office sp2 & net fw installation fail?

Discussion in 'other software & services' started by siberianwolf, May 22, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. siberianwolf

    siberianwolf Registered Member

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Posts:
    516
    hi,
    when i try to install office sp2 & net framework xx family update, either by going to microsoft update's site or by auto updates, these two updates always fail to install. what do you think might be the source of this installation problem? in the end, it always says the installation for the following updates have failed. couldn't figure it out. thanks in adv.
    p.s.: do you think there might be an intervention/interruption caused by fw sw and/or av sw?
     
  2. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    17,040
    Hi Siberianwolf

    How comfortable are you in the registry??

    If you are comfortable there go into regedit.

    Navigate to Hkey_local_machine>software>classes>Installer>products

    When you get there it will look like the first image below.

    If you expand the keys you should see something like the 2nd image. For office SP2, find all the keys relating to office, there are quite a few, and when you expand them if you see a patches folder, reneme it to something like patchesold as I have done. If you get them all then SP2 should install.

    CAUTION: BE SURE TO BACKUP/IMAGE OR HAVE SOME OTHER RECOVERY MEANS AVAILABLE BEFORE DOING THIS.

    Pete

    View1.png

    view2.png
     
  3. siberianwolf

    siberianwolf Registered Member

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Posts:
    516
    hi pete,
    thank you so very much for your reply. i did as you said and it worked. i already had a complete system image/back up. so if anything unwanted had occured, i'd have no problem. anyway, thanks again.
     
  4. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    17,040
    Hi Siberianwolf

    Learned that trick a while ago. If you ever have a program you've patched, and the get a 2nd patch, you may well get some kind of useless error message about installer not found.

    This same fix works.

    Pete
     
  5. siberianwolf

    siberianwolf Registered Member

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Posts:
    516
    i'll keep that in mind. sometimes i get to receive similar error messages. and next time i get one again, will give it a shot. thanks for the extra info. regards.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.