NOD32 running, but windows reports it's not

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by orclev, Nov 1, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. orclev

    orclev Registered Member

    Joined:
    Nov 1, 2008
    Posts:
    4
    Something recently changed on my system but I'm not sure what. I rebooted the computer, and now even though NOD32 is running, I get the security center warning that says NOD32 is reporting that it's not running. I checked the services I've got running, and the eset service is running but for whatever reason the security center isn't detecting it.

    I'm running XP Pro 64 and NOD32 3.0.650.0.

    Virus signature database: 3575 (20081031)
    Update module: 1024 (20080514)
    Antivirus and antispyware scanner module: 1158 (20081031)
    Advanced heuristics module: 1079 (20081024)
    Archive support module: 1084 (20081027)
    Cleaner module: 1032 (20080724)
    Anti-Stealth support module: 1002 (20080723)
     
  2. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,751
    Location:
    Texas
  3. orclev

    orclev Registered Member

    Joined:
    Nov 1, 2008
    Posts:
    4
    That seems to have made things worse. Before it was saying that ESET NOD32 was reporting that it wasn't running, not it says that it can't detect any anti-virus software.
     
  4. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,751
    Location:
    Texas
    Try a reinstall over the top of your current version. You could also export the settings you are currently using, and try an install of the latest version which is 3.0.672.0 importing the settings you exported earlier.
     
  5. xEnvious

    xEnvious Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2008
    Posts:
    15
    This actually happened to me before. All I did was restart the computer and Windows noticed it again.
     
Thread Status:
Not open for further replies.