nod4 scanning on demand freezes

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by mantra, Mar 19, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,118
    Hi
    i have installed nod4 last built
    last update
    the only security software is not

    i run and perform a scan on demand
    it started but after some minutes i guess 10 minutes it stops and freeze
    i can 't click stop i can't click pause

    i can only reboot


    what's up?
     
  2. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    Have you tried using Process monitor to see what the scanner is actually doing? I can imagine it would take several minutes to scan archives which contain files several GB in size. Does disabling archives/sfx archives and email files make a difference?
     
  3. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,118
    no , it doesn't
    :'(
     
  4. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    Could you please run the scan and when it appears to stuck create a log from Process Monitor, filter out everything but records related to ekrn.exe and provide the log to customer care along with a short description of the problem.
     
  5. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,118
    installed nod32 v4 on a new laptop
    and after some time ,the ondemand scanner freezes in the new laptop too

    what should i do exactly?

    PS
    honestly is the detection rate of the 4v better then 3v?
    because i like more a stable program and not a buggy av
     
  6. funkydude

    funkydude Registered Member

    Joined:
    Apr 5, 2004
    Posts:
    6,851
    Hello mantra, do you understand what Marcos is asking you to do with Process Explorer? Have you used this before/know how to use it?
     
  7. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,118
    nope , i did not use it

    and marcos talked about Process Monitor and not Process explorer
     
    Last edited: Mar 28, 2009
Thread Status:
Not open for further replies.