"Norton Internet Security" can't be removed before installation

Discussion in 'ESET Smart Security' started by lep, Jan 12, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. lep

    lep Registered Member

    Joined:
    Oct 10, 2007
    Posts:
    14
    I am a new user and am trying to migrate from Norton 360. However, after many attempts to run the NRT using your copy and the current copy from Symantec, the message "Norton Internet Security" found always shows during ESET 5 installation. Please note that the specific Symantec product "Norton Internet Security" was never installed (only 360), so it appears that some code can't be totally removed. Would it be something in the registry?
     
  2. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    PM sent.
     
  3. sekarwisesa

    sekarwisesa Registered Member

    Joined:
    Nov 20, 2005
    Posts:
    7
    Please PM me also..
    Me too also have the same problem.. Dont know how to solve it.. Already tried Norton removal, Perfect Uninstaller, CCleaner.. Not helping at all..
    Thanks in advance..
     
  4. COSMO26

    COSMO26 Registered Member

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Posts:
    404
    A well known Forum Help Guru assisting me with a most recent Security Update Failure opined that the failure of Best Buy to completely remove Norton from my new computer in 11/06 could likely be the cause of Every Issue I've ever posted in the Forum he's most active in.

    Have run Norton Remover several times since at various Helpers' requests and my ESET Vendor STILL sees remnants in his USB Lockup help for me. IF the next computer I want has Norton on it it will be left in the store.
     
    Last edited: May 18, 2012
  5. Rolacka

    Rolacka Registered Member

    Joined:
    May 18, 2012
    Posts:
    3
    Location:
    UK
    I also am having trouble removing Norton IS , its detected everytime i install Eset SS :(
     
  6. cthornton1966

    cthornton1966 Registered Member

    Joined:
    May 18, 2012
    Posts:
    14
    Location:
    USA
    I just hit ignore and installed after 10 attempts to remove Norton, wiped the registry and deleted everything I could find that said Norton...If there is a fix PM me and I'll re install as I am having issues
     
  7. agoretsky

    agoretsky Eset Staff Account

    Joined:
    Apr 4, 2006
    Posts:
    4,032
    Location:
    California
    Hello,

    Just to check, when people are talking about removing the Symantec Norton software, they are using the Symantec Norton Removal Tool to clear the system prior to installing ESET Smart Security, correct?

    Regards,

    Aryeh Goretsky
     
  8. Rolacka

    Rolacka Registered Member

    Joined:
    May 18, 2012
    Posts:
    3
    Location:
    UK

    Yeah I certainly ran it along with several reg cleaners & a manual search for left over files & still it gets picked up as installed when trying to install eset ss.
     
  9. encus

    encus Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Posts:
    535
    Hi there.

    Do RegEdit then delete all registry keys that say "Symantec".
    After that, you might want to search for Symantec files/folder which probably still left behind and delete them whenever you find them.

    Good luck :cool:
     
  10. spetstrammt

    spetstrammt Registered Member

    Joined:
    May 20, 2012
    Posts:
    1
    Location:
    Estonia
    Hello
    Im having the same problem nothing i try helps
    After i used Symantec Norton Removal Tool still same problemm
     
    Last edited: May 20, 2012
  11. sekarwisesa

    sekarwisesa Registered Member

    Joined:
    Nov 20, 2005
    Posts:
    7
    Me too also have the same problem..
    Already ran it 3 times and still got same message..
    Why must Norton make this uninstallation thing so complicated...??
     
  12. terradon

    terradon Registered Member

    Joined:
    Nov 5, 2006
    Posts:
    78
    I haven't seen anyone say that they have used the removal tool after rebooting into safe mode. That should ensure that no parts of the program are being loaded into memory, where they are nearly impossible to remove.
     
  13. cthornton1966

    cthornton1966 Registered Member

    Joined:
    May 18, 2012
    Posts:
    14
    Location:
    USA
    I did all of this and as stated hit continue and ignore finally after 5 unsuccessful attempts and 3 re installs. Norton isn't on my system, I have cleaned registry twice
     
Thread Status:
Not open for further replies.