nvidia onboard lan and bsod

Discussion in 'other software & services' started by lodore, Jul 3, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,036
    Hello,
    for a long time the on board ethernet port didnt work.
    its nforce 3
    I couldnt even ping the router it was directly connected to.
    so today i thought i would go to add/remove programs and uninstall just the ethernet drivers.
    it worked fine and rebooted.
    then of course windows detected it on the reboot.
    so i went to the nvidia site and downloaded the lastest nforce3 drivers.
    i extracted it to the desktop and told windows where the driver was.
    now the on board lan port works fine.
    so now ive got my pci lan card i brought and the on board lan working.
    this isnt the end of the story thou.
    since i dont need the nvidia on board lan i tryed to disable it.
    but it bsod's everytime i try to disable it.
    other that just to hide the "a network cable is unplugged icon"
    what else can i do to disable the device without it bsod.
    this windows install is a real mess now.
    once i get my pc i might just make this pc for my parents aka just a few games, internet and email.
    lodore
     
  2. WSFuser

    WSFuser Registered Member

    Joined:
    Oct 7, 2004
    Posts:
    10,632
    You can disable the device in the BIOS.
     
  3. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,036
    ok thanks ill read the manual and do it when my dad isnt around...
    lodore
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.