Online Armor and Anti virus

Discussion in 'other firewalls' started by greenhorn113, Oct 22, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. greenhorn113

    greenhorn113 Registered Member

    Joined:
    Nov 14, 2006
    Posts:
    149
    Location:
    England
    I am curently having issues finding an anti virus compatible with OA paid, I have used Antivir Premium for several months but have had problems with at times either or both the mail and web guards disabling and I have now tried and found both Kaspersky and Avast to be incompatible.

    I know there can be system issues but has anyone here found an anti virus program that has run harmoniously with OA paid for a sustained period, I am not concerned if a free/paid program.

    GS113
     
  2. doktornotor

    doktornotor Registered Member

    Joined:
    Jul 19, 2008
    Posts:
    2,047
    Been using NOD32 with OA for quite a while... Just my €0.02 ;)
     
  3. Mongol

    Mongol Registered Member

    Joined:
    Jul 24, 2004
    Posts:
    1,581
    Location:
    Houston, TX
    DrWEB worked good for me with OA paid. I'm finally back online after Hurricane IKE...YAHOO!..:D
     
  4. QBgreen

    QBgreen Registered Member

    Joined:
    Jan 1, 2005
    Posts:
    627
    Location:
    Queens County, NY
    I've recently tried OA3 with AntiVir Premium. I found that it ran well if I disabled the like guards in either program. However, I'm one guy that hates to downgrade one program in order to successfully run another. So, it was off with OA3 and on with ZAP8 for me.
     
  5. greenhorn113

    greenhorn113 Registered Member

    Joined:
    Nov 14, 2006
    Posts:
    149
    Location:
    England
    Thanks doktornotor, I wondered about NOD32 but roughly how long is quite a while.

    GS113:doubt:
     
  6. greenhorn113

    greenhorn113 Registered Member

    Joined:
    Nov 14, 2006
    Posts:
    149
    Location:
    England
    I also hate having to downgrade one program to run another but Online Armor is my main program of choice and its a rated anti virus that is compatible I am seeking.

    Thanks Mongol,I tend to scan with Dr.Web CureIt every so often but have not ruled it out as a resident av.:)
     
  7. Woody777

    Woody777 Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2006
    Posts:
    484
    Online Armor offers an integrated Firewall with Kaspersky built in. Maybe you could try that . They do have a 30 day trial version. I did try NOD32 with this & have always had problems. The last time was the new Free version of Online Armor, On restart the system would not even boot. I had to use my rescue snapshot in FDISR to get going. I think I have actually used Online Armor with AVAST & it did work.
     
  8. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    17,048
    The AV+ version of OA is no longer available, due to Kaspersky canceling the contract. Options are being weighed.

    Pete
     
  9. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    12,883
    Location:
    Canada
    now what antivirus engine do they use then?
     
  10. GES/POR

    GES/POR Registered Member

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Posts:
    1,490
    Location:
    Armacham
    I wish i could still run that combo, my fav setup
     
  11. JCorliss

    JCorliss Registered Member

    Joined:
    Dec 9, 2006
    Posts:
    84
    Existing subscriptions will still be supported by the Kaspersky engine.
     
  12. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    12,883
    Location:
    Canada
    what about new customers?thanks for replying:thumb:
     
  13. doktornotor

    doktornotor Registered Member

    Joined:
    Jul 19, 2008
    Posts:
    2,047
    Well, over one year on multiple boxes... ;)
     
  14. greenhorn113

    greenhorn113 Registered Member

    Joined:
    Nov 14, 2006
    Posts:
    149
    Location:
    England
    Thanks, that classes as a long enough period and I will bear it in mind but I am giving Antivir Premium one last chance now I have manually updated Online Armor to the latest version having given up waiting for the automatic update. :thumb:
     
  15. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    17,048
    Unknown at this time. Options are being weighed but no decision yet.

    Pete
     
  16. rogervernon

    rogervernon Registered Member

    Joined:
    Jul 16, 2006
    Posts:
    289
    O.A., paid & Avira, paid are working fine with me, but I considered it totally superfluous to have two programs with a web scanner. I have, for this reason only, disabled O.A.'s web scanner. It also kept on warning me about "dangerous web content" - basically active X, which isn't natively supported by Firefox, anyway.
    I run all internet facing programs in O.A.'s "run safer" mode, which is a useful facility, as I can't be bothered to use the "No Script" add-on in Firefox - too many clicks to make websites work!
     
  17. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    12,883
    Location:
    Canada
    thanks peter:thumb: for the info
     
  18. tipstir

    tipstir Registered Member

    Joined:
    Jun 9, 2008
    Posts:
    830
    Location:
    SFL, USA
    OA and AVAST work together with no problems..
     
  19. Murderlove

    Murderlove Registered Member

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Posts:
    99
    Online Armor 2.1.0.131 worked fine with the following AV's:
    -Dr Web.
    -NOD32 V2 and V3
    -Avira Antivir

    I am running Avira Antivir with all the settings on high and have not encountered any problems.
     
  20. blacknight

    blacknight Registered Member

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Posts:
    2,434
    Location:
    Europe
    DriveSentry works fine with Online Armor.
     
  21. sded

    sded Registered Member

    Joined:
    Jun 4, 2004
    Posts:
    512
    Location:
    San Diego CA
    I am running Avast! 4.8 with two OA3 full/Vista and one OA3 free/XP with all the scanners enabled and absolutely no problems, as are a lot of others. What incompatibility are you seeing? Maybe try the OA forums at http://support.tallemu.com/vbforum/index.php for further help.
     
Thread Status:
Not open for further replies.