omg..help!!

Discussion in 'SpywareBlaster & Other Forum' started by freakedout, Aug 29, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. freakedout

    freakedout Guest

    hi, I just installed spyware guard on my other pc and then when I opened it weird things seemed to happen that made my pc stuffed so I restarted and then when I did it said something about that it was corrupted or tampered with and I CAN'T ACCESS ANYTHING ON MY PC OFFLINE AND ONLINE, no programs, I can't open even the rubbish bin or any folders...HELP PLEASE!!
     
  2. Pieter_Arntz

    Pieter_Arntz Spyware Veteran

    Joined:
    Apr 27, 2002
    Posts:
    13,332
    Location:
    Netherlands
    Hi freakedout,

    What version of Windows are you using?
    If it concerns ME or XP, do you have System Restore running?

    Regards,

    Pieter
     
  3. freakedout

    freakedout Guest

    I use win 2000...please help me!!!
     
  4. freakedout

    freakedout Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2003
    Posts:
    13
    could somebody please help me now?? I can't do anything on my other pc...what's going on??!
     
  5. Pieter_Arntz

    Pieter_Arntz Spyware Veteran

    Joined:
    Apr 27, 2002
    Posts:
    13,332
    Location:
    Netherlands
  6. freakedout

    freakedout Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2003
    Posts:
    13
    oh thank u , ok when I try to open anything this is the EXACT thing that comes up:

    Error reading Spywareguard definition! The file may be corrupted or another program may have tampered with them.

    Run LiveUpdate to download the latest spyware guard definitions. This message will appear when you try to start covered file types unless you disable protection in the spywareguard control panel

    That is the message but as u know I can't open anything..
     
  7. Pieter_Arntz

    Pieter_Arntz Spyware Veteran

    Joined:
    Apr 27, 2002
    Posts:
    13,332
    Location:
    Netherlands
    OK. Before going to the page I gave you before, tell me this:

    Is the SG icon in your systray and if so, what happens when you rightclick it?

    Regards,

    Pieter
     
  8. freakedout

    freakedout Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2003
    Posts:
    13
    my tray is totally gone after the message comes up and I click enter, the screen goes blank except for the desktop pic and then everything is normal except the tray is gone..
     
  9. Pieter_Arntz

    Pieter_Arntz Spyware Veteran

    Joined:
    Apr 27, 2002
    Posts:
    13,332
    Location:
    Netherlands
    OK. What happens when you rightclick the taskbar?
    Can you bring up the Taskmanager and select sgmain.exe and end the process?
    If that succeeds do the same for sgbhp.exe

    Regards,

    Pieter
     
  10. freakedout

    freakedout Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2003
    Posts:
    13
    is there a way to overcome this? this is totally scaring me.
     
  11. freakedout

    freakedout Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2003
    Posts:
    13
    rightclick the taskbar? I clicked the right edge where the taskbar should be..the taskbar is where ths "sg" should be right?
    a menu comes up but most won't allow me to click it..how can u go to taskmanager? I'm sorry I don't know much
     
  12. Pieter_Arntz

    Pieter_Arntz Spyware Veteran

    Joined:
    Apr 27, 2002
    Posts:
    13,332
    Location:
    Netherlands
    Hi freakedout,

    What exactly is scaring you?
    If it is the killing of the processes in Taskmanager, there is no need. I just tried, before I advised you to do it, without ill effects.

    Regards,

    Pieter
     
  13. freakedout

    freakedout Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2003
    Posts:
    13
    oh I know how..I opened the taskmanager and went to processes
    and I was looking for the exe file u mentioned but none of them are there on the list
     
  14. Pieter_Arntz

    Pieter_Arntz Spyware Veteran

    Joined:
    Apr 27, 2002
    Posts:
    13,332
    Location:
    Netherlands
    Any (empty) part of the Taskbar will do. Taskmanager should be the second option from the bottom.

    Regards,

    Pieter
     
  15. freakedout

    freakedout Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2003
    Posts:
    13
    none of the exe files u mentioned are there... o_O
     
  16. Pieter_Arntz

    Pieter_Arntz Spyware Veteran

    Joined:
    Apr 27, 2002
    Posts:
    13,332
    Location:
    Netherlands
    OK. Are you sure?
    It could be that you would have to scroll down a little to see all the processes.
    If it really is not there, that means it shut itself down after that error.
    In that case you should be able to start other programs.
    Please try and let me know,

    Pieter
     
  17. freakedout

    freakedout Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2003
    Posts:
    13
    should I try the website you gave me before?
     
  18. freakedout

    freakedout Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2003
    Posts:
    13
    no, it doesn't work only word document seems to be working...the rest gives me the same message and won't let me access it
     
  19. Pieter_Arntz

    Pieter_Arntz Spyware Veteran

    Joined:
    Apr 27, 2002
    Posts:
    13,332
    Location:
    Netherlands
    One more thing to do first.

    If possible goto Start > Programs > Startups
    Rightclick SpywareGuard there and choose remove.

    If you succeed in doing so, reboot normally first. If it doesn't work try the suggestions at that site.

    Regards,

    Pieter
     
  20. freakedout

    freakedout Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2003
    Posts:
    13
    for the site it says:
    Choosing Last Known Good Configuration provides a way to recover from problems such as a newly added driver that may be incorrect for your hardware. It does not solve problems caused by corrupted or missing drivers or files.

    my message said that it was corrupted, then does that mean I cannot use this?
     
  21. Pieter_Arntz

    Pieter_Arntz Spyware Veteran

    Joined:
    Apr 27, 2002
    Posts:
    13,332
    Location:
    Netherlands
    Please try it. It should work.

    Regards,

    Pieter
     
  22. freakedout

    freakedout Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2003
    Posts:
    13
    I've tried anyway, and nothing has changed..
     
  23. Pieter_Arntz

    Pieter_Arntz Spyware Veteran

    Joined:
    Apr 27, 2002
    Posts:
    13,332
    Location:
    Netherlands
    Can you tell me what happens exactly?
    Do you get any more errors after booting?

    Regards,

    Pieter
     
  24. freakedout

    freakedout Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2003
    Posts:
    13
    well from rebooting when it is loading the message comes up and then when I click ok, its like what happened before, no tray and no programs or files work.
     
  25. Pieter_Arntz

    Pieter_Arntz Spyware Veteran

    Joined:
    Apr 27, 2002
    Posts:
    13,332
    Location:
    Netherlands
    Please go to http://www.tomcoyote.org/hjt/, and download 'Hijack This!'.
    Unzip the file, put it on floppy and transfer it to the other computer.
    Then doubleclick HijackThis.exe, and hit "Scan".

    When the scan is finished, the "Scan" button will change into a "Save Log" button.
    Press that, save the log as a .txt file, and copy and paste its contents into your next post.

    Most of what it lists will be harmless, so do not fix anything yet.

    Regards,

    Pieter
     
Thread Status:
Not open for further replies.