had GIMP mentioned.
     
  4. JRViejo

    JRViejo Global Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    20,917
    Location:
    U.S.A.
  5. Brandonn2010

    Brandonn2010 Registered Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Posts:
    1,849
    Nope still nothing. I might reinstall it then uninstall and see if that fixes it, or at least makes it show up in the viewers.
     
  6. Brandonn2010

    Brandonn2010 Registered Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Posts:
    1,849
    Well right now I'm taking a photoshop class, and after reinstalling GIMP, I realized how much GIMP is like it, I think I will keep it for now lol.
     
  7. JRViejo

    JRViejo Global Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    20,917
    Location:
    U.S.A.
    Nothing wrong with that! :cool: Here's GIMP Portable if you want to try it.

    For future reference, the last step would have been to tweak the registry: Remove Programs from the Open With Menu in Explorer (Backing up the Registry is a MUST!). If you are unsure about working with the Registry, don't try it.
     
  8. Sully

    Sully Registered Member

    Joined:
    Dec 23, 2005
    Posts:
    3,719
    I cannot recall now, I think I had that issue once with either Gimp or VLC. If memory serves, while the app was installed, I went into an option and told it not to use context menu entries, then uninstalled it.

    Sul.
     
  9. Brandonn2010

    Brandonn2010 Registered Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Posts:
    1,849
    I will try what you said Sully. After actually tried to edit an image, I remember why I stopped using it; ease of use. Some things that are so simple to do in Paint.NET and Photoshop are hard in GIMP. Oh well, maybe in 5 years it will be different lol.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.