Nod32 splash screen doesn't show at startup

Discussion in 'NOD32 version 2 Forum' started by acuariano, Nov 4, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. acuariano

    acuariano Registered Member

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Posts:
    786
    hi i'm new to this antivirus..but it works well,,everything was ok untill yesterday,,everytimei turn my pc on i used to see the Nod32 splash screen ,,now i don't see..and also i don't find it at the startup tab at msconfig..anything wrong with it?
    i was running also before trojan removerbut my subscription expire,so i unistall the program...i also have his problem with my firewall[zonealarm] but i could fix this,,in zonealarm there is an option to enable firewall at startup
    i have winxp sp2...i run NOD32.no problems found..
    so please if somebody can explain me what to do in this situation
    thanks in advance
    note: i e-mail nod32 tech support,,last night,,but i haven't got a responce yet
     
  2. Capp

    Capp Registered Member

    Joined:
    Oct 16, 2004
    Posts:
    2,125
    Location:
    United States
    Hey acuariano, Welcome to Wilders!

    Try this to start with...

    Open up the NOD32 Control Panel
    Go to NOD32 System Tools | System Setup

    Look at this screenshot:
     

    Attached Files:

  3. acuariano

    acuariano Registered Member

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Posts:
    786
    i tried but it doesn't work..also that selection is "do not display nod32 spash screen at startup" what i need is to allow this splash screen at startup..also i don't see at startup tab in msconfig ..
    any other idea,,
     
  4. Capp

    Capp Registered Member

    Joined:
    Oct 16, 2004
    Posts:
    2,125
    Location:
    United States
    The splash screen shows up when NOD32 loads, it is not a separate program.

    I was using the screenshot above to show you where to "uncheck" the box.

    Do you see the NOD32 icon in your system tray?
     
  5. acuariano

    acuariano Registered Member

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Posts:
    786
    no i don't see the nod32 at the system tray
     
  6. acuariano

    acuariano Registered Member

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Posts:
    786
    also i just run registry mechanic and i have this
    quarantine directory
    c:\program files\eset infected
    i proceed to fix this,,but for nothing still no NOD32 shows at startup
    SHOULD I UNINSTALL AND REINSTALL NOD32?
     
  7. acuariano

    acuariano Registered Member

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Posts:
    786
    note: still no response from NOD32 TECH SUPPORT
     
  8. Capp

    Capp Registered Member

    Joined:
    Oct 16, 2004
    Posts:
    2,125
    Location:
    United States
    First, lets try something here. You do have a non-expired, Paid version correct?

    next,

    Go to Start | Programs | Eset | NOD32 Control Center

    This will launch the main NOD32 program where you can configure everything else. Do you have IMON and AMON active and running? When it loads, you should also see the NOD32 green/white logo in the system tray next to the clock.

    next,

    Go to your task manager (either with ctrl + alt + del or ctrl + shift + esc) and make sure the NOD32 kernal is running. If not, then something has changed on your system and it is not starting up with Windows.
     
  9. acuariano

    acuariano Registered Member

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Posts:
    786
    yes i have a paid version.i check task manager and i have nod32 running,,but there must be a reason why it doesn't load at the startup
     
  10. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Please download a FRESH copy of Nod32 from www.nod32.com

    Uninstall your current version.

    REBOOT your Computer.

    Remove the Eset Folder from C Drive> Program Files.

    Install the FRESH copy of Nod32 that you downloaded above with TYPICAL (DEFAULT) installation.

    Let us know how you go…

    Cheers :D
     
  11. acuariano

    acuariano Registered Member

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Posts:
    786
    thanks i'll give it a try
     
  12. acuariano

    acuariano Registered Member

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Posts:
    786
    ok i just finished reinstalling nod32,everything is back to normal...hope it doesn't fail again...................THANKS FOR YOUR HELP
     
  13. Triple Helix

    Triple Helix Webroot Product Advisor

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    12,012
    Location:
    Ontario, Canada
    Hi there!! You always have to watch when you use Registry Cleaners most times they remove things that you need, maybe in this case?

    Cheers,
     
  14. The Hammer

    The Hammer Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    5,619
    Location:
    Toronto Canada
    Sounds like trojan remover might have been the source of his problem.
     
  15. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Good to see, and our pleasure.

    Cheers :D
     
Thread Status:
Not open for further replies.