Nod32 v 5 and Emsi ?

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by acr1965, Dec 22, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. acr1965

    acr1965 Registered Member

    Joined:
    Oct 12, 2006
    Posts:
    4,954
    Anyone running both Nod32 and Emsi together in real time? I'm just wondering if the two will not conflict...I figure I would enable only on execution protection in Emsi and disable its web filters.
     
  2. tipo

    tipo Registered Member

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Posts:
    408
    Location:
    romania
    emsisoft has the ikarus antivirus engine and their own engine, which means there are two engines already. i guess they will conflict..use malwarebytes instead (as a second opinion)for realtime
     
  3. gugarci

    gugarci Registered Member

    Joined:
    Mar 30, 2009
    Posts:
    288
    Location:
    Jersey
    I had both running briefly in my old desktop. I had EAM 6 and Eset 4. Had to uninstall one due to constantly locking up my PC during start-up.
    I had ESET running with all the real time monitoring turned off and it made no difference. I did not try it with ESET running in real time and EAM turned off.
     
  4. acr1965

    acr1965 Registered Member

    Joined:
    Oct 12, 2006
    Posts:
    4,954
    thanks. maybe I'll just try Eset and mamutu. I was hoping to at least be able to use Emsi from the context menu.
     
  5. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    3,764
    Location:
    Outer space
    Even if you turn off realtime components from AV software (or use exit/shutdown option if available) it does not mean they play nice with another realtime AV, there are still drivers, kernel hooks etc that can conflict.

    @acr1965
    I had ESS 4.2 and Mamutu running together for quite a while, nice combo and no conflicts :)
     
  6. acr1965

    acr1965 Registered Member

    Joined:
    Oct 12, 2006
    Posts:
    4,954
    thanks for the info. I've added Mamutu to Nod v 5 and things seem to be going smoothly thus far. I disabled the Nod HIPS as well.
     
Thread Status:
Not open for further replies.